Σχόλια 11/06/14

0
xardouvelis-gkikas
Με τη φόρα που πήρε ο Σαμαράς, πάλι καλά που δεν «ανασχημάτισε» και τον Σάντος με τον Ιωαννίδη…


 
 
Ο νέος Τσάρος
 Και το όνομα αυτού Γκίκας Χαρδούβελης. Γνωστός από το παρελθόν του με Σημίτη και Παπαδήμο. Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με απόψεις που συγκλίνουν με την ανάγκη ανάπτυξης, της στήριξης των λαϊκών στρωμάτων αλλά και της τήρησης των δεσμεύσεων της χώρας για την υλοποίηση των αλλαγών στην οικονομία αλλά και την κοινωνία.
Συμπέρασμα; Θα υπάρξει μια νέα αντιμετώπιση με ρεαλισμό μεν, λαμβάνοντας υπόψιν, και το λαό που δεινοπαθεί χωρίς αλλαγή πλεύσης από την πλευρά των υποχρεώσεων της χώρας.
Διότι υπάρχουν υπογραφές, δεσμεύσεις και ρήτρες. Και για να είμαστε αξιόπιστο κράτος πρέπει τα συμφωνηθέντα να τηρηθούν.
« Ε»


 
Η τελευταία επίσκεψη
 Η επίσκεψη του Θ. Καράογλου προχθές στην Ξάνθη δεν στάθηκε γι’ αυτόν ιδιαίτερα γουρλίδικη. Διότι στον ανασχηματισμό έχασε τη θέση του και τοποθετήθηκε υπουργός ο κ. Ορφανός. Έτσι, θα την θυμάται σίγουρα αυτή του την επιστροφή στην Ξάνθη και στην ορεινή περιοχή.
Πάντως το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης περισσότερο έγινε για να τακτοποιεί κάποιους βορειοελλαδίτες πολιτικούς. Διότι για σοβαρή παρέμβαση ούτε λόγος να γίνεται. Κι αυτό διότι δεν έχει αρμοδιότητες αλλά ούτε και χρήματα για να τα μοιράζει εδώ κι εκεί όπως στο παρελθόν…
« Ε»


 
 Ανασχηματισμός Ι
 Δομικός, Νέο σχήμα, Στοχευμένος, ριζικός και με άλλα επίθετα χαρακτηρίστηκε ο ανασχηματισμός που έγινε τη Δευτέρα.
Λόγια. Διότι ένας ανασχηματισμός κρίνεται από το αποτέλεσμα που θα φέρει τελικά, τόσο σε ποιότητα όσο και σε απόδοση. Τέλος πάντων, εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθήσουμε την απόδοση της νέας κυβέρνησης για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Όλοι περιμενουν να δουλέψει το σχήμα από την αρχή, γρήγορα και σωστά.
«Ε»


 
Ανασχηματισμός ΙΙ
 Ας δούμε λοιπόν κάποια στοιχεία του νέου ανασχηματισμού της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Συνολικά στο νέο σχήμα υπάρχουν 20 νέα πρόσωπα. Από 41 μέλη που είχε η παλιά κυβέρνηση έφθασαν τα 46. Έφυγαν οι Χατζηδάκης, Σκορδάς, Γεωργιάδης, Ζέτα Μακρή, Μιχελάκης, Γρηγοράκος, Αρβανιτόπουλος, Γκιουλέκας, Συμεών Κεδίκογλου, Σίμος Κεδίκογλου, Π.Παναγιωτόπουλος, Τσαυτάρης, Καράογλου.
Παρέμειναν: Βενιζέλος, Αβραμόπουλος, Χρυσοχοΐδης, Μανιάτης, Κεφαλογιάννη, Μητσοτάκης, Βρούτσης, Αθανασίου, Βαρβιτσιώτης, Σταμάτης.
Νέα πρόσωπα είχαμε σε 10 υπουργεία, ενώ οι γυναίκες στο σχήμα είναι 6 και είναι οι: Γεννηματά, Γκερέκου, Χριστοφιλοπούλου, Παπακώστα, Κεφαλογιάννη και Βούλτεψη.
« Ε»


 
Στο μυαλό του πρωθυπουργού
 Ακούγοντας τα ονόματα των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης, του προαναγγελθέντος και πολυαναμενόμενου ανασχηματισμού αναφωνήσαμε: «Μα τι έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός;». Γιατί οι επιλογές που έκανε, μόνο με ποδοσφαιρικούς όρους εξηγούνται. «Πού χωλαίνει η ομάδα; Στη Β Αθηνών. Ε, τότε να ρίξουμε στο γήπεδο μερικούς παίκτες της περιοχής αυτής.»
Οι περισσότεροι νέοι υπουργοί ανήκουν στη λαϊκή φωνακλάδικη δεξιά των τηλεπαραθύρων. Πάλι καλά δηλαδή που έφυγε ο Ψωμιάδης από τη Ν.Δ. γιατί θα τον βλέπαμε σίγουρα να φιγουράρει ως νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης!
Όλοι όσοι συγκρούστηκαν και παρήγαγαν έργο, απομακρύνθηκαν. Όλοι πλην Κυριάκου, όπου μάλλον λειτούργησε ο φόβος της…οργής του πατήρ Μητσοτάκη.
Ευτυχώς όμως που έχουμε και τις σταθερές αξίες σ’ αυτήν την κυβέρνηση, (Αβραμόπουλο, Βαρβιτσιώτη, Μανιάτη και Χρυσοχοΐδη) που διατηρήθηκαν και θα συνεχίσουν το σημαντικό έργο τους. Ευτυχώς επίσης που υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ με το «προοδευτικό του πρόσημο» που έβαλε με Γκερέκου και Λοβέρδο και ισορρόπησε την κυβέρνηση.
Όμως, το να αφήνεις σε τέτοιες εποχές την ανάπτυξη στα χέρια του Γιακουμάτου, αυτό δε σώζει τη χώρα με…καμιά κυβέρνηση. Δεδομένης της καλής σχέσης του πρωθυπουργού με τα θεία ελπίζαμε ότι η προχθεσινή ημέρα του Αγίου Πνεύματος θα είχε κάποια θετική επίδραση στις αποφάσεις του. Αν αυτούς τον φώτισε ο Θεός να κάνει υπουργούς…κρίμα κι αλίμονο!


 
Μία επιστολή
 Το ΤΑΧΙS δεν συγχωρεί ανθρώπινο λάθος από τη μεριά της επιχείρησης
Κύριε διευθυντά, θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να σας ενημερώσω για πρόσφατο περιστατικό που έζησε η επιχείρησή μας στη ΔΟΥ. Στις 28/05/2014 τυπώσαμε δύο ταυτότητες οφειλής από το taxis, μία για να πληρώσω το ΦΠΑ της επιχείρησης και μία για να πληρώσω την δόση φόρου εισοδήματος την οποία θα πληρώναμε μετά από 2 μέρες. Τις πληρωμές σε ΔΟΥ και ΙΚΑ τις κάνουμε πάντα μέσω e-banking. Οπότε μπαίνουμε να κάνουμε τις μεταφορές χρημάτων και λόγο του ότι σε αυτή την περίοδο κρίσης κάνουμε πολλά πράγματα εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, κάναμε λάθος και αντί να πληρώσουμε το φπα βάλαμε τα χρήματα στο φόρο εισοδήματος οπότε πήγε το σύστημα και εξόφλησε 7 από τις 8 δόσεις δηλαδή μέχρι τον Νοέμβριο 2014. Άφησε όμως απλήρωτο το ΦΠΑ μας. Το καταλάβαμε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 30/05/2014 όταν πήγαμε να κάνουμε μεταφορά τα χρήματα για το φόρο εισοδήματος, οπότε δεν είχαμε το χρόνο να πάμε στη ΔΟΥ για εξηγήσεις. Πήγαμε την Δευτέρα 02/06/2014 το πρωί και ζητήσαμε να γίνει η διόρθωση από την ΔΟΥ. Μας είπαν θα μιλήσουν με το υπουργείο για να δουν πως θα το κάνουν, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνήσαμε με το TAXIS μήπως μπορούν να κάνουν κάτι αλλά μας είπαν ότι λύνουν τεχνικά θέματα το συγκεκριμένο είναι φορολογικό θα το λύσει η αρμόδια ΔΟΥ. Τελικά η απάντηση που πήραμε από την ΔΟΥ ήταν ότι επειδή το λάθος έγινε από εμάς και όχι από εκείνους δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Και αυτή τη στιγμή έχουμε προεξοφλήσει 7 δόσεις τις οποίες είχαμε υπολογίσει να εξοφλούμε κάθε μήνα και έχουμε ανεξόφλητο το ΦΠΑ με όλες τις συνέπειες που μπορούν να συμβούν.
Δηλαδή αν το λάθος ήταν δικό τους θα το λύνανε ενώ ένα ανθρώπινο λάθος από τη μεριά της επιχείρησης δεν μπορεί να διορθωθεί. Δυστυχώς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε το κράτος κάνει ότι μπορεί για να μας φέρει σε πιο δύσκολη θέση. Αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να πάρουμε φορολογική ενημερότητα και είμαστε εκτεθειμένοι σε οποιοδήποτε έλεγχο από τις οικονομικές υπηρεσίες, για μη απόδοση ΦΠΑ. Εννοείται ότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουμε επιπλέον το ποσό του ΦΠΑ, δυστυχώς δεν περισσεύει τίποτα.  
Υ.Γ. Τα στοιχεία της επιχείρησης γνωστά στην Εφημερίδα. Σημασία όμως έχει ότι ο πολίτης σπάνια βρίσκει το δίκιο του.


 
Ένα δροσερό τριήμερο
 Με βουτιές στην θάλασσα επέλεξαν να περάσουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πολλοί Ξανθιώτες, οι οποίοι γέμισαν τις παραλίες του Νομού μας. Αν και ο καιρός συνέχισε την κυκλοθυμική του διάθεση, οι λάτρεις της θάλασσας δεν πτοήθηκαν και πέρασαν ξέγνοιαστες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, ο οποίος έπαιζε κρυφτούλι που και που με τα σύννεφα.
Το «καλοκαίρι» όμως ήρθε και για τα μαγαζιά που εμπορεύονται μαγιό, τα οποία είδαν τις πωλήσεις τους να εκτοξεύονται τις τελευταίες ημέρες.
Γ.Τ.


 
Η θητεία δεν έχει τελειώσει ακόμα!
 Πέρασαν οι εκλογές και οι Δήμοι αλλάζουν χέρια. Αλλάζουν όμως τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε οι νυν Δημοτικές Αρχές έχουν ακόμη υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες και οφείλουν, όσο κι αν τους «βαραίνει» η απογοήτευση να συνεχίσουν να ασκούν διοίκηση και να ολοκληρώσουν το έργο τους. Δε μπορεί για παράδειγμα οι δημότες να έρχονται αντιμέτωποι με εικόνες εγκατάλειψης σε δρόμους και παραλίες, Κλαδιά και χόρτα που βγαίνουν στο δρόμο και στερούν την ορατότητα των οδηγών και τους αναγκάζουν να αλλάξουν λωρίδα είναι πέρα από επικίνδυνο και ανεπίτρεπτο, πόσο μάλλον τώρα που λόγω καλοκαιριού η κίνηση αναμένεται πιο αυξημένη.
Γ.Τ.


 
Σαν το σκύλο με τη γάτα
 Σε νωχελικούς ρυθμούς, όπως ταιριάζει στις πρώτες ημέρες του καλοκαιριού, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή, με παρόντες μόνο τον πρόεδρο Δημήτρη Μπένη και τους Σπυριδόπουλο, Δρεμσίζη, Παπαδόπουλο και Βορίδη.
Ωστόσο, ακόμη και σε «κλειστό» κύκλο Μπένης και Βορίδης δεν έχαναν στιγμή να ανταλλάσσουν «καρφιά», με τον πρώτο να δηλώνει ότι τα οικονομικά του δήμου θα συνεχίσουν να είναι πλήρη και ο ίδιος υπόλογος μέχρι και την τελευταία ημέρα λειτουργίας αυτής της δημοτικής αρχής, αλλά και να απαντά στις ενστάσεις Βορίδη, λέγοντας ότι αυτή του η στάση τον απέκλεισε από το νέο δημοτικό συμβούλιο.
Ο Δημήτρης Βορίδης διαμαρτυρήθηκε γιατί από τις 14 περιπτώσεις οφειλετών που έκαναν αίτηση για ρύθμιση του δόθηκε μόνο μία εισήγηση, με την αιτιολογία ότι για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων δε θα δοθούν ονόματα. Μάλιστα, έκανε λόγο για απαξίωση της επιτροπής…
Στο τέλος δε, έμειναν μόνο οι δυο τους με τη γραμματέα της επιτροπής να περιμένουν τον κ. Παπαδόπουλο που είχε φύγει να επιστρέψει για να δώσει διευκρινίσεις για ένα δικαστικό θέμα που απασχολεί το δήμο.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…