Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα έκανε μούσκεμα ο καιρός στην Ξάνθη

Τα έκανε μούσκεμα ο καιρός στην Ξάνθη

0
dromos zhmies

Κατευθείαν στα βαθειά οι νέες αυτοδιοικητικές αρχές. Μια σειρά από μεγάλα και μικρά προβλήματα ταλαιπωρούν την πόλη

 

Εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα είναι μόνο μερικά από τα «θύματα» της καταιγίδας που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης

 
 
Μια σειρά από προβλήματα ξέσπασαν στην πόλη χθες το βράδυ μαζί με την καταρρακτώδης βροχή που διήρκησε καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας. Οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν γύρω στις 9 το βράδυ, ενώ η καταιγίδα ξεκίνησε λίγη ώρα μετά.
Βροντές και αστραπές έδωσαν δυναμικό παρών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ παράλληλα ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε πλημμύρισε δρόμους, καταστήματα και σπίτια.
Πέρα από τον αστικό συνοικισμό, προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή των Κιμμερίων αλλά και στις περιοχές γύρω από τον Κόσυνθο, του οποίου η στάθμη ανέβηκε επικίνδυνα.
 
Στο «πόδι» η Πυροσβεστική Υπηρεσία
drmos nero 3Όπως ήταν αναμενόμενο, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πήρε «φωτιά» με τα τηλέφωνα να χτυπούν ασταμάτητα από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ειδικότερα, τα συνεργεία της Πυροσβεστικής επιδόθηκαν κυρίως σε αντλήσεις υδάτων από 17 ισόγειες κατοικίες και καταστήματα της πόλης μας και του οικισμού των Κιμμερίων έως τις 12 το μεσημέρι.
Προβλήματα σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο και συγκεκριμένα στα σημεία όπου είχαν συγκεντρωθεί νερά. Τέτοια σημεία είναι η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και η περιοχή κοντά στην γέφυρα των Κιμμερίων, από όπου, μάλιστα, συνεργείο της Πυροσβεστικής ρυμούλκησε αυτοκίνητο, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας νερών που είχαν εισέλθει στην εξάτμιση.
 
Χορεύοντας στην βροχή
Αψηφώντας τα προγνωστικά για τον καιρό οι Ξανθιώτες γέμισαν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης με σκοπό να παρακολουθήσουν τα πολιτιστικά δρώμενα της ημέρας. Μια επιλογή που αποδείχθηκε καθόλου συνετή καθώς η καταιγίδα τους βρήκε κυριολεκτικά σε ώρα αιχμής, με αποτέλεσμα να γίνουν μούσκεμα καθώς ούτε να προφυλαχθούν μπορούσαν κάτω από κάποιο στέγαστρο, ούτε να κινηθούν γρήγορα στο δρόμο για το σπίτι. Κάποιοι μάλιστα αποδείχθηκαν πιο εφευρετικοί και χρησιμοποίησαν τα πλαστικά τραπεζομάντιλα ως αυτοσχέδιες ομπρέλες μένοντας με την όρεξη.
Η ίδια εικόνα παρατηρήθηκε και στους δρόμους της πόλης με τον αριθμό των αυτοκινήτων να προσπαθούν να φτάσουν στον προορισμό τους αποφεύγοντας λακκούβες με νερό, έχοντας μειωμένη ορατότητα.
 
Πρέπει να γίνει κάτι
Κατευθείαν στα βαθειά μπήκαν και οι νέες τοπικές αρχές της πόλης μας καθώς το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου βρήκε τον Δήμαρχο της πόλης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ στην περιοχή των Κιμμερίων, όπου επέβλεπαν τις εργασίες αποκατάστασης.
Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ένα αντιπλημμυρικό έργο του Δασαρχείου στον περιφερειακό ορεινό δρόμο δεν άντεξε την πίεση του νερού με αποτέλεσμα να σπάσει και να διοχετευτούν φερτές ύλες στους δρόμους του οικισμού δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα και στις σχάρες των ήδη επιβαρυμένων φρεατίων.
«Υπήρχαν κάποια προβλήματα τα οποία αποκαταστάθηκαν. Δυστυχώς, το πρόβλημα στα Κιμμέρια δεν μπορεί να επιλυθεί οριστικά αυτή τη στιγμή καθώς υπάρχουν αυθαιρεσίες κατοίκων, οι οποίοι έχουν μπαζώσει κάποια ρέματα και είναι κλεισμένες οι απορροές» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Ζαγναφέρης υπογραμμίζοντας ότι αν δεν λυθεί το θέμα θα έχουμε επανάληψη του φαινομένου.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…