Σχόλια 03/09/14

0
pasok andreas
40 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Από τον Ανένδοτο, στην Αλλαγή και τέλος στο…Ανέκδοτο


 
 
Προβληματισμός στους δημάρχους
 Την περίοδο αυτή μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στους δημάρχους του νομού. Και αφορμή είναι οι αντιδημαρχίες! Ναι, οι αντιδημαρχίες.
Διότι ήρθε η ώρα που θα πρέπει να πουν «ποιον θα χρήσουν αντιδήμαρχο και ποιον όχι». Κι επειδή πολλά υποσχέθηκαν σε πολλούς, το σταυρόλεξο δεν λύνεται. Γι’ αυτό και υπάρχει ο προβληματισμός και η αγωνία.
Τέλος πάντων, αυτό είναι πρόβλημα των δημάρχων κι ελπίζουμε να επιλέξουν τους ικανούς κι όχι τους κολλητούς.
«Ε»


 
Περί ανεργίας
 Καθόλου ευχάριστα τα νέα για το μέγιστο πρόβλημα της ανεργίας που χρόνια τώρα ταλανίζει τη χώρα μας.
Μάλιστα η υπόθεση αυτή έχει γίνει εφιαλτική πλέον και δυστυχώς θα συνεχιστεί ακόμη. Κι αυτό, διότι η όποια μικρή ανάπτυξη της χώρας είναι αδύνατο ν΄ απορροφήσει τόσους ανέργους.
Από την άλλη και η υπόλοιπη Ευρώπη έχει πρόβλημα ανάπτυξης διότι χρόνια τώρα έχει στασιμότητα ή πολύ μικρή ανάπτυξη που δεν είναι ικανή να τραβήξει προς τα πάνω τις χώρες. Έτσι, έχοντας τα πράγματα στην Ευρώπη κρίνουν οι αναλυτές πως η ανάπτυξη είναι μεν το ζητούμενο για τη μείωση της ανεργίας αλλά δύσκολο να υλοποιηθεί.
«Ε»


 
Δάσκαλε που δίδασκες
 «Υπάρχουν συνέπειες για όποιον μετακινεί τα σύνορά του στην Ευρώπη» δήλωσε η κ. Μέρκελ. Και η δήλωσή της αφορούσε το Ρώσο πρόεδρο κ. Πούτιν.
Τα λεγόμενα της κυρίας Μέρκελ μας θυμίζουν το γνωστό «δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις». Για τους άλλους τα λόγια και οι διδαχές. Όχι για τη Γερμανία που για χάρη της διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.
-Τα καλά και συμφέροντα πάντα με την υποκρισία των ισχυρών κρατών να φθάνει στα ύψη, κυρίως της Γερμανίας, για δήθεν ενδιαφέρον για την Ουκρανία.
«Ε»


 
Απτόητοι
 Κάθε μέρα σχεδόν η αστυνομία και η αρμόδια ομάδα του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Έβρου συλλαμβάνει αλλοδαπούς συνήθως, που με διάφορα Ι.Χ. προσπαθούν να προωθήσουν λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.
Παρότι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται, οι άνθρωποι αυτοί συνεχίζουν τη δράση τους. Κι αυτό προξενεί μεγάλη εντύπωση για το θράσος που τους διακατέχει και την έλλειψη φόβου για τις συνέπειες που υπάρχουν για την παράνομη πράξη τους. Πράγμα που σημαίνει ότι το κέρδος είναι μεγάλο γι’ αυτό και το ανάλογο ρίσκο.
Πάντως αυτό το θέμα των οικονομικών μεταναστών που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα μας θα πρέπει να λυθεί οριστικά. Η Ελλάδα δεν αντέχει τόσους λαθρομετανάστες.
«Ε»


 
Απέραντη θλίψη
 Ότι το ΠΑΣΟΚ περνάει δύσκολες ημέρες, αυτό είναι γνωστό και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί είτε είναι μέλος είτε απλός φίλος ή ψηφοφόρος. Επιβεβαιώθηκε η άποψη αυτή στο Ζάππειο όταν μια μικρή μερίδα οπαδών του Γιώργου Παπανδρέου αποδοκίμασε το σημερινό πρόεδρο Ευαγ. Βενιζέλο.
Θλιβερή αλλά και απαράδεκτη υπόθεση για ένα ιστορικό κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό κάποιοι σοβαροί αποχώρησαν από την εκδήλωση του Ζαππείου που αφορούσε έκθεση με υλικό από την ιστορία του Ανένδοτου Αγώνα μέχρι την Αλλαγή. Βέβαια ευθύνη για όλα αυτά έχει και ο ίδιος προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου που δέχεται να γίνονται όλα αυτά τα απαράδεκτα στο όνομά του.
-Τι κρίμα αλήθεια και πόση θλίψη για το κατάντημα…
«Ε»


 
Επικίνδυνοι ψυχοπαθείς όσοι βασανίζουν τα ζώα
 Οι βίαιες πράξεις και οι κακοποιήσεις σε βάρος των ζώων έχουν αναγνωριστεί διεθνώς ως ενδείξεις επικίνδυνης ψυχοπάθειας, που σπάνια περιορίζεται σ’ αυτά. Συνδέονται ευθέως με αντίστοιχες συμπεριφορές προς τον άνθρωπο. Μελέτες που έχουν ανακοινώσει αμερικάνικες αρχές και παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που είχαν συνδιοργανώσει το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του τμήματος της Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομία αποκαλύπτουν ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονίες είχαν ιστορικό βίας προς τα ζώα. Έχει βρεθεί επίσης ότι το 71% των γυναικών που έχουν ζητήσει προστασία από το κράτος στις ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι το άτομο που τις κακοποιούσε είχε κακοποιήσει ζώα – στο 87% των περιπτώσεων μπροστά στα μάτια τους.
Πάντως παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα η κακοποίηση ζώων διώκεται πλέον ποινικά σε βαθμό πλημμελήματος, επισείοντας μεγάλες ποινές και χρηματικά πρόστιμα, το φαινόμενο συνεχίζεται με μάλλον αμείωτη ένταση…


 
Φάρσα !
 Οι εικόνες έμοιαζαν βγαλμένες από το μακρινό παρελθόν και τα συνθήματα από τον καιρό που το ΠαΣοΚ φάνταζε περισσότερο με το σουνιτικό ιρακινό Μπάαθ παρά με κόμμα ελληνικό. Στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου από τον «Ανένδοτο στην Αλλαγή», όλα φάνταζαν, μακρινά, απόμακρα σχεδόν θρησκόληπτα. Ακόμη κι ο τρόπος και ο πολιτικός πολιτισμός έρχονταν από το παρελθόν.
Όταν μάλιστα ακούστηκε εκείνο το αμίμητο «Γιώργο γερά, να φύγει η Δεξιά» γέλασε κάθε πικραμένος. Ούτε αμνησία να είχαν πάθει οι αμετανόητοι της παπανδρεϊκής φρουράς, που είναι έτοιμοι να κηρύξουν νέα σειρά «ανένδοτου και αλλαγής». Λες και δεν ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου που, με τα καμώματα και τις απρονοησίες του, βύθισε τη χώρα, διέλυσε το κόμμα του και παρέδωσε την εξουσία στη Δεξιά, που τώρα βρίζουν οι οπαδοί του.
Τη Δευτέρα ήταν σαν ν΄άνοιξε το χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να ξεχύθηκαν στους δρόμους οι σκελετοί της. Αγνοούν όμως όσοι τυφλά ακολουθούν πολιτικές οικογένειες ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα. Και ευλόγως διερωτάται κανείς: Μια φάρσα δεν τους αρκεί, θέλουν και δεύτερη;
Γ.Κ.


 
Χωματερή θυμίζουν οι αμμόλοφοι της παραλίας του Αϊ Γιάννη
 Σκουπίδια παντού…ότι μπορεί να φανταστείς…Μόνο ντροπή και αγανάκτηση προκαλεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Ντροπή γιατί αποδεικνύει την καφρίλα κάποιων που δεν έχουν ίχνος ευαισθησίας προς το περιβάλλον αλλά και φιλότιμο. Που αντί να πετάξουν τα σκουπίδια τους στα καλάθια που είναι διάσπαρτα στην παραλία τα κουβαλούν και τα πετούν στους αμμόλοφους Αίσχος!
Και δεν λέω ότι δεν έχει ευθύνη ο δήμος που υποχρεούται να τα μαζέψει αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης βαρύνει αυτούς στους ασυνείδητους. Τέτοιες συμπεριφορές καταδεικνύουν ανύπαρκτο πολιτισμό! Είναι καιρός πια να σταματήσουμε όλα να τα ζητάμε από τους δήμους μας, Ας φροντίσουμε και εμείς τον τόπο μας. Είναι ωραίο δηλαδή αυτό το θέαμα για τους ξένους μας;
Θέλουμε και τουρισμό τρομάρα μας….
Μ.Ξ.


 
Άξιζαν το χειροκρότημα
 Απόλαυσαν οι ξανθιώτες την παράσταση της Ελένης Ράντου « ο κατάδικός μου» το βράδυ της Δευτέρας, γεμίζοντας ασφυκτικά το υπαίθριο δημοτικό αμφιθέατρο και… υπενθυμίζοντας στους ιθύνοντες ότι η Ξάνθη διαθέτει θεατρόφιλο κοινό, ακόμη κι αν θέλουν να νομίζουν ότι δε στοίχισε και πολύ στην πόλη το κωμικοτραγικό μπέρδεμα με την άδεια πυρασφάλειας.
Πάντως, η προχθεσινή παράσταση έκλεψε τις εντυπώσεις για τις εξαιρετικές ερμηνείες, τις εύστοχες εναλλαγές χιούμορ και συγκίνησης και την προσέγγιση θεμάτων, όπως ο ρατσισμός, οι ανθρώπινες σχέσεις, οι ανασφάλειες, τα στερεότυπα και η αλλαγή στάσης, η εξέλιξη μέσα από τις εμπειρίες και τις ευκαιρίες που δίνει η ζωή, είτε το επιδιώκουμε, είτε όχι.
Τα εύσημα ανήκουν φυσικά στην Ελένη Ράντου που συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με τους Σάρα Γανωτή και Νίκο Σταυρακούδη και στους πέντε συμπρωταγωνιστές της: Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Ορφέα Αυγουστίδη, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Δημήτρη Καπετανάκο και Μπάμπη Γιωτόπουλο.
Ε.Δ.


 
Στην Ξάνθη και ο Κωστάλας
kostalas xanthi Στην πόλη μας σταμάτησε για λίγες ώρες, χθες το πρωί, ο Αλέξης Κωστάλας απολαμβάνοντας έναν καφέ με φιλικά του πρόσωπα. Ο παρουσιαστής, που είχε παρουσιάσει και το Χατζιδάκειο φεστιβάλ πριν από λίγα χρόνια, βρέθηκε στην πόλη μας στο πλαίσιο του ταξιδιού του προς την Σαμοθράκη για να βρεθεί στην Λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών που θα έρθει στην πόλη μας αύριο το απόγευμα.
Γ.Τ.


 
Επι-μένουμε στην αγορά της πόλης
 Ικανοποιημένοι φαίνεται να είναι οι Ξανθιώτες με την αγορά της πόλης όσον αφορά τα σχολικά είδη, καθώς φροντίζουν να προμηθευτούν τον σχολικό εξοπλισμό των παιδιών τους από τα τοπικά καταστήματα. Μια κίνηση που φαίνεται να εκτιμούν και οι επιχειρηματίες της πόλης, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές με σκοπό να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καταναλωτών όλων των βαλαντίων.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…