Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η ΑΕΠΙ ζητά να κλείσουν 5 μαγαζιά της Ξάνθης!

Η ΑΕΠΙ ζητά να κλείσουν 5 μαγαζιά της Ξάνθης!

0
epitropi pzaug1

Εισηγήθηκε προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Τα θέματα αναβλήθηκαν γιατί δεν παρέστη εκπρόσωπος της

 

«Κύκνειο άσμα» Στυλιανίδη με δώρο τον «Ηγεμόνα» του Μακιαβέλι από τον Θ. Ξυνίδη: «Αναγνωρίζω ότι ήσουν και είσαι πάντα αυτοδιοικητικός…»

 
 
«Κύκνειο άσμα» για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε την Πέμπτη στις 11 το πρωί…»κύκνειο άσμα» και για τον απερχόμενο δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη καθώς ήταν η τελευταία του διοικητική ενέργεια ως δημάρχου και προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας.
 
Ο Ξυνίδης «έβγαλε το καπέλο» στον Στυλιανίδη: «Αναγνωρίζω ότι ήσουν και είσαι πάντα αυτοδιοικητικός…»
epitropi pzaug2Γι αυτό και η συνεδρίαση ήταν επετειακή και επισφραγίστηκε με φιλοφρονήσεις και ευχές από τα μέλη της αντιπολίτευσης Θ. Ξυνίδη και Ηλία Βασιλούδη ενώ δεν έλειψαν και τα αναμνηστικά δώρα! Συγκεκριμένα ο Θανάσης Ξυνίδης δώρισε τον Μιχάλη Στυλιανίδη το βιβλίο «Ηγεμόνας» του Νικολό Μακιαβέλι. Παρότι αμφιλεγόμενες οι απόψεις του Μακιαβέλι και ο όρος Μακιαβελικός είναι μειωτικός, συνώνυμο της ίντριγκας και της αλαζονείας η προσφώνηση που το συνόδευε ήταν επαινετική: «Αναγνωρίζω ότι πάντα ήσουν και είσαι αυτοδιοικητικός. Δεν το έκανες για να γίνεις βουλευτής, ούτε ήσουν εντολοδόχος πολιτικού γραφείου. Σου εύχομαι να γίνεις ο μακροβιότερος…παππούς!». «Μπορεί να συγκρουστήκαμε να διαφωνήσαμε δημιουργικά και φλύαρα ίσως αλλά αυτό είναι δημοκρατία. Συμφωνήσαμε όμως και σε σημαντικά θέματα και θεωρώ ότι με την τελευταία σου ενέργεια, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για τους δημάρχους της Ξάνθης σφραγίζεις με το καλύτερο τρόπο τη θητεία σου», επεσήμανε ο Ηλίας Βασιλούδης απευθυνόμενος στον Μιχάλη Στυλιανίδη ο οποίος τους ευχαρίστησε: « για την άριστη συνεργασία, την καλή διάθεση. Ακόμη κι αν διαφωνούσαμε, συμφωνούσαμε ότι διαφωνούμε».
 
Οι …ζαρντινιέρες και οι θέσεις πάρκινγκ
Σ’ ότι αφορά αυτή καθαυτή την ημερήσια διάταξη της Επιτροπής υπήρξαν εισηγήσεις 13 θεμάτων διαδικαστικού χαρακτήρα. Ειδικότερα: Απορρίφθηκε ομόφωνα η δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης στην οδό Δημοκρίτου καθότι όπως είπε ο δήμαρχος υπάρχει ωράριο από νωρίς το πρωί έως τις 9 για τις φορτοεκφορτώσεις ενώ ο κ. Ξυνίδης αναφέρθηκε στο φαινόμενο της …ζαρντινιέρας. Όπως είπε πολλοί μαγαζάτορες τοποθετούν έξω από τα μαγαζιά τους ζαρντινιέρες και έχουν όποτε θέλουν θέση πάρκινγκ ενώ ο δήμος στερείται έσοδα και όλα αυτά με την ανοχή της αστυνομίας.
.
Κλείνει μαγαζιά η ΑΕΠΙ
Επίσης αίσθηση προκάλεσε ότι τα 5 επόμενα θέματα αφορούσαν ανάκληση της άδειας λειτουργίας καφετεριών – καφενείων και καφέ μπαρ. Την ανάκληση αδείας ζητά η γνωστή ΑΕΠΙ. Όπως αναφέρθηκε η ιδιωτική εταιρεία για τα πνευματικά δικαιώματα έκανε αυτοψία στα μαγαζιά αυτά και διαπίστωσε ότι έπαιζαν παράνομα μουσική του ρεπερτορίου της. Με εισαγγελική παραγγελία ζητείται η ανάκληση των αδειών τους. «Απαράδεκτη ενέργεια» , τη χαρακτήρισε ο Θ. Ξυνίδης και δήλωσε συνολικά αντίθετος με τις πρακτικές αυτές ενώ τα θέματα αναβλήθηκαν καθώς δεν παρέστη εκπρόσωπος της εταιρείας
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…