Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Άκρη δεν βρίσκει ο δήμος Αβδήρων με το κάμπινγκ Μάνδρας

Άκρη δεν βρίσκει ο δήμος Αβδήρων με το κάμπινγκ Μάνδρας

0
camping mantra

Απ’ την ΕΤΑΔ είπαν στον δήμαρχο ότι ..θα διερευνήσουν αν μπορούν να το παραχωρήσουν στο δήμο!

 

 Και φέτος δεν λειτούργησε το Τουριστικό Περίπτερο Αβδήρων… Κινδυνεύει να γίνει ένα ανακαινισμένο …«κουφάρι»!

 
 
Εκκρεμείς υποθέσεις πριν παραδώσει προσπαθεί να διευθετήσει ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης και γι αυτό το λόγο ήταν προχθές στην Αθήνα. Μία απ’ αυτές είναι η παλιά ιστορία με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάμπινγκ Μάνδρας για το οποίο ερίζουν ο δήμος με την ΚΕΔ και προσφάτως με τηγν ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) ενώ δεν αποκλείεται να εμπλακεί και το ΤΑΙΠΕΔ!
 
Στην Αθήνα ο δήμαρχος Αβδήρων για το θέμα του κάμπινγκ Μάνδρας
Και πέρσι τον Δεκέμβριο και πάλι κ. Τσολακίδης ήταν για το ίδιο θέμα στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υπηρεσίας του ΥΠ.ΟΙΚ. κ. Γούναρη καθώς είχε «σκάσει» πρόστιμο που είχε επιβάλλει η ΚΕΔ στο δήμο και στον επιχειρηματία που έχει μισθώσει το κάμπινγκ από το 2005. Συγκεκριμένα τότε η ΚΕΔ
ζητούσε…πίσω όλη την παραλιακή περιοχή της Μάνδρας που βρίσκεται το κάμπινγκ Natura επιβάλλοντας πρόστιμο 33.500 ευρώ στο δήμο και άλλα τόσα στον επιχειρηματία Κώστα Μπαμπαρόπουλο που το μίσθωσε το 2005 από το δήμο! Η Κτηματική …ανακάλυψε ότι η έκταση του κάμπινγκ Μάνδρας είναι δημόσια και όχι δημοτική και δεν αναγνωρίζει το έγγραφο παραχώρησης προς τον δήμο που έγινε στην Κοινότητα Μάνδρας και το οποίο φέρει υπογραφή του τότε Διευθυντή της Κτηματικής. Για το λόγο αυτό επιβάλλει το πρόστιμο των 33.500 ευρώ στο δήμο Αβδήρων για καταπάτηση δημόσιας έκτασης. Και τότε όπως και τώρα δεν βγήκε άκρη και η μονή απάντηση που πήρε ο δήμαρχος μετά από αλλεπάλληλες συναντήσει με στελέχη της ΕΠΑΔ στην οποία έχει περάσει η διαχείριση των ακινήτων του Δημοσίου είναι ότι θα διερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να γίνει ένα μακροχρόνιο παραχωρητήριο στο δήμο!
 
Και φέτος δεν λειτούργησε το Τουριστικό Περίπτερο Αβδήρων…
Άλλη κραυγαλέα περίπτωση γραφειοκρατίας και όχι μόνο είναι το Τουριστικό Αβδήρων που και φέτος δεν λειτουργεί και παραμένει ένα ανακαινισμένο κουφάρι…που σε λίγο θα χρειάζεται συντήρηση
Το συγκεκριμένο τουριστικό περίπτερο υφίσταται από το 1966 σύμφωνα με το ΒΔ 138/1966 (ΦΕΚ 35 Α 1966) και παραχωρήθηκε με μίσθωση σε ιδιώτη που το λειτουργούσε μέχρι και το έτος 2002.
Από το 1999 το τουριστικό περίπτερο Αβδήρων – όπως και πολλά άλλα τουριστικά περίπτερα στην Ελλάδα- εντάχθηκαν στην Εταιρεία του ΕΟΤ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. Ο Δήμος Αβδήρων με έγγραφα του από το έτος 2000 ζήτησε την παραχώρηση κατά χρήση άνευ ανταλλάγματος, την αξιοποίηση, λειτουργία και ανάπτυξη του συγκεκριμένου περιπτέρου. Όμως τελικά δεν του παραχωρήθηκε αλλά μέσω διαγωνισμού παραχωρήθηκε σε ξανθιώτη επιχειρηματία. Η επένδυση προχώρησε με ικανοποιητικούς ρυθμούς τον πρώτο καιρό και στη θέση του ερειπωμένου κτιρίου σήμερα υπάρχει ένα σύγχρονο και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών κτίριο. Όμως εδώ και τρία χρόνια η επένδυση έχει «κολλήσει» ενώ είναι φανερό ότι απομένει μόνο ο εξοπλισμός του κτιρίου.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…