Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα με ακτινίδια

Τάρτα με ακτινίδια

0
tarta aktinidio
 
– 2½ φλιτζάνια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
– 1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο
– 3 κουταλιές ζάχαρη
– 2 αυγά (χτυπημένα με λίγο νερό)
– ½ κουταλάκι λιωμένο βούτυρο
– ½ φλιτζάνι τριμμένη αμυγδαλόψιχα
Για την κρέμα
– 6 ακτινίδια
– ½ φλιτζάνι βούτυρο
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– ½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
– 2 αυγά
– 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
 
Βάζετε το αλεύρι σε λεκάνη. Προσθέτετε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια, τη ζάχαρη, τα αυγά και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό και μέχρι η ζύμη να γίνει αφράτη. Έπειτα, τη σκεπάζετε και την αφήνετε στο ψυγείο για ½ ώρα να σφίξει. Όταν συμπληρωθεί ο χρόνος, την ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο τάρτας πάχους εκατοστών.
Αλείφετε μια ταρτιέρα ή ταψί Νο24 με βούτυρο και στρώνετε το φύλλο, φροντίζοντας να καλύψει και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους. Τοποθετείτε έπειτα στην επιφάνεια της ζύμης ένα κομμάτι λαδόχαρτο, το γεμίζετε με ρύζι (ή φασόλια ή και φακές) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Μετά από 10 λεπτά αφαιρείτε το λαδόχαρτο με το ρύζι, ξαναβάζετε το φύλλο στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά και μετά το αφήνετε για λίγο στην άκρη.
Χτυπάτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά ένα-ένα, το κορν φλάουρ και τη κρέμα γάλακτος. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά και δημιουργηθεί μια λαχταριστή και αρκετά παχύρευστη σε υφή κρέμα την απλώνετε στη ταρτιέρα και τη στρώνετε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Καθαρίζετε τα ακτινίδια, τα κόβετε σε ροδέλες και τις στρώνετε στην επιφάνεια της κρέμας. Ψήνετε τη τάρτα με ακτινίδια, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά. Όταν κρυώσει, τη σερβίρετε!
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…