Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Χωρίς πυρασφάλεια τα δύο αμφιθέατρα του δήμου Ξάνθης

Χωρίς πυρασφάλεια τα δύο αμφιθέατρα του δήμου Ξάνθης

0
kentro politismoujoun

Και χωρίς άδεια λειτουργίας το Κλειστό. Το δημοτικό συμβούλιο θ’ αποφασίσει αν θ’ ανοίξει το Υπαίθριο

 

Πλεόνασμα 150.000 ευρώ περίπου στο Ταμείο του Κέντρου αφήνει ο Φανουράκης, ενώ παρέλαβε χρέη 168.000 ευρώ

 
 
Στο απόηχο των εκλογών …άλλοι με την ψυχολογία του νικητή και άλλοι του ηττημένου, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Ιουνίου, προεδρεύοντος του προέδρου Μανώλη Φανουράκη και παρόντων των μελών της συμπολίτευσης Αλέκου Κυριακίδη και Γιάννη Δρεμσίδη και της αντιπολίτευσης, Νίκου Ανταμπούφη καθώς επίσης και υπηρεσιακών παραγόντων. Προς το τέλος της συνεδρίασης έκανε ένα πέρασμα και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Μανώλης Τσέπελης (με τον αέρα του νικητή!) και πήρε μέρος στην συζήτηση άτυπα και με φιλική διάθεση να βοηθήσει σ’ ένα θέμα που αναφέρθηκε στα …παρεμπιπτόντως αλλά έδειξε να προβληματίζει εντόνως το πρόεδρο του Κέντρου καθώς αφορά το υπαίθριο αμφιθέατρο και το πρόβλημα που διαιωνίζεται με την άδεια πυρασφάλειας και πυροπροστασίας!
 
Χωρίς άδεια πυρασφάλειας και πυροπροστασίας τα δύο Αμφιθέατρα του Δήμου Ξάνθης!
Ως μνημόνιο ολιγωρίας της παρούσης δημοτικής αρχής μόνο μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι τόσα χρόνια που ασκεί διοίκηση δεν φρόντισε να τηρήσει όλες τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές στις κτιριακές υποδομές και να κάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες ώστε να βγάλει πιστοποιητικό πυροπροστασίας και πυρασφάλειας στα δύο αμφιθέατρα (υπαίθριο και κλειστό). Σημειωτέον ότι το κλειστό δεν έχει και άδεια λειτουργίας, όπως ειπώθηκε στα …ψιλά της συζήτησης! Το θέμα επανέρχεται ως «καυτή πατάτα» τώρα που οι έλεγχοι «έσφιξαν» στους δήμους εξ αφορμής της τραγικής περίπτωσης του Λούνα Πάρκ στο Ελληνικό όπου έχασε την ζωή του ένα παιδί. Έτσι κινδυνεύει να μείνει κλειστό το υπαίθριο αμφιθέατρο εν’ όψει θερινής σεζόν που έχει τόση ζήτηση από θιάσους. Κι αυτό βέβαια μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων για το Κέντρο Πολιτισμού γι αυτό και ο προβληματισμός του Μανώλη Φανουράκη που ανέφερε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για ν’ αποφασίσει αν τελικά θ’ ανοίξει ή όχι στις 30 Ιουνίου. Να σημειώσουμε ότι – όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια του Κέντρου – από την πλευρά τους έχουν απευθυνθεί στην Πυροσβεστική και στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου εγγράφως, έγινε αυτοψία του χώρου και αναμένουν την έκθεση ελέγχου. Κατά τη διάρκεια τη συζήτησης έγινε γνωστό ότι ο κ. Κυριακίδης ακύρωσε την προέγκριση που του ζητήθηκε λόγω της έλλειψης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας, με τον ίδιο να δικαιολογείται ότι: «… μου φτάνουν τα δικαστήρια που έχω …δεν θέλω να μπλέξω και μ’ άλλα». Σε κάποια στιγμή ο Μανώλης Φανουράκης ρώτησε τον Μανώλης Τσέπελη αν μπορεί η ΔΕΥΑΞ ν’ αναλάβει την πυροπροστασία του χώρου όμως ο κ Τσέπελης του απάντησε αρνητικά όπως και αρνητική ήταν η απάντηση από τις Τεχνικές υπηρεσίες.
 
Ένσταση Ανταμπούφη «για το ύφος και το περιεχόμενο των πολιτιστικών εκδηλώσεων»
8.000 θα κοστίσει στο Κέντρο Πολιτισμού η συναυλία με την Ελένη Βιτάλη που συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των ΔΗΜΗΤΡΕΙΩΝ» που διοργανώνονται κάθε χρόνο στον Δαφνώνα στις 9 – 10 Αυγούστου. Το Κέντρο επίσης θα καλύψει με 2.000 ευρώ και το κόστος μιας παιδικής παράστασης. Τις αντιρρήσεις του εξέφρασε ο Νικος Ανταμπούφης διευκρινίζοντας ότι δεν αφορούν την καλλιτέχνιδα αλλά το ύφος και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Όταν όμως ρωτήθηκε από τον κ. Κυριακίδη τι προτάσεις έχει ο ίδιος για τις εκδηλώσεις είπε αόριστα : «να προτιμήσουμε τα ντόπια σχήματα…να έχει μια ταυτότητα η εκδήλωση»! Ο αντίλογος που εκφράστηκε από την εκπρόσωπο του πολιτιστικού συλλόγου που είναι συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν ότι ο κόσμος θέλει να δει ένα γνωστό καλλιτέχνη και να διασκεδάσει και ότι ο πολιτιστικός σύλλογος θέλει να τους ευχαριστήσει.
 
Πρωτογενές πλεόνασμα στο Ταμείο του Κέντρου αφήνει ο Φανουράκης
Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα: Ο οικονομικός απολογισμός του 2013 έβγαλε ταμείο με θετικό πρόσημο στα 147.876,30 γεγονός που σχολίασε με νόημα ο Μανώλης Φανουράκης υπενθυμίζοντας ότι όταν παρέλαβε το Κέντρο είχε χρέη 168.000 ευρώ. Επίσης ορίστηκε επιτροπή που απαρτίζεται από τον Αλέκο Κυριακίδη Γιάννη Δρεμσίζη, Νίκο Ανταμπούφη και αναπληρωματικούς τον Δημήτρη Μπένη, Ηλία Βασιλούδη και Τοπ Ισμέτ γα το έλεγχο και την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων του Κέντρου καθώς εφ’ εξής θα χρησιμοποιεί το διπλογραφικό σύστημα στα λογιστικά του και απαιτείται η απογραφή με στοιχεία που θα ολοκληρωθεί σ’ ένα μήνα
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxahtopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…