Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Όταν το μάθημα αγγλικών γίνεται διασκέδαση

Όταν το μάθημα αγγλικών γίνεται διασκέδαση

0
petmeza 2

Σ. Σφάτου: «Θέλουμε τα παιδιά να μάθουνε να χρησιμοποιούν τα αγγλικά παντού»

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Φεστιβάλ Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Πετμεζά»

  petmeza 4
 
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 8ο Φεστιβάλ Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης με θέμα «Εκπαίδευση και αγορά εργασίας τώρα: Μπροστά από τις εξελίξεις» από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Πετμεζά. Το φεστιβάλ είχε ξεκινήσει πριν από 8 χρόνια η κ. Μάγδα Σφάτου-Πετμεζά, με αφορμή την αγάπη της για τους μαθητές της και την επιθυμία της να ξεφύγουν από την στείρα γνώση της αγγλικής γλώσσας, και το συνεχίζει η κόρη και διάδοχός της Στέλλα Σφάτου, σε συνεργασία πάντα με το προσωπικό του φροντιστηρίου.
 
Ομιλίες για τους γονείς και τα μεγαλύτερα παιδιά
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Ιουνίου με τις ομιλίες του κ. Αντώνη Μαυρομάτη με θέμα «Πώς διαμορφώνουν οι δεξιότητες 2010 το Νέο Λύκειο και πως αλλάζει ο προορισμός του Φροντιστηρίου για την ελληνική οικογένεια;» και του κ. Γιάννη Στέργη με θέμα «Το προφίλ του υποψηφίου με διασφαλισμένο εργασιακό μέλλον στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια πραγματικότητα». Μια εκδήλωση που απευθυνόταν σε όλους τους γονείς του φρονιστηρίου, ώστε να τους δώσει τα εφόδια και τις γνώσεις να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους στον αγώνα τους για να κατακτήσουν το μέλλον.
Το τέλος της εκδήλωσης πέρα από την απονομή των τελικών βαθμών προόδου για όλα τα επίπεδα έκρυβε και μια μικρή έκπληξη. Η κ. Στέλλα Σφάτου ανακοίνωσε τους νικητές του CINEMA CLUB και τους απένειμε από ένα tablet. Να σημειώσουμε ότι το CINEMA CLUB είναι μια λέσχη που είχε οργανώσει το φροντιστήριο στα πλαίσια της οποία οι μαθητές του παρακολουθούσαν παιδικές ταινίες στα αγγλικά και στην συνέχεια κάνανε εργασίες.
«Έγιναν δυο πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες που αφορούσανε το νέο Λύκειο και το εργασιακό μέλλον της επόμενης γενιάς. Αναλύσαμε το πού οδεύουνε τα πράγματα και προτείναμε κάποιες λύσεις. Παράλληλα, παρουσιάσαμε κάποια προγράμματα που έχουμε ανανεώσει και κάποια καινούρια δικά μας, που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με μέσον την γλώσσα, το κυρίως αντικείμενο μας, να αποκτήσουν και άλλες δεξιότητες (π.χ. υπολογιστές, παρουσιάσεις, υπολογιστικές δεξιότητες κ.α.)» αναφέρει στο «Ε» η κ. Στέλλα Σφάτου.
 
Ένα πάρτυ για τους μικρότερους μαθητές
Το σκηνικό την δεύτερη μέρα ήταν τελείως διαφορετικό. Μπαλόνια, μουσική, κλόουν και παιδικές φωνές γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου. Μετά την παράσταση των κλόουν, οι μαθητές της A&B Junior- A&B Senior παρουσίασαν στους γονείς τους τις εργασίες τους.
«Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στους πιο μικρούς μαθητές, οι οποίοι έχουν ετοιμάσει κάποια διαθεματικά project. Τα παιδιά τα έχουν δουλέψει μέσα στην τάξη και έρχονται εδώ να τα παρουσιάσουν μπροστά στους γονείς και σε εμάς με την βοήθεια των κλόουν. Στο τέλος, η γιορτή καταλήγει σε ένα καλοκαιρινό πάρτυ για να αποχαιρετιστούμε να χορέψουμε και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου» αναφέρει η κ. Σφάτου εξηγώντας ότι στο διαθεματικό πρόγραμμα τα παιδιά διδάχθηκαν ιστορία, επιστήμες, μαθηματικά στα αγγλικά.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…