Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Στις 10 Ιουλίου οι εξετάσεις των ΕΠΟΠ

Στις 10 Ιουλίου οι εξετάσεις των ΕΠΟΠ

0

Η αξιολόγηση θα διεξαχθεί και σε εξεταστικό κέντρο στην Ξάνθη

 
 
Στις 10 Ιουλίου 2014 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για την μονιμοποίηση των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), σύμφωνα με απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας. Η αξιολόγηση των ΕΠΟΠ, οι οποίοι κατετάγησαν με την ΕΔΥΕΘΑ 41/2007, διεξάγεται σε 22 εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, στα οποία κατανέμονται οι ΕΠΟΠ ανάλογα με τον τόπο που υπηρετούν, ως εξής: Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Προβατώνας, Φέρρες, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Γιαννιτσά, Βέροια, Λιτόχωρο, Βόλος, Αττική, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος.
Η ύλη, πάνω στην οποία αξιολογούνται όλοι οι υπηρετούντες στο Στρατό Ξηράς ΕΠΟΠ, συνίσταται σε:
α. Ερωτηματολόγιο γενικών στρατιωτικών θεμάτων, κοινό για όλους.
β. Ερωτηματολόγιο θεμάτων ειδικότητας, ένα για κάθε ειδικότητα, το οποίο κοινοποιήθηκε στους συμμετέχοντες με διαταγή του ΓΕΣ.
γ. Δοκιμασία 50 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής, εκ των οποίων οι 35 επί της ειδικότητας και οι 15 επί γενικών στρατιωτικών θεμάτων.
 
 

25 προσλήψεις μελών ΔΕΠ και Διοικητικών στο Δ.Π.Θ.

 

Αιτήσεις μέχρι τις 3 Ιουλίου

 
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προκήρυξε θέσεις μελών ΔΕΠ αλλά και διοικητικών υπαλλήλων.
Αναλυτικά οι θέσεις:
* 15 ΠΕ Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης
* 2 ΠΕ Νομικής Σχολής
* 5 ΤΕ Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
* 2 ΔΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι 3.7.2014.
 
Μια θέση ΔΕΠ
Επίσης θα προσληφθεί 1 με πτυχίο επιστήμης πληροφορικής, ή μηχανικού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή άλλου συναφούς πτυχίου θετικών επιστημών
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.
 
 

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 16.000 ανέργους με ”σίγουρη” εξάμηνη εργασία

 
 Νέο πρόγραμμα για 16.000 μακροχρόνια ανέργους θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας Ο ΟΑΕΔ θα καταρτίσει σχέδιο για την υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θα παρέχει Επιταγή Κατάρτισης για ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του Οργανισμού. Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η παροχή σε 16.000 άνεργους, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το νέο πρόγραμμα θα παρέχει την εξασφάλιση εξάμηνης εργασίας στους ωφελούμενους ανέργους
 
Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνει:
• θεωρητική κατάρτιση
• πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας
• πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και
• εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
 
Ο ΟΑΕΔ ως δικαιούχος, θα είναι υπεύθυνος για την υποβολή προτάσεων σχετικά με το πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 07, 08, 09 «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».
Επισημαίνεται ότι οι προτεινόμενες πράξεις, πρόκειται να ενταχθούν στο νέο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020 μόλις αυτό εγκριθεί και να συγχρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΚΤ.
 
Γενικά για το πρόγραμμα
Οι προτεινόμενες πράξεις εμπίπτουν στο Θεματικό Στόχο 8 «Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων», Επενδυτική Προτεραιότητα 8i «Πρόσβαση στην απασχόληση για αναζητούντες θέση εργασίας και οικονομικά μη ενεργά άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων που έχουν αποκοπεί επί μακρόν από την αγορά εργασίας, μέσω επίσης τοπικών πρωτοβουλιών για την απασχόληση και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων» του Καν. 1304/2013 της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. 1.2. Οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα πρέπει να συμβάλλουν στους ειδικούς στόχους των Αξόνων Προτεραιότητας και να συνεισφέρουν στην εκπλήρωση των σχετικών δεικτών παρακολούθησης, οι οποίοι είναι: (α) Ειδικοί Στόχοι (i) Ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών μέσω ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης. (ii) Ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων και των ατόμων από ειδικές κοινωνικές ομάδες, που απειλούνται περισσότερο από τον αποκλεισμό από την αγορά εργασίας μέσω της εφαρμογής ειδικά στοχευόμενων δράσεων. Οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης.
Ως προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) των προς ένταξη πράξεων ορίζεται συνολικά το ποσό των 112.000.000 €.
 
 

12 ειδικότητες στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ Ξάνθης

 
Δημοσιεύτηκε η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Ε.Δ. με την οποία καθορίζονται οι ειδικότητες στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του ΟΑΕΔ. Σ Σύμφωνα με την απόφαση, στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ στην περιφέρεια ΑΜΘ είναι οι ακόλουθες:
ΙΕΚ ΟΑΕΔ Ξάνθης
1 Τεχνικός Φαρμάκων Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων
2 Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)
3 Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας
4 Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής
5 Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός ΤεχνολογίαςΠετρελαίου και Φυσικού Αερίου
6 Στέλεχος Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου − Φοροτεχνικού Γραφείου
7 Τεχνικός Μηχανοτρονικής
8 Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών
9 Τεχνικός Αρτοποιός − Ζαχαροπλαστικής
10 Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων
11 Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα−Web designer−Developer/VideoGames)
12 Τεχνικός Η/Υ
 
 

Προσλήψεις 2.800 γιατρών, νοσηλευτών σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ

 
Με 2.800 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό θα ενισχυθούν αμέσως τα νοσοκομεία, οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Υγείας από το σύνολο των θέσεων οι 700 αφορούν νοσηλευτές για τα δημόσια νοσοκομεία, οι 370 είναι θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, οι 150 προορίζονται για την κάλυψη αναγκών στην Ψυχική Υγεία, οι 118 αντιστοιχούν σε θέσεις λοιπού νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ τις 80 θέσεις θα καταλάβουν φαρμακοποιοί του ΕΣΥ.
Επιπλέον θα καλυφθούν 200 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, οι οποίες θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσα στον Ιούλιο μέσω ΑΣΕΠ (οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό) και από διαγωνισμούς που διεξάγουν τα ίδια τα νοσοκομεία για τις ιατρικές ειδικότητες.
 

Ξεκινά το πρόγραμμα Επιταγή Εισόδου 2014 για 50.000 ανέργους

 
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Βρούτση το πρόγραμμα Επιταγή Εισόδου 2014 για ανέργους έως 29 ετών ”παίρνει μπροστά” αφού η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ Ενεργειών (ΕΥΕ-ΕΚΤ) καλείται να υποβάλει την πρόταση της για την έναρξη του εν λόγω προγράμματος που αφορά 50.000 ανέργους έως 29 ετών. Αντικείμενο του προγράμματος Επιταγή Εισόδου για ανέργους έως 29 ετών για το 2014 αποτελεί η παροχή σε 50.000 ανέργους και οικονομικά μη ενεργούς νέους ηλικίας από 18 έως 29 ετών και ειδικότερα σε 12.000 νέους ηλικίας από 18 έως 24 ετών και 38.000 νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης οι οποίες περιλαμβάνουν:
• πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης σε οριζόντιες κυρίως δεξιότητες
• πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και
• υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των ωφελουμένων καθ’όλη τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.
 
12.600.000 ευρώ στην περιφέρεια ΑΜ – Θ
Επισημαίνεται ότι οι προτεινόμενες πράξεις, αναμένεται να ενταχθούν στο νέο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014-2020, μόλις αυτό εγκριθεί, και να συγχρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΚΤ και της Πρωτοβουλίας για την Απασχόληση των Νέων. Οι προτεινόμενες πράξεις εμπίπτουν στο Θεματικό Στόχο : “Προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης υψηλής ποιότητας και υποστήριξη της κινητικότητας των εργαζομένων”, Επενδυτική Προτεραιότητα “Βιώσιμη ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα εκείνων που βρίσκονται εκτός εργασίας, εκπαίδευσης ή κατάρτισης, συμπεριλαμβανομένων των νέων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού και των νέων από περιθωριοποιημένες κοινότητες”, μεταξύ άλλων μέσω της εφαρμογής του προγράμματος “Εγγύηση για τη Νεολαία” του Καν. 1304/2013 της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Τα κονδύλια στην περιφέρεια ΑΜ _ Θ είναι 12.600.000 ευρώ
 
Το εκπαιδευτικό επίδομα θα ανέρχεται όπως και πέρσι σε:
α) 2.700€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.300€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης,
β) 2.400€ (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων) για την ομάδα ωφελουμένων «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», εκ των οποίων 400€ αντιστοιχούν στο επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και 2.000€ στο επίδομα πρακτικής άσκησης Μετά από τη λήξη της 5μηνης πρακτικής άσκησης και εφόσον η επιχείρηση το επιθυμεί, μπορεί να προσλάβει τον καταρτιζόμενο ως εργαζόμενο πλέον, υπογράφοντας σχετική σύμβαση εργασίας
 
 

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς από σήμερα 1η Ιουλίου – Παραδείγματα

 
Μικρές αυξήσεις θα δουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στους μισθούς τους, μετά τη μείωση / κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών (εργοδότη και εργαζομένου), η οποία εφαρμόζεται από σήμερα, 1η Ιουλίου 2014.
 
Παραδείγματα:

ΜΙΣΘΟΣ (ΜΕΙΚΤΟΣ)

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΟ 01.07.14

ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΟΥ

586,00 €

489,30 €

495,20 €

5,90 €

866,00 €

723,10 €

731,80 €

8,70 €

1.256,00 €

1.048,80 €

1.061,30 €

12,50 €

1.516,00 €

1.265,90 €

1.281,00 €

15,10 €

1.906,00 €

1.591,50 €

1.610,60 €

19,10 €

 
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …