Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ελλάδος: Skoda Ξάνθη – Νίκη Βόλου 1-0

Κύπελλο Ελλάδος: Skoda Ξάνθη – Νίκη Βόλου 1-0

0
niki nikivolou

Κέρδος η νίκη σε ένα παιχνίδι με με κακό θέαμα και λιγοστές φάσεις

Ο Ρουμάνος τεχνικός Ράζβαν Λουτσέσκου νέος προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας
Με κέρδος τους τρεις βαθμούς της νίκης που δίνουν προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του κυπέλλου, η Ξάνθη χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή της νίκησε με 1-0 τη Νίκη Βόλου.
Το παιχνίδι που έγινε χθες στο «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων είχε γρήγορο ρυθμό, με την Ξάνθη να μπαίνει πιο δυνατά στο 1ο ημίχρονο. Η υπεροχή της όμως δεν καρποφόρησε καθώς οι προσπάθειες των Ράνου, Σολτάνι, Βασιλακάκη δεν βρήκαν στόχο, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο κοιτώντας την άμυνα και να μη δεχθούν γκολ.
Με ευκαιρία ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο καθώς ο Κλέιτον που είχε περάσει στο ημίχρονο στο παιχνίδι ως αλλαγή εκτέλεσε το φάουλ που πέρασε όμως λίγο άουτ.
Ο ρυθμός όμως στη συνέχεια έπεσε με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν αρκετά λάθη και τις φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να γίνονται με το… σταγονόμετρο.
Μόνο στο τελευταίο 10λεπτο ανέβηκαν ξανά οι ρυθμοί με την Ξάνθη να παίρνει το προβάδισμα στο 82’, όταν ο Ράνος με σουτ μέσα από την περιοχή (έπειτα από ασίστ του Μπέρτου) έκανε το 1-0.
Το 1-0 «σφράγισε» τελικά τις προσπάθειες των δύο ομάδων με τους – 500 περίπου – Ξανθιώτες φιλάθλους να μη μένουν ικανοποιημένοι από το θέαμα, βλέποντας όμως την Ξάνθη να παίρνει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στον όμιλο του κυπέλλου και μαζί το προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Να υπενθυμίσουμε ότι με τη νέα του μορφή ο θεσμός του κυπέλλου στην παρούσα φάση διεξάγεται σε ομίλους, με τους δύο πρώτους από κάθε όμιλο να προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης. Στο ίδιο γκρουπ με την Ξάνθη και τη νίκη Βόλου βρίσκονται οι Ο.Φ.Η. και Ζάκυνθος (η χθεσινή μεταξύ τους αναμέτρηση έληξε 1-1). Στη συνέχεια της διοργάνωσης η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει στο Ηράκλειο τον Ο.Φ.Η. (28/10) και θα υποδεχθεί τη Ζάκυνθο (02/12).
Φάσεις – Γκολ
13’: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ομπόντο από θέση πλάγια αριστερά απόκρουση από τον Ταϊρή και στη συνέχεια έδιωξαν οι αμυντικοί.
18’: Ο Ράνος κέρδισε τη μπάλα σε μονομαχία με τον Αργύρη και μπήκε στην περιοχή της Νίκης Βόλου όμως το δυνατό σουτ που έκανε έφυγε άουτ.
24’: Σέντρα Μπαξεβανίδη, λάθος απομάκρυνση με τη μπάλα να φτάνει στον Σολτάνι που σούταρε όμως η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
30’: Ο Ρούντι έβγαλε το Ράνο σε καλή θέση με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ.
36’: Ο Βασιλακάκης βρέθηκε στην περιοχή της Νίκης Βόλου όμως καθυστέρησε για το σουτ με αποτέλεσμα να κοπεί από τους αμυντικούς.
43’: Ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα, ο Σολτάνι τη γυρστή κεφαλιά όμως μπλόκαρε εύκολα ο Ταΐρης.
46’: Ο Κλέιτον εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ταϊρή.
50’: Κεφαλιά του Τζιώρα απέκρουσε σε κόρνερ ο Κυρακίδης. Στην εκτέλεση ο Ίβενς έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει άουτ.
82’: Ο Κλέιτον έκανε την πάσα στον Μπέρτο ο οποίος έκανε τη σέντρα για τον επερχόμενο Ράνο που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταϊρή για το 1-0.
89′ Ο Ζαρόπουλος νίκησε στο τετ α τετ τον Σταμπολζίεφ.
Οι συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Ζαρόπουλος, Βασιλακάκης, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Ρούντι (54’ Λουσέρο), Γούτας, Παπαστεριανός (46’ Κλέιτον), Ράνος, Λισγάρας, Μπέρτος, Ομπόντο (69’ Καπετάνος).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βάντενμπροεκ): Ταϊρής, Ίβενς (87’ Γιανιτσάνης), Λάουκς, Αργυρίου, Τσουκάνης, Μάρτινς, Καρασαλίδης, Αργύρης, Τζιώρας (64’ Σκούρτης), Κοτσαρίδης, Νικλητσιώτης (73’ Σταμπόλζιεβ).
Διαιτητής: Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σίπκας (ΕΠΣ Πέλλας) – Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Κυριαζίδης (ΕΠΣ Έβρου)
* Στα επίσημα του γηπέδου των Πηγαδίων βρέθηκε ο Ρουμάνος προπονητής Ράζβαν Λουτσέσκου ο οποίος θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Σάκη Τσιώλη, μιας και ανακοινώθηκε και επίσημα η πρόσληψη του από την ξανθιώτικη ΠΑΕ. Ο νέος τεχνικός της Skoda παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με τον μεγαλομέτοχο Χρήστο Πανόπουλο παίρνοντας μία πρώτη «γεύση» από τη νέα του ομάδα. Το ντεμπούτο του Λουτσέσκου στον πάγκο της Ξάνθης θα γίνει στο σαββατιάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Περισσότερα γα τον Ράζβαν Λουτσέσκου στη σελ. 18.
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …