Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ετοιμάζεται η πρώτη ομαδική προσφυγή εναντίον του ΟΑΕΕ

Ετοιμάζεται η πρώτη ομαδική προσφυγή εναντίον του ΟΑΕΕ

0
OAEE-empros

Ήδη η πρώτη «φουρνιά» των 100 επαγγελματιών υπέβαλλε τα δικαιολογητικά στην Επιτροπή. Οι μισοί επαγγελματίες της Ξάνθης χρωστάνε στον ΟΑΕΕ

 

Ζητούν την μείωση των εισφορών και την διαγραφή των αναδρομικών για ασφάλιση υγείας που δεν είχαν

 
 
Λύση στον πρόβλημά τους με τον ΟΑΕΕ μέσω δικαστικής οδού οι επαγγελματίες του νομού μας επιχειρούν να δώσουν και ήδη έχει συγκεντρωθεί η κρίσιμη μάζα των πρώτων 100 ατόμων που πρόκειται να καταθέσουν ομαδική προσφυγή εναντίον του Ταμείου. Συγκεκριμένα, έληξε χθες η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών που έθεσε η 5μελής επιτροπή που ορίστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη των επαγγελματιών μετά από πρωτοβουλία του ΕΒΕ Ξάνθης και ήδη όπως αποφάσισαν στην ίδια σύσκεψη οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες πρόκειται να αναθέσουν στην δικηγόρο κα Πόπη Συμεωνίδου να ξεκινήσει η διαδικασία της προσφυγής.
 
Οι μισοί επαγγελματίες της Ξάνθης χρωστάνε στον ΟΑΕΕ
Όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες και αυτή είναι η πρώτη «φουρνιά» των προσφυγών γεγονός που καταδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και στο νομό μας με το ζήτημα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και των ασφαλισμένων ανασφάλιστων. Παρότι ο ΟΑΕΕ δεν δίνει τα ακριβή στοιχεία σε περίπου 3.500 – 4.000 ανέρχονται οι οφειλέτες στον νομό μας σε σύνολο 7.000 επιχειρήσεων. Δηλαδή οι μισοί επαγγελματίες στο νομό μας χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καθώς ο ΟΑΕΕ δεν τους θεωρεί το βιβλιάριο ασθενείας και επιπρόσθετα τους καλεί να τις πληρώσουν αναδρομικά όντας ανασφάλιστοι!.
 
«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι…»
Αυτό αποτελεί ένα από τα σημεία αντιπαράθεσης του Ταμείου με τους επαγγελματίες που θέτουν ως διεκδίκηση τη διαγραφή τους: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι…Οι επαγγελματίες δεν μπορούν άλλο ν’ αντέξουν τόσο υψηλές εισφορές στον ΟΑΕΕ, ούτε μπορούν να πληρώνουν αναδρομικά για ασφάλιση που δεν τους παρέχεται και να έχουν και την αγωνία των κατασχέσεων…Το ΕΒΕ είναι στο πλευρό τους και θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν νομικά την μείωση των εισφορών και την διαγραφή των οφειλών για τον κλάδο υγείας για όσο καιρό δεν τους παρέχονταν υπηρεσία. Θεωρώ πως αυτό είναι το δίκιο…», επισημαίνει ο κ. Μωραϊτης.
Να σημειώσουμε ότι όπως μας πληροφόρησε η κα Συμεωνίδου η διαδικασία θα απαιτήσει κάποιο χρόνο καθώς πέραν της υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους επαγγελματίες θα χρειαστεί και αναλυτική κατάσταση των οφειλών για τον καθένα από τον ΟΑΕΕ ώστε να κατατεθεί η ομαδική προσφυγή το κόστος της οποίας για τον καθένα από τους επαγγελματίες ανέρχεται στα 100 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι παρουσιάζει εικόνα ντόμινο η ανάλογη πρακτική των ομαδικών προσφυγών και έχουν εκδοθεί θετικές δικαστικές αποφάσεις στην Κόρινθο, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Οπότε οι επαγγελματίες έχουν βάσιμους λόγους να αισιοδοξούν ότι θα δικαιωθούν καθότι υπάρχει δεδικασμένο.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση σύνταξης σε οφειλέτες – Η απόφαση

Ποιες εκκρεμείς συντάξεις θα δοθούν πρώτα Έτοιμη προς υπογραφή είναι η απόφαση για τη χορή…