Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Για να δούμε θα μας … «αλλάξουν τα φώτα» καλοκαιριάτικα!

Για να δούμε θα μας … «αλλάξουν τα φώτα» καλοκαιριάτικα!

0
dei

48ωρες κυλιόμενες απεργίες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ. Ζητούν να γίνει …δημοψήφισμα!

 

Μπορεί και να μην έχουμε διακοπές ρεύματος στην Ξάνθη – Θα ενημερωθει ο Τύπος με e – mail !

 
 
Για αλλεπάλληλα … «βραχυκυκλώματα» μας προετοιμάζει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η οποία αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει μέρος της ΔΕΗ – την λεγόμενη μικρή «ΔΕΗ» – προτίθεται να αρχίσει τις κινητοποιήσεις με  
48ωρες κυλιόμενες απεργίες …δηλαδή κατεβάζοντας τους διακόπτες! Μάλιστα όπως μας ενημέρωσαν από την ΔΕΗ Ξάνθης θα υπάρχει ενημέρωση στον Τύπο για τις διακοπές ρεύματος μέσω email !
 
Μπορεί και να μην έχουμε διακοπές ρεύματος στην Ξάνθη
Να σημειώσουμε ότι η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αντιτίθεται στην πώληση του 30% της ΔΕΗ σε ιδιώτη – όπως συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος καθώς αυτό θα σημαίνει την μετατροπή της εργασιακού καθεστώτος του 30% των υπαλλήλων της που αυτομάτως θα περιέλθουν σε καθεστώς του ιδιωτικού τομέα και στους …μισθούς του ιδιωτικού τομέα. Όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αφορούν την ΔΕΗ και όχι την ΔΕΔΔΗΕ ( Διαχείριση Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και ενδεχομένως στην Ξάνθη να μην έχουμε διακοπές ωστόσο τίποτε δεν αποκλείεται!
 
Η ΓΕΝΟΠ ζητά δημοψήφισμα για την ΔΕΗ
Σε ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».
Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
«Δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε άπραγοι τις εξελίξεις, δηλαδή να σβήνουν οι συνδικαλιστές τις μονάδες της ΔΕΗ» , λένε στην κυβέρνηση. Το απόγευμα της Δευτέρας, Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν σε βελτιώσεις στο σχετικό νομοσχέδιο. Όπως λένε πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε τις οκτώ προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων καθώς και για τη διατήρηση των κοινωνικών παροχών (κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, χρησιμοποίηση των υδάτινων πόρων για άρδευση, κ.ά).
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…