Σχόλια 05/07/14

0
Μικρή ΔΕΗ, τεράστια χρέη…


 
 
Ιδού η μικρή ΔΕΗ
 Η μικρή ΔΕΗ λοιπόν που τόσος ντόρος γίνεται γι’αυτήν, που κάποιοι άσχετοι ή λαϊκίζοντες, λένε ότι είναι κερδοφόρα, έχει, ακούστε, ζημιές 255 εκατομμύρια, έχει χρέος 6 δις (!!) και εμείς οι καταναλωτές επιδοτούμε το ασφαλιστικό της ταμείο με εκατομμύρια ευρώ ετησίως!
Αυτό είναι το κοινωνικό αγαθό που μας προσφέρει; Πού το πληρώνουμε άγρια οι καταναλωτές;
Μας περνάνε μάλλον για αφελείς και μας κοροϊδεύουν.
«Ε»


 
2000 άτομα
 Από ένα νομό 200.000 ανθρώπων περίπου, αυτού της Καβάλας, στο συλλαλητήριο την Πέμπτη παραβρέθηκαν μετά δυσκολίας 2.000. Και από αυτούς περίπου οι μισοί ήταν μαθητές και οι διοργανωτές!
Δηλαδή μειωμένο ενδιαφέρον από τους πολίτες. Που με τη στάση τους, δηλαδή της μη συμμετοχής, ουσιαστικά εγκρίνουν την εγκατάσταση των πλωτών δεξαμενών LNG στον κόλπο της Καβάλας.
Βέβαια για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους οι διάφοροι εκλεγμένοι, παλιοί και νέοι, παρέστησαν, γιατί σκέφτονταν τα ψηφαλάκια. Το ίδιο και οι εκπρόσωποι των κομμάτων.
Αυτός που απουσίαζε ήταν ο λαός της Καβάλας βέβαια…
«Ε»


 
Το προλαμβάνειν είναι η ουσία
 Πολύ σωστά έπραξε ο Γιώργος Παυλίδης και μετέβη στο Κίρτζαλη συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δ. Πέτροβιτς. Πήγε εγκαίρως για να προλάβει τις πλημμύρες του χειμώνα στον Έβρο και τον Άρδα που κάθε χρόνο σχεδόν πλημμυρίζουν και απορροφούν εκατομμύρια ευρώ για επανορθώσεις, για φράγματα που χαλούν, για αποκαταστάσεις και άλλα γνωστά.
Πήγε, συνάντησε την βουλγαρική ηγεσία της περιοχής και συμφώνησαν στη λήψη μέτρων. Εγκαίρως και προληπτικώς. Θετικό και σωστό και το καταγράφουμε στα υπέρ του Παυλίδη πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του.
«Ε»


 
 Τα αρωματικά φυτά
 Το θέμα των αρωματικών φυτών είναι παλιό για τη Θράκη. Κατά καιρούς συζητήθηκε, έγιναν κάποιες προσπάθειες από κάποιους φιλοπρόοδους αγρότες, αλλά μέχρι εκεί.
Μεμονωμένα πράγματα και πέραν αυτού ουδέν. Διότι όπως φάνηκε, με ατομικές ιστορίες σοβαρές λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν.
Τώρα, εδώ και λίγο καιρό, τα πράγματα αλλάζουν. Δημιουργούνται μεγάλες ομάδες παραγωγών, γίνεται σωστή οργάνωση και μελέτη, μπαίνουν στόχοι, ασχολούνται άνθρωποι που γνωρίζουν, είναι νέοι και διαθέτουν διάθεση αλλά και νέες αντιλήψεις.
Είθε να πάνε όλα καλά και η προσπάθεια με τα αρωματικά φυτά να γνωρίσει επιτυχία.
«Ε»


 

Υπάρχουν και καλά νέα
 Δύο μικρά καλά επιχειρηματικά νέα αλιεύσαμε τις ημέρες αυτές, που πέρασαν βέβαια στα ψιλά, λόγω και της επικρατούσης έντασης για τη ΔΕΗ, τα οποία ωστόσο αφήνουν μικρά ψήγματα αισιοδοξίας να διαπεράσουν την γενικότερη άσχημη οικονομική μας κατάσταση (μήνας φορολογικών δηλώσεων γαρ).
Η πρώτη είδηση αφορά στην πρώτη εγγραφή για εισαγωγή εταιρείας στο Χρηματιστήριο έπειτα από πέντε χρόνια (από τον Ιούλιο του 2009) η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη εβδομάδα, για την εισαγωγή της «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» στην κύρια αγορά της Αθήνας. Η «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος» δραστηριοποιείται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κυρίως αιολικά πάρκα.
Η δεύτερη είδηση είναι ότι ο γνωστός Όμιλος Σαράντη, που παράγει προϊόντα προσωπικής περιποίησης και φροντίδας, επαναφέρει στην Ελλάδα παραγωγικές του μονάδες που είχε μετεγκαταστήσει στη Ρουμανία, θεωρώντας προφανώς ότι το οικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική της οικονομίας μας.
Μακάρι να έχουμε κι άλλους επαναπατρισμούς ελληνικών εταιριών που έφυγαν μαζικά τα προηγούμενα χρόνια για άλλες βαλκανικές χώρες. Αλλά με τέτοια φορολόγηση, πολύ δύσκολο ακόμα…


 
Έχουμε σαλτάρει…
 Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά αυτοκτονίας ή απόπειρας αυτοκτονίας εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων στην πόλη μας. Ένα ακόμη είχαμε μόλις την Πέμπτη όταν μια γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας της στην οδό Δράμας στις 8.30 το πρωί και ετοιμάστηκε να φουντάρει στο κενό. Την είδαν οι γείτονες, φώναξαν την αστυνομία και αποσοβήθηκε η απονενοημένη πράξη. Σε μια άλλη γειτονιά της πόλης είναι μια γυναίκα που μαλώνει κάθε μέρα …με τον εαυτό της. Είναι φανερό ότι η γυναίκα χρήζει άμεσης βοήθειας και οι γείτονες το μόνο που κάνουν είναι να μην αντιδρούν όταν την πιάνει η κρίση. Άλλος σκέφτεται μεγαλόφωνα στο σούπερ μάρκετ και βρίζει τον κόσμο….
Εντάξει πάντα υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις αλλά τώρα τελευταία το κακό έχει παραγίνει…
Μ.Ξ.


 
 Από τα πιο ασφαλή και πιο καθαρά στην ΕΕ τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά
Στη λίστα των πιο ασφαλών φρούτων και λαχανικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται τα ελληνικά, σε ό,τι αφορά τις υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων, όπως προκύπτει από τις καταγραφές του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), στο πρώτο εξάμηνο του 2014.Το σύστημα ανακοίνωσε συνολικά κοινοποιήσεις, από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για υπερβάσεις σε υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά, εισόδους από τρίτες χώρες ή ενδοκοινοτική διακίνηση εντός της ΕΕ. Μεταξύ αυτών των αναφορών, μόνο μία αφορά την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία: Τα περισσότερα κρούσματα για το σύνολο των φρούτων και των λαχανικών κατά την υπό εξέταση περίοδο είχε η Τουρκία, με 38 περιστατικά (εκ των οποίων 34 σε πιπεριές) με δεύτερη την Αίγυπτο με 16. Στην τρίτη θέση, με 12, βρίσκονται χώρες όπως η Ινδία, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Νιγηρία. Η Ισπανία έχει αναφερθεί με πέντε περιπτώσεις, η Ολλανδία και το Μαρόκο, με πέντε και τέσσερις αντίστοιχα.
– Να ένας ακόμη ισχυρός λόγος για να αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα και γενικώς να «Επιμένουμε Ελληνικά»!
Μ.Ξ.


 
Δεν ξέρει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά…
 Η παραπάνω φράση φαίνεται να χαρακτηρίζει στο έπακρο τις Δημόσιες Υπηρεσίες στη χώρα μας. Όπως φάνηκε -για άλλη μια φορά- από την απάντηση της κ. Τσαουσέλη οι υπηρεσίες του Δημοσίου, παρά την ανάπτυξη της τεχνολογίας, αδυνατούν να αλληλοενημερώνονται με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των πολιτών, η γραφειοκρατία και οι παραλείψεις να συνεχίζουν να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Μια κατάσταση που φαίνεται να επιβαρύνει και τους ίδιους τους εργαζόμενους η δουλεία των οποίων διπλασιάζεται, την στιγμή που απλά θα μπορούσαν να κάνουν μόνο ένα κλικ.
Γ.Τ.


 
Μένουμε…σπίτι
 Όλο και λιγότεροι φαίνεται πως θα πραγματοποιήσουν, φέτος, το όνειρο τους να πάνε διακοπές, καθώς η Τρόικα έχει βάλει στο μάτι και το τελευταίο ευρώ. Τι και αν κάνανε όνειρα όλο το χειμώνα, αντέχοντας την πίεση στην δουλειά και τα απανωτά χαράτσια, όπως φαίνεται η απόφαση να ξεπορτίσουν φαντάζει μεγάλο ρίσκο. Έτσι, πολλοί από αυτούς θα αρκεστούν στο να περιορίσουν τις μέρες απόδρασης τους ή να πραγματοποιήσουν μονοήμερες εκδρομές στις παραλίες μας ή στους γειτονικούς νομούς.
Γ.Τ.


 
Νέος τρόπος ή κακοτεχνίες;
 Το παρατήρησε συμπολίτης μας και το έθεσε υπόψη μας. Γιατί η νέα ασφαλτόστρωση στην οδό Ανατολικής Θράκης δεν συμπεριλαμβάνει αυλάκια στα πλάγια, όπως όλοι οι δρόμοι, για τη συγκέντρωση του νερού, αναρωτήθηκε ο εν λόγω ξανθιώτης. Πράγματι, όπως διαπιστώσαμε η άσφαλτος έχει τοποθετηθεί σε όλο το μήκος του δρόμου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί και το ύψος του πεζοδρομίου.
Πρόκειται για νέο τρόπο ασφαλτόστρωσης; Για παράλειψη ή για κακοτεχνία;
Ε.Δ.


 
«Μαργαριτάρια» ξετρύπωσε ο ΣΔΟΕ
 Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ελέγχους που διενήργησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με το απολογιστικό σημείωμα που εξέδωσε. Τραγουδιστές, γιατροί, δικηγόροι, αστρολόγοι και πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται και στη λίστα Λαγκάρντ μπλέχτηκαν στα δίχτυα των ελεγκτών. Από την περιοχή της ΑΜΘ ξεχωρίζει ενεχυροδανειστήριο που δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία για συναλλαγές ύψους 313.703 ευρώ.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…