Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριθαράκι στο τηγάνι με λουκάνικα

Κριθαράκι στο τηγάνι με λουκάνικα

0
kritharaki piperies
 
-1 πακέτο κριθαράκι χονδρό
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες
-4 λουκάνικα χωριάτικα
-1 κουτί ντομάτα στον τρίφτη ή 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
-αλατοπίπερο
-λίγο μπαχάρι
-1 πρέζα ζάχαρη
 
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, κρατάμε μία κούπα από το νερό των ζυμαρικών και το στραγγίζουμε. Δε θέλουμε να βράσει κανονικά ίσα να μαλακώσει.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και την πιπεριά. Σωτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν τα λουκάνικα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε. Αφήνουμε να τραβήξει το κριθαράκι τη σάλτσα ενώ στο μεταξύ ανακατεύουμε μην κολλήσει το φαγήτό.
Όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι. Αφήνουμε το φαγητό για λίγο στο τηγάνι να λειώσει απαλά το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…