Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δυνατά φιλικά προετοιμασίας για Skoda Ξάνθη

Δυνατά φιλικά προετοιμασίας για Skoda Ξάνθη

0
filiko

Με «δικέφαλους» και Πανθρακικό, Βέροια – αναλυτικά οι ημερομηνίες

 

Προς παραμονή ο Σολτάνι – Προς αποχώρηση οι Σολάρι, Ντε Γκούζμαν

 
 
Πέντε φιλικές αναμετρήσεις θα δώσει το επόμενο διάστημα η Skoda Ξάνθη, στα πλαίσια της προετοιμασίας της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου.
Δύο από τα φιλικά θα διεξαχθούν στο «Skoda Ξάνθη Arena» και άλλα δύο μακριά από αυτό, ενώ απομένει να οριστικοποιηθεί ένα ακόμη παιχνίδι.
Συγκεκριμένα οι φιλικές αναμετρήσεις της Ξάνθης θα ξεκινήσουν στις 25 Ιουλίου, με φιλικό απέναντι στη Βέροια, ενώ στις 02 Αυγούστου η ξανθιώτικη ομάδα θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στα Πηγάδια.
Θα ακολουθήσει ταξίδι στη Θεσσαλονίκη στις 05 Αυγούστου για φιλική αναμέτρηση απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ στις 10 του ίδιου μήνα θα διεξαχθεί το τέταρτο φιλικό, στην Κομοτηνή, απέναντι στον Πανθρακικό.
Ο κύκλος φιλικών θα κλείσει στις 16 Αυγούστου, με το τελευταίο φιλικό που θα αποτελέσει και «πρόβα τζενεράλε» μία εβδομάδα πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, με αντίπαλο ο οποίος δεν έχει προς το παρόν οριστικοποιηθεί, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Να υπενθυμίσουμε ότι η έναρξη της προετοιμασίας της ξανθιώτικης ομάδας έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα (07 Ιουλίου), ενώ την ίδια ημέρα θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της, Σάκη Τσιώλη.
Στην «επίσημη πρώτη», αναμένεται να παρευρεθούν μεταξύ άλλων τα νέα αποκτήματα Μανώλης Παπαστεριανός, Χρήστος Λισγάρας και ο Αντριάν Λουσέρο, εάν έχει ολοκληρωθεί έως τότε με θετικό τρόπο η επικείμενη συμφωνία, ενώ την ίδια στιγμή οι ιθύνοντες της Skoda ψάχνουν κι άλλες περιπτώσεις μεταγραφών.
Να σημειώσουμε ότι μετά τις παραπάνω προσθήκες η Ξάνθη «ψάχνεται» για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, δύο αμυντικών (κέντρο και πλάγια), τριών μέσων (, αμυντικό χαφ, κέντρο και πλάγια) και δύο επιθετικών (περιοχής και εξτρέμ), με τις όποιες κινήσεις να αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα έτσι ώστε τα νέα αποκτήματα να βρεθούν στην έναρξη της προετοιμασίας.
 
Προς ανανέωση ο Σολτάνι – προς την έξοδο ο Σολάρι!
 Στην Ξάνθη θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα σεζόν ο Καρίμ Σολτάνι, καθώς συμφώνησε με τη διοίκηση να ανανεώσει το συμβόλαιο του.
Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός είχε θετική παρουσία την περσινή σεζόν στην ξανθιώτικη ομάδα και η διοίκηση τον επιβράβευσε προτείνοντας του νέο συμβόλαιο. Αντίθετα διαφορά στο οικονομικό φαίνεται ότι «χάλασε» τη συνεργασία με τον Σολάρι, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει από την Ξάνθη!
Παράλληλα, ο Τζουλιάν Ντε Γκούζμαν δεν πρόκειται να παραμείνει στην ομάδα και αναμένεται να ακολουθήσει την «πόρτα της εξόδου» την οποία ήδη έχουν περάσει οι Τσέμα, Χοσέμι, Παΐτο, Ρούμπεν Εστράδα, Μαρίν και φυσικά ο Μάνταλος που έφυγε με μεταγραφή για την Α.Ε.Κ.
 
Έντονο άρωμα… επαρχίας στο πρωτάθλημα 2014-2015 της Super League
 Μπορεί ακόμη να ζούμε στους ρυθμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως χθες έγινε η – ανεπίσημη – έναρξη του πρωταθλήματος Super League με την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε για το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν.
Το πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για την πιο… αποκεντρωμένη Super League των τελευταίων ετών!
Η κλήρωση του πρωταθλήματος για την 79η διοργάνωση της 1ης κατηγορίας της Ελλάδας και 9ης υπό την ονομασία Super League ήταν προγραμματισμένη για χθες το βράδυ μέσα σε ρυθμούς… σάμπα καθώς την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Στο νέο πρωτάθλημα, όπως και σε αυτό που ολοκληρώθηκε, θα υπάρχουν 18 ομάδες, αλλά η διαφορά (αφορά και τις προηγούμενες σεζόν με τις 16 ομάδες), έγκειται στην πολύ έντονη εκπροσώπηση της επαρχίας.
Φέτος οι ομάδες εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος και Πανιώνιος) και Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ) που θα είναι στη Σούπερ Λίγκα είναι δεκατρείς και εδρεύουν σε δώδεκα διαφορετικές πόλεις!
Έχουμε και λέμε (βάσει της περυσινής βαθμολογίας): Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ Καλλονής, Πλατανιάς, Βέροια, Skoda Ξάνθη, συν τις δύο και συγκεκριμένα Νίκη Βόλου και Κέρκυρα, που προβιβάστηκαν.
Όσο για τις επαρχιακές πόλεις που θα εκπροσωπηθούν; Κομοτηνή και Ξάνθη από τη Θράκη, Ηράκλειο και Χανιά από την Κρήτη, Βέροια από τη Μακεδονία, Ιωάννινα από την Ήπειρο, Βόλος από τη Θεσσαλία, Αγρίνιο και Λιβαδειά από τη Στερεά Ελλάδα, Τρίπολη από την Πελοπόννησο, Κέρκυρα από τα Επτάνησα και Μυτιλήνη από το Βορειοανατολικό Αιγαίο.
 
Τα φιλικά προετοιμασίας της Skoda Ξάνθη
 25/07/2014: Skoda Ξάνθη – Βέροια
02/08/2014: Skoda Ξάνθη – Α.Ε.Κ.
05/08/2014: Π.Α.Ο.Κ. – Skoda Ξάνθη
10/08/2014: Πανθρακικός – Skoda Ξάνθη
16/08/2014: (Δεν έχει οριστικοποιηθεί)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …