Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έτοιμος να… καταπιεί χιλιόμετρα ο Γιάννης Πυργελής!

Έτοιμος να… καταπιεί χιλιόμετρα ο Γιάννης Πυργελής!

0
pyrgelis g

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία – την Παρασκευή ξεκινάει τον «Φειδιππίδειο Δρόμο» των 245 χλμ.

 

Αγώνας με φιλανθρωπικό σκοπό για τον Ξανθιώτη δρομέα

 
 
 
Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τη συμμετοχή στον «Φειδιππίδειο Δρόμο» ο Ξανθιώτης δρομέας Γιάννης Πυργελής και σήμερα αναχωρεί για την Αθήνα, όπου είναι η αφετηρία του αγώνα απόστασης των… 246 χιλιομέτρων τρεξίματος που θα έχει μπροστά του!
Η συμμετοχή στον «Φειδιππίδειο Δρόμο» είναι από μόνη της ένα επίτευγμα, το οποίο ο Ξανθιώτης δρομέας θέλει να ολοκληρώσει για διπλό σκοπό. Τόσο για να μετρήσει τις δυνάμεις του και να αποδώσει στον αγώνα τις πολλές ώρες προπόνησης και προετοιμασίας, όσο και για να συγκεντρώσει ένα χρηματικό ποσό για την ενίσχυση νεαρού Ξανθιώτη που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο Πυργελής με ανακοίνωση του, θα αφιερώσει τον αγώνα στον Γιώργο Καμαράκη, καταθέτοντας παράλληλα ένα σημαντικό ποσό, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα τρέξει και παράλληλα προτρέπει τους Ξανθιώτες να πράξουν το ίδιο. Για κάθε χιλιόμετρο που θα «μαζεύουν» τα πόδια του δρομέα, θα ενισχύει με 3 Ευρώ τον τραπεζικό λογαριασμό του νεαρού Ξανθιώτη.
Όσον αφορά τον αγώνα, ξεκινάει την Παρασκευή στις 17.00 με αφετηρία την Αθήνα και για τον τερματισμό στην Σπάρτη υπάρχει χρονικό όριο 40 ωρών. Ενδιάμεσα θα υπάρχουν 63 σταθμοί ανεφοδιασμού και 5 χρονικά όρια αποκλεισμού.
Στην τελετή λήξης που θα γίνει (σχεδόν έπειτα από δύο ημέρες!) στο τερματισμό (άγαλμα Λεωνίδα στην Σπάρτη), κάθε δρομέας που θα τερματίσει θα λάβει μια υδρία με νερό του Ευρώτα, μια λήκυθο με χώμα από την αττική γη και ένα αναμνηστικό μετάλλιο τιμής για τον επιτυχή τερματισμό του. Όλοι οι τερματίσαντες θα αναγραφούν σε 2 πάπυρους εκ των οποίων ο ένας θα δοθεί στον δήμο Σπάρτης και αυτό θα γίνεται κάθε χρονιά για όλους-όλες τους τερματίσαντες δρομείς, άνδρες και γυναίκες.
 
«Η ανταπόκριση του κόσμου μου δίνει δύναμη»
 Λίγες ώρες πριν το μεγάλο αγώνα, ο Γιάννης Πυργελής μίλησε στο «Ε» σχετικά με την προσπάθεια του. Αναλυτικά η συνέντευξη με τον Ξανθιώτη δρομέα:
 
«Ε»: Πόσο καιρό ασχολείσαι με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων;
Γ.Π.: «Ξεκίνησα πριν τέσσερα χρόνια. Στην αρχή με μικρότερες αποστάσεις και όσο περνούσε ο καιρός αύξανα τα χιλιόμετρα. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολούμαι πιο οργανωμένα, με συγκεκριμένα προγράμματα προπόνησης, επαγγελματικό εξοπλισμό κλπ».
 
«Ε»: Πόσες ώρες καθημερινά/εβδομαδιαίως προπονείσαι για τέτοιου είδους αγώνες;
Γ.Π.: «Όταν πρόκειται για… απλό Μαραθώνιο προπονούμαι (με τρέξιμο, γυμναστική κ.α.) περίπου 10 ώρες την εβδομάδα. Όταν έχω αγώνα «ultra» (υπερ-μαραθώνιο), όπως ο επερχόμενος τότε αυξάνω τις ώρες προπόνησης σε 18 την εβδομάδα».
 
«Ε»: Πόσο απαιτητικό άθλημα είναι οι αγώνες υπερ-αποστάσεων; Πιστεύεις ότι απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό ή μπορεί να ασχοληθεί οποιοσδήποτε;
Γ.Π.: «Πιστεύω ότι είναι ένα άθλημα/δραστηριότητα που μπορεί να ασχοληθεί οποιοσδήποτε, αρκεί φυσικά να έχει υπομονή και επιμονή. Σίγουρα δεν είναι εύκολο όμως ο καθένας μπορεί να ξεκινήσει και – μετά από ένα εύλογο διάστημα προπονήσεων – να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε κάποιον αγώνα. Όποιος θέλει να ασχοληθεί θα πρέπει να ξεκινήσει από λίγα χιλιόμετρα και να τα αυξάνει σταδιακά, έως ότου φτάσει εκεί που θέλει. Εφ’ όσον κάποιος θέλει να το κάνει επαγγελματικά θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον έμπειρο αθλητή ή προπονητή. Να συμπληρώσω ότι όσο πιο ¨επαγγελματικά¨ το κάνει κανείς, ανεβαίνουν και τα έξοδα, με ειδικά παπούτσια, στολή, εξαρτήματα μέτρησης σφυγμών κλπ. ενώ και οι συμμετοχές σε αγώνες έχουν κάποιο κόστος».
 
«Ε: Ο αγώνας σου είναι ¨αφιερωμένος¨ και σε έναν φίλο σου, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση της υγείας του. Υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση στο κάλεσμα σου για βοήθεια;
Γ.Π.: «Απ’ ότι μαθαίνω υπάρχει ανταπόκριση και από άλλους Ξανθιώτες, γεγονός που με ευχαριστεί αφάνταστα. Άλλοι τρεις γνωστοί θα πράξουν ανάλογα και θα καταθέτουν στο λογαριασμό του Γιώργου από ένα Ευρώ ανά χιλιόμετρο που θα διανύσω. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια μου δίνει δύναμη και ελπίζω να τερματίσω για να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσό».
 
«Ε»: Γνωρίζεις καθόλου τη διαδρομή που θα τρέξεις; Την επισκέφθηκες για να δεις κάποια κομμάτια της;
Γ.Π.: «Όχι, εκτός από παλαιότερα που είχα περάσει από κάποια σημεία δεν ξέρω τα κατατόπια εκεί. Έτσι θα αρχίσω να τρέχω μέχρι να φτάσω στον… τερματισμό (γέλια). Εξάλλου θα έχω μαζί μου δύο φίλους, τους Δημήτρη Μπαλτατζή και Λεωνίδα Ξανθόπουλο, ως ομάδα υποστήριξης που θα με βοηθήσουν σε οργανωτικά θέματα κι έτσι θα μπορώ να αφοσιωθώ αποκλειστικά στον αγώνα. Το αν θα τα καταφέρω, θα φανεί από το πότε θα επιστρέψω στην Ξάνθη! Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με εμψυχώνει και μου δίνει δύναμη για τον αγώνα».
* Όσοι θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια του Γιάννη Πυργελή και να δώσουν ώθηση στα όνειρα του Γ. Καμαράκη, ο τραπεζικός λογαριασμός όπου μπορούν να καταθέτουν χρήματα είναι ο 5751-026749-143 (Τράπεζα Πειραιώς).
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …