Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Προτάσεις για το Επιχειρησιακό κατατέθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα

Προτάσεις για το Επιχειρησιακό κατατέθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα

0
dhmotikh koinothta

Τα μέλη συνεδρίασαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τα νέα τους καθήκοντα καθώς συνεδρίαζαν για δεύτερη φορά

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητώντας και αποφασίζοντας για 4 θέματα εντός ημερησίας διάταξης και 1 εκτός. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο θέμα της υποβολής προτάσεων για τη σύνταξη του Τεχνικού και του Επιχειρησιακού Προγράμματος περιόδου 2015-2020, το οποίο ήταν εξ’ αναβολής από την προηγούμενη τακτική συνεδρίαση του οργάνου.
Φοβούνται να εκφράσουν την γνώμη τους
Δηλώνοντας την άγνοια τους στα θέματα που προκύπτουν και κυρίως στα εκτός ημερησίας διάταξης, τα οποία συζητούνται εκτάκτως με αποτέλεσμα να μην έχουν προλάβει να ενημερωθούν, τα μέλη της επιτροπής είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικά στο να εκφράσουν την γνώμη τους, ζητώντας συνεχώς διευκρινήσεις επαναλαμβάνοντας, μάλιστα, πολλές φορές την ίδια ερώτηση.
Έτσι, όταν κλήθηκαν να πουν την γνώμη τους για την τύχη 2 περιπτέρων των οποίων οι δικαιούχοι έχουν αποβιώσει και έχει λήξει η περίοδος μίσθωσης τους, τα μέλη αποφάσισαν μετά από μια μακρά συζήτηση με πολλές ερωτήσεις προς τον εισηγητή.
Συγκεκριμένα, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να παραμείνουν τα δύο περίπτερα που βρίσκονται μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο και στο 6ο Δημοτικό, υπό την προϋπόθεση ότι το έγγραφο που θα προσκομίσει η ΕΠΑΕ την Δευτέρα να είναι σύμφωνο με την συνέχιση της λειτουργίας τους.
Αλαλούμ και στην κατάθεση προτάσεων
Μια μικρή σύγχυση επικράτησε στην αίθουσα όταν έφτασε και η ώρα της υποβολής προτάσεων για τη σύνταξη του Τεχνικού και του Επιχειρησιακού Προγράμματος περιόδου 2015-2020. Αν και ήταν θέμα της προηγούμενης συνεδρίασης τους και αναβλήθηκε για να δοθεί περισσότερος χρόνος στα μέλη, μερικά από αυτά ήταν απροετοίμαστα είτε γιατί δεν είχαν καταλάβει καθόλου τι πρέπει να κάνουν, είτε γιατί δεν είχαν καταλάβει ότι έπρεπε να τα καταθέσουν γραπτώς.
Παίρνοντας τον λόγο ο Στέλιος Τσετινές, εκφράζοντας τη θέση όλων των μελών της παράταξης, «Κοινωνία Δημοτών», υπογράμμισε την διαφωνία τους με τον ισχυρισμό του κατεπείγοντος για το συγκεκριμένο θέμα και έκανε μια αναφορά και σε κάποια λάθη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην απορροφηθούν σωστά ευρωπαϊκά κονδύλια.
Επί της ουσίας, μερικές από τις προτεραιότητες της παράταξης για την επόμενη πενταετία είναι η χωροθέτηση περιφερειακών χώρων στάθμευσης, η παρότρυνση χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς με την παράλληλη εκτέλεση δρομολογίων μικρών λεωφορείων μέσα στην πόλη, την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, καθώς και την θέρμανση του κολυμβητηρίου με αυτόνομα ηλιακά.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη το οργάνου κατέθεσαν γραπτώς τις προτάσεις τους για εξοικονόμηση χρόνου.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…