Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μια ώρα χωρίς ίντερνετ ολόκληρη η Ξάνθη

Μια ώρα χωρίς ίντερνετ ολόκληρη η Ξάνθη

0
internet 10

Βλάβη στην Καβάλα αναστάτωσε τους χρήστες του διαδικτύου της πόλης μας

 

«Δέθηκαν» τα χέρια των εργαζομένων σε μια από τις πιο κρίσιμες ώρες της βάρδιας τους

 
 
Ήταν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι όταν κόπηκε ξαφνικά η παροχή ίντερνετ σε ολόκληρο το δίκτυο της πόλης δένοντας ουσιαστικά τα χέρια πολλών επαγγελματιών και υπαλλήλων. Οι κάτοικοι που την ίδια ώρα μπορούσαν να κάνουν χρήση των τηλεφωνικών τους γραμμών άρχισαν να καλούν ο ένας τον άλλον προκειμένου να διαπιστώσουν αν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόνο οι ίδιοι ή αν το πρόβλημα είναι καθολικό.
Πέρα από τους εργαζόμενους που η βλάβη τους πέτυχε σε μια ώρα αιχμής, «δένοντας» ουσιαστικά τα χέρια τους ιδιαίτερα αναστατωμένοι ήταν και οι νεαρότεροι Ξανθιώτες, οι οποίοι έμειναν έξω από τα κοινωνικά δίκτυα για λίγη ώρα.
 
«Μας την έκανε» η Καβάλα
Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε το «Ε» επικοινώνησε με τον Προϊστάμενο του ΟΤΕ Ξάνθης κ. Αυγερινό προκειμένου να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί και πότε αναμένεται η αποκατάσταση της βλάβης.
Ο ίδιος μας επιβεβαίωσε ότι πρόβλημα αντιμετώπιζαν όλα τα δίκτυα του ΟΤΕ στην πόλη εξαιτίας μια βλάβης που προκλήθηκε σε σημείο του δικτύου της Καβάλας.
Από την πρώτη στιγμή της βλάβης, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αυγερινό, το συνεργείο της Καβάλας έσπευσε στο σημείο για την αποκατάσταση της με αποτέλεσμα γύρω στις δυο να αρχίσει να έρχεται σταδιακά το ίντερνετ και στην πόλη μας.
 
Η σημασία του διαδικτύου
Η ξαφνική αυτή διακοπή και η αναστάτωση που προκάλεσε μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά αυτό που ήδη ξέραμε, ότι το διαδίκτυο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε για το 2013 από την Ελληνική Στατιστική Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) προκύπτει ότι το 60,4% των πολιτών της χώρας ηλικίας 16-74 χρονών χρησιμοποίησε, το α’ τρίμηνο πέρυσι, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 59,9% του πληθυσμού έκανε και χρήση του διαδικτύου.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…