Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Έκλεψαν 3 σκυλιά ράτσας από αγροικία στον Ν. Ζυγό

Έκλεψαν 3 σκυλιά ράτσας από αγροικία στον Ν. Ζυγό

0
skylakia

Τους συνέλαβαν, όμως βρήκαν στην κατοχή τους μόνο τα δύο

 

Σπείρες κάνουν εμπόριο σκυλιών τα τελευταία 5 – 6 χρόνια καταγγέλλουν οι κυνηγοί

 
 
Το φαινόμενο της αρπαγής σκύλων ράτσας δεν είναι καινοφανές στην περιοχή μας όπως και σ’ άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας. Πρόσφατα μάλιστα υπήρξαν δημοσιεύματα για σπείρες που δρουν και κάνουν εμπόριο σκυλιών κερδίζοντας αδρά!
 
Έκλεψαν 3 σκύλους από τον Ν. Ζυγό Ξάνθης
Προχθές, Δευτέρα 25 Αυγούστου δυο κάτοικοι Ξάνθης ηλικίας 31 και 38 ετών, συνελήφθησαν στο Νέο Ζυγό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, γιατί το βράδυ της προηγούμενης μέρας μπήκαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε αγροικία στο Ζυγό και άρπαξαν 3 σκυλιά ράτσας τζακ ράσελ. Όπως αναφέρεται στο αστυνομικό δελτίο στην κατοχή τους βρέθηκαν τα δύο από τα τρία σκυλιά που άρπαξαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτης τους. Μάλιστα οι δράστες ήταν σεσημασμένοι για κλοπές και έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές. Σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.
 
Εμπόριο σκυλιών τα τελευταία 5 – 6 χρόνια
Όπως αναφέρεται από την περιφερειακή Αστυνομική διεύθυνση ο υπαστυνόμος Τσιπλάκης δεν έχουν καταγραφεί παρόμοια περιστατικά κλοπής σκύλων σημειώνοντας όμως ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αλλά δεν έχουν καταγγελθεί.
Αντίθετα ο πρόεδρος του Κυνεγητικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Καραγιάννη επισημαίνει ότι το φαινόμενο της κλοπής σκύλων έχει αύξηση τα τελευταία 5 – 6 χρόνια και ότι δρουν σπείρες που κλέβουν ακριβά σκυλιά και τα μεταπωλούν. Εφιστά δε την προσοχή αυτών που αγοράζουν σκυλιά από αυτούς που τα εμπορεύονται να εξακριβώσει μήπως είναι κλεμμένα, να το φορούν τσιπάκι και να τα δηλώνουν.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δύο συλλήψεις για κλοπές σε Δράμα και Αλεξανδρούπολη

«Έκαναν φτερά» χρήματα από επιχείρηση της Δράμας και κερματοθήκη από ένα λεωφορείο του ΚΤΕ…