Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επενδύσεις ΔΕΗ: Νέο deal για υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανοικτά της Αλεξανδρούπολης

ΔΕΗ: Νέο deal για υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανοικτά της Αλεξανδρούπολης

0

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νέας συμφωνίας


Νέα σημαντική συμφωνία ολοκλήρωσε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με τους ομίλους Κοπελούζου και Σαμαρά για το υπεράκτιο αιολικό πάρκο 216 ΜW ανοικτά της Αλεξανδρούπολης, μία μόλις εβδομάδα μετά το deal με την Intrakat για την από κοινού ανάπτυξη χαρτοφυλακίου ΑΠΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της νέας συμφωνίας:

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες και οι όμιλοι Κοπελούζου και Σαμαρά υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.» που διαθέτει την Άδεια Παραγωγής για το Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο (ΥΑΠ) 216 ΜW ανοικτά της Αλεξανδρούπολης. Η συμφωνία προβλέπει ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα καταστεί μοναδικός μέτοχός της «ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΙΟΛΙΚΗ 1 Α.Ε.».

Το Υπεράκτιο Αιολικό Πάρκο διαθέτει σήμερα Άδεια Παραγωγής ισχύος 216MW και εμπίπτει στις προβλέψεις του άρθρου 174 του Ν. 4964/2022 για την Πιλοτική εφαρμογή Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων. Προβλέπεται δε να εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αλεξανδρούπολης και να είναι σταθερής έδρασης. Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΑΠ) έχει ήδη εκδώσει Άδεια Έρευνας που αφορά στη θαλάσσια περιοχή, η οποία εκτείνεται νοτίως της ακτογραμμής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και βορείως-βορειοανατολικώς της Σαμοθράκης και ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης πιλοτικών Έργων ΥΑΠ, συνολικής ισχύος έως 600MW.

Τα μέρη θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αξιοποιήσουν την εκτεταμένη εξειδίκευση, την εμπειρία και την τεχνική, εμπορική και χρηματοοικονομική τεχνογνωσία τους, στο σχεδιασμό, ανάπτυξη, υλοποίηση και λειτουργία μεγάλης κλίμακας έργων ΑΠΕ, με έμφαση στα αιολικά πάρκα, με στόχο την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη του πιλοτικού αυτού υπεράκτιου αιολικού πάρκου.

Η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC) ενήργησε ως Xρηματοοικονομικός Σύμβουλος και η Δικηγορική Εταιρεία Βύζας – Κατρινάκης και Συνεργάτες, ως Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στο πλαίσιο της εξαγοράς. Η Norton Rose Fulbright ενήργησε ως Νομικός Σύμβουλος από την πλευρά των Ομίλων Κοπελούζου και Σαμαρά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επενδύσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…