Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 41 εποχικές θέσεις συμβασιούχων σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης

41 εποχικές θέσεις συμβασιούχων σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης

0

5 στα Άβδηρα – 26 στην Ξάνθη και 10 στον ΣΔΑΝ

 
 
Στην έγκριση 236 θέσεων εποχικού προσωπικού προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα σε ΟΤΑ Α΄ βαθμού ορισμένου χρόνου. Η Ξάνθη παίρνει μεγάλο μέρος των συμβασιούχων με βάση τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί καθώς 41 άτομα πρόκειται να απασχοληθούν µε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το έτος 2014, σε Ξάνθη, Άβδηρα, Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε υπηρεσίες καθαριότητας,. Οι συμβάσεις θα είναι 8μηνες. Η πλειονότητα των θέσεων αφορά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης όπου συγκεντρώνονται 173 θέσεις.
 
Αναλυτικά οι θεσεις στην Π. Ε. Ξάνθης
 

ΔΗΜΟΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΕΙΣ

 

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

3

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΥ

1

 

ΑΒΔΗΡΩΝ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΣ

1

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

17

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

6

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ

2

 

ΞΑΝΘΗΣ

ΔΕ

ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΤΗΣ

1

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΥΕ

ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

6

 

 

ΔΕ

ΟΔΗΓΟΙ

ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

4

 

ΣΥΝΟΛΟ

41

 

 

 

 
 
Όλοι θ’ απασχοληθούν σε υπηρεσίες Καθαριότητας
 
 

3 θέσεις Πανεπιστημιακών στο Δ.Π.Θ.

 Αναλυτικά οι θέσεις : *1 Πανεπιστημιακός Υπότροφος ειδικός Παθολόγος
*1 Πανεπιστημιακός Υπότροφος με ειδικότητα του Χειρουργού Παίδων
* 1 Πανεπιστημιακός Υπότροφος με ειδικότητα Παιδιάτρου
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
 

Δύο νέα προγράμματα για προσλήψεις ανέργων από τον ΟΑΕΔ

 

Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων

 
Ξεκινούν από σήμερα οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Το πρώτο αφορά την πρόσληψη έως 200 ανέργων σε θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και σε οργανώσεις μέλη τους. Το δεύτερο ενισχύει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Η υποβολή αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 16 Ιουλίου και θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).
 
Το πρόγραμμα και οι ωφελούμενοι
Ειδικότερα, για το πρώτο πρόγραμμα, δικαιούχοι είναι η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.(Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) και οι Οργανώσεις οι οποίες είναι μέλη τους, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και οι οργανώσεις μέλη των πανελληνίων οργανώσεων του Σ.Ε.Τ.Ε.
Ωφελούμενοι του προγράμματος πρόσληψης ανέργων σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, είναι άνεργοι ηλικίας από 18 έως 66 ετών, οι οποίοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάρτα ανεργίας σε ισχύ ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ζήτησης από τους δικαιούχους, και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.
Επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας έως 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 22 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα. Για ωφελούμενους ηλικίας άνω των 25 ετών, που θα προσληφθούν στα πλαίσια του προγράμματος, η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 39 μήνες εκ των οποίων οι 36 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και 3 μήνες σε δέσμευση του εργοδότη. Σημειώνεται ό,τι δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι (εγγεγραμμένοι στις ανωτέρω Συνομοσπονδίες και εργοδοτικές Οργανώσεις), έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό.
 
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την Θεσσαλονίκη
Το δεύτερο πρόγραμμα, για τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα έργα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι διάρκειας 18 μηνών και χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.
Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15-09-2014.
 
 

Προσλήψεις 50.000 ανέργων από τον Σεπτέμβριο

 

Μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας

 
Ανάσα σε χιλιάδες ανέργους θα δώσει ένα νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ. Μέσω των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας 50.000 συνολικά άνεργοι εξασφαλίζουν απασχόληση για διάστημα 5 μηνών σε φορείς όπως δήμοι, σχολεία, μουσεία, ΚΕΠ, δικαστήρια, Μητροπόλεις, περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, λιμάνια κ.α. O νέος κύκλος των 50.000 προσλήψεων αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014. Το νέο πρόγραμμα αναμένεται να γίνει στα πρότυπα του περσινού με ελάχιστες αλλαγές στα κριτήρια. Η πρόσληψη γίνεται, κατά κύριο λόγο, για διάστημα πέντε μηνών και οι αμοιβές όσων απασχοληθούν είναι 19,6 ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 ευρώ τον μήνα για άνεργους άνω των 25 ετών και 17, 1 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 427 ευρώ τον μήνα για άνεργους κάτω των 25 ετών.
 
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα:
 
1.Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
 
2.Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών
 
3.Νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών)
 
4.Μακροχρόνια άνεργοι
 
5.Πτυχιούχοι άνεργοι των ΑΕΙ-ΤΕΙ
 
 
Δικαιολογητικά
Υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν:
 
α) οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, β) οι άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα που επιλέγουν ειδικότητα για την οποία απαιτείται τίτλος σπουδών χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας γ) οι άνεργοι όλων των ανωτέρω κατηγοριών οι οποίοι έχουν εξαρτώμενα ανήλικα τέκνα.
Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
1) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 2) Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, 3) Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, 4) Ηλικία και 5) Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
 
Ειδικότητες
Οι ειδικότητες που αφορά το πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων οι εξής: κλητήρες, αποθηκάριοι, επιμελητές, φύλακες, προσωπικό καθαριότητας, αρχειοθέτες, προσωπικό μαγειρείου, εργάτες διαφόρων ειδικεύσεων και βοηθητικό προσωπικό, ψυχολόγοι, ειδικότητες ΤΠΕ (Τεχνολογίες των Πληροφοριών και Επικοινωνιών) κ.λπ.Οι συμβάσεις εργασίας είναι πεντάμηνες ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως στα σχολεία, οι συμβάσεις φτάνουν έως και τους έξι μήνες και 15 μέρες.
Προβάδισμα στο διορισμό έχουν οι άνεργοι – μέλη οικογενειών που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο, καθώς και οι μακροχρόνια άνεργοι.
 
 

Άμεσα 1.140 προσλήψεις στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ

 
Στην τελική ευθεία για την αποστολή τους από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκονται οι προκηρύξεις 1.140 θέσεων μόνιμου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού στη ΔΕΗ ΑΕ και στον «Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).
Μετά και την ψήφιση του νέου Νόμου 4273 για τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας («μικρή ΔΕΗ»), η «μεγάλη» ΔΕΗ επείγεται για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.
Η πρώτη προκήρυξη θα αφορά ειδικούς επιστήμονες με μεταπτυχιακά και η δεύτερη πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και κυρίως τεχνίτες σε ορυχεία, ατμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, καθώς και στο δίκτυο διανομής.
Έως το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, η οποία θα κορυφωθεί τον Αύγουστο.
 
 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας

 

Μέχρι τις 22 Ιουλίου η προθεσμία

 
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας
Ξεκίνησαν από την Δευτέρα οι αιτήσεις για τον διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας που αφορά 122 προσλήψεις για την στελέχωση των καταστημάτων της .Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται από τους ενδιαφερόμενους έως τις 22 Ιουλίου ημέρα Τρίτη όπου είναι η καταληκτική ημερομηνία. Η διεξαγωγή των εξετάσεων, η επιλογή των θεμάτων, η μετάδοσή τους στα εξεταστικά κέντρα και η έκδοση των αποτελεσμάτων θα γίνει με την ευθύνη του ΑΣΕΠ
Η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε εδώ και λίγες ημέρες την προκήρυξη για τον νέο διαγωνισμό που αφορά 122 προσλήψεις υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών των μονάδων του δικτύου της . Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 14/07/2014 μέχρι και την 22/07/2014. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο το οποίο θα διατίθεται και θα συμπληρώνεται στο κατάστημα της τράπεζας στο οποίο θα υποβάλλεται η αίτηση.
 
 

Μέχρι τις 21 Ιουλίου τα δικαιολογητικά για τις σχολές της Αστυνομίας

 
Με μεγάλη μείωση των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας καθώς ο αριθμός των θέσεων που δίνεται στους φετινούς υποψηφίους είναι μόλις 290 και είναι μειωμένος κατά 50% συγκριτικά με τις 580 θέσεις που δόθηκαν πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην προκήρυξη και συγκεκριμένα στη σελίδα 12 αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα καταταχθούν το 2016. Συγκεκριμένα αναφέρεται:
Όσοι από τους υποψηφίους κληθούν τελικά για κατάταξη (το έτος 2016), θα υποβάλουν τότε στις Υπηρεσίες κατάταξης και τα εξής δικαιολογητικά.
Μέχρι τις 21 Ιουλίου η κατάθεση των δικαιολογητικών.
 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…