Σχόλια 16/07/14

0
stamatiadis
Συνωστίζονται τα υποψήφια Αντιδημαρχόπουλα…


 
 
Η αλήθεια να λέγεται
Ικανοποιημένος δήλωσε ο Γιοχάνες Χαν, ο γερμανός επίτροπος της Ε.Ε. που προΐσταται της επιτροπής για την περιφερειακή πολιτική, στον τομέα της απορρόφησης του ΕΣΠΑ.
Ήδη έχει επισκεφθεί 10 Περιφέρειες και ανάμεσα και την δική μας, στις 12 Ιουνίου. Μάλιστα συνεχάρη τον Άρη Γιαννακίδη για την απορροφητικότητα του προηγούμενου ΕΣΠΑ και την αύξηση των συμβασιοποιημένων έργων.
Το καλό και σωστό να λέγεται.
«Ε»


 
Ενδιαφέρον αυτοδιοικητικών
 Μέγιστο το ενδιαφέρον στην παράταξη Δημαρχόπουλου για τις…Αντιδημαρχίες και άλλες θέσεις της διοίκησης. Κυκλοφορούν δε διάφορα σενάρια για πρόσωπα παλιά και νέα. Ανάμεσά τους κι ένα γυναικείο για την Αντιδημαρχία Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου (Καθαριότητας).
Κάποιοι άλλοι πάλι, σύμφωνα με όσα φτάνουν στ’ αυτιά μας, κάνουν διερευνητικές επαφές οικονομικού περιεχομένου. Δηλαδή ρωτούν να μάθουν «πόσα παίρνει ο τάδε το μήνα». Και το κάνουν για διάφορες θέσεις βέβαια. Όταν δε ακούν τα νούμερα ξυνίζουν διότι τα περίμεναν υψηλότερα!
«Ε»


 
 Δεν πληρώνουν…
 Η είδηση μας ενημερώνει πως ελάχιστοι είναι οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπάρχει δηλαδή μια απροθυμία αλλά κυρίως υπάρχει απουσία χρημάτων για να γίνει η ρύθμιση της όποιας οφειλής.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι μικρομεσαίοι βιώνουν δύσκολες ημέρες. Και προτιμούν να μην πληρώσουν την ασφάλισή τους από το να πεινάσουν στο σπίτι. Γι’ αυτό δεν πληρώνουν.
«Ε»


 
Αργά-αργά
 Κινείται μεν το πρόγραμμα για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στην Περιφέρειά μας αλλά δυστυχώς, αργά. Και είναι η αργοπορία αυτή ενδεικτικό από τη μια ως αιτία η γραφειοκρατία και από την άλλη η άρνηση κάποιων αυτοδιοικητικών να δεχτούν να γίνουν έργα στην περιοχή τους. Ακόμη δηλαδή είναι στη φάση ν’ αντιληφθούν και ν’αποδεχτούν την αναγκαιότητα υλοποίησης (και ολοκλήρωσης) του σημαντικού αυτού έργου.
«Ε»


 
Τώρα μπράβο
Αλλάζουν σύντομα οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών στα δυσπρόσιτα σχολεία ακριτικών περιοχών. Έτσι θα καλυφθούν άμεσα τα κενά που δημιουργούνται κάθε χρόνο και θα σταματήσει το φαινόμενο στα χαρτιά να φαίνεται ότι υπηρετούν αρκετά άτομα και στην πραγματικότητα υπηρετούσαν το 1/3!
Γενικώς ο υπουργός Παιδείας παίρνει μια σειρά μέτρων που αλλάζουν όλο το αρρωστημένο σύστημα. Σύστημα για το οποίο βέβαια οι συνδικαλιστές έκαναν το κορόιδο και το στήριζαν γιατί τους βόλευε.
Τώρα μπράβο λοιπόν στο Λοβέρδο και μακάρι να διορθώσει όλα τα στραβά στον τομέα της Παιδείας.
«Ε»


 
Γιούνκερ: Είμαι υπερήφανος για την Ελλάδα
 Ο πρώτος εκλεγμένος άμεσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι και επίσημα από χθες ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ μετά την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη στο Στρασβούργο, στην έδρα της Κομισιόν.
Ο νέος πρόεδρος στην ομιλία του έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και προανήγγειλε πρόγραμμα 300 δισ. ευρώ για ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση.
Εκτενή αναφορά έκανε ο Γιούνκερ και στην επιτυχή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, ενώ για την Ελλάδα, δήλωσε συγκεκριμένα «’Όλοι θεωρούσαν βέβαιη την αποχώρηση της Ελλάδος από το ευρώ και την ευρωζώνη. Κάναμε ότι μπορούσαμε και «εγώ προσωπικά είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα, αυτό το μεγάλο έθνος, αυτός ο θαυμάσιος λαός, εξακολουθεί να είναι μέλος της ευρωζώνης».


 
Φορολογούν και τον αέρα!
 Όχι δε συμβαίνει – ακόμα – στην Ελλάδα, αλλά στη Βενεζουέλα, όπου ισχύει όχι το «ότι κινείται… φορολογείται», αλλά και εσχάτως το «ό,τι αναπνέει φορολογείται»!
Ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο επέβαλε φόρο… αναπνοής στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας! Από εδώ και πέρα οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου «Maiquetia» στο Καράκας, πρέπει να πληρώσουν φόρο 127 μπολιβάρ (20 δολάρια) για τον αέρα που αναπνέουν.
Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ο φόρος αυτός έχει στόχο να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.
Ας ελπίσουμε ο διάδοχος του Ούγκο Τσάβες να μη δώσει ιδέες στους εγχώριους θαυμαστές του, για το πού θα βρουν τα λεφτά όταν και εάν βρεθούν στην εξουσία.


 
Πρωταθλητής Ελλάδος στη λούφα
 Πάρα πολλά περιστατικά ασυδοσίας εργαζομένων στο δημόσιο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, τα οποία μερικές φορές ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας και καταδεικνύουν την απόλυτη αναρχία και ατιμωρησία που επικρατούσε τόσα χρόνια στη δημόσια διοίκηση.
Πρωταθλητής Ελλάδας στη λούφα σίγουρα όμως αναδεικνύεται ένας εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Πέλλας, ο οποίος έλειπε από τη δουλειά του για 5 συνεχή χρόνια!
Ο άνθρωπος δεν πατούσε στη δουλειά του πέντε χρόνια και κανείς δεν τον αναζήτησε επίσημα, και φυσικά συνέχισε να λαμβάνει απρόσκοπτα το μισθό του το διάστημα αυτό. Αντί να πηγαίνει όμως στη δουλειά του, εργαζόταν στην καφετέρια της αδερφής του και ασχολούνταν με εισαγωγές από τη Βουλγαρία!
Χρειάστηκε να γίνει καταγγελία από ανταγωνιστική καφετέρια για να γίνουν δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ και να τεθεί τελικά σε αργία!
Ο «εθνικός κοπανατζής» θα πρέπει τώρα να επιστρέψει 120.000,00 ευρώ στο δημόσιο, τους μισθούς που λάμβανε την 5ετία της απουσίας του από τη δουλειά. Αλλά πάλι, στην Ελλάδα ζούμε, όλο και κανένα παραθυράκι θα βρει ο επιτήδειος…


 
Καιρός ήταν!
 Την θέση της στον χώρο που βρισκόταν το αρχικό μνημείο βρήκε η προτομή του Αγνώστου Στρατιώτη, το οποίο είχε καταστραφεί από τους Βούλγαρους κατακτητές την περίοδο της Κατοχής. Αν και το κομμάτι του επιβλητικού μνημείου έχει βρεθεί πάνω από μισό αιώνα τώρα, βρισκόταν «όμηρος» στην αποθήκη του παλιού Δημαρχείου, αντί να τοποθετηθεί ξανά σε κάποιο κοινόχρηστο χώρο. Το πλήρωμα του χρόνου όμως έφτασε και 73 χρόνια μετά, η προτομή φιλοξενείται σε κεντρικό σημείο της πόλης και αφηγείται κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας.
Γ.Τ.


 
Καλοκαίρι με… φθινοπωρινή διάθεση
 Τι και αν οι περισσότεροι ετοιμάζονται για διακοπές, όπως φαίνεται ο καιρός έχει άλλα σχέδια. Κακοκαιρία χτυπά διάφορα μέρη της χώρας δημιουργώντας μάλιστα βιβλικές καταστροφές, αλλά και σπάνια φαινόμενα. Δύο ενδεικτικά παραδείγματα αυτής της νέας «τρέλας» του καιρού είναι η πλημμύρα των δρόμων της Θεσσαλονίκης αλλά και οι υδροστρόβιλοι που παρατηρήθηκαν στο Πήλιο.
Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί λοιπόν και ας τα περιμένουμε όλα, καθώς όπως βλέπουμε ο καιρός δεν είναι «στα καλά του»!
Γ.Τ.


 
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 88 ετών ο Κυριάκος Σταματιάδης
Ένας άνθρωπος της κοινωνικής προσφοράς έφυγε από κοντά μας. Πέρσι ο δήμος Ξάνθης είχε βραβεύσει τον Κυριάκο Σταματιάδη ως ευεργέτη, αλτρουιστή και ακούραστο αρωγό των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης μας όπως το Λύκειο Ελληνίδων, τη ΦΕΞ. Και τους Προσκοπους Μάλιστα η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων ΑΜΘ εξέδωσε σχετικό ψήφισμα για τον θάνατό του τιμώντας τον και αποφάσισε να κυματίσει μεσίστια η σημαία του ΣΕΠ την ημέρα της κηδείας του, να παραστεί αντιπροσωπεία στην κηδεία και να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στη μνήμη του. Η κηδεία του Κυριάκου Σταματιάδη γίνεται στις 10.30 της Τρίτης από τον ΙΝ Αγίου Γεωργίου Το «Ε» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του.
Μ.Ξ.


 

 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…