Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ενδεχόμενο αναβολής στο μπαράζ παραμονής!

Skoda Ξάνθη: Ενδεχόμενο αναβολής στο μπαράζ παραμονής!

0
kyriakidis 2

Άγνωστη παραμένει η ημερομηνία για το κρίσιμο παιχνίδι που θα κρίνει την παραμονή στη Super League

 

Μπαράζ πριν το μπαράζ θα προκύψει αν υπάρξει ισοβαθμία στην 3η θέση των πλέι οφ της Β’ Εθνικής

 
 
Έντεκα μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ θα γνωρίζουμε – εκτός απροόπτου – ποιες δυο ομάδες της Β’ Εθνικής θα ανέβουν απευθείας στην Superleague και ποια θα αντιμετωπίσει την Ξάνθη σε αγώνα μπαράζ.
Ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο, που συγκεντρώνει μάλιστα αρκετές πιθανότητες, για να χρειαστεί νέο… μπαράζ πριν το μπαράζ παραμονής. Αυτό θα συμβεί εάν στην 3η θέση των πλέι – οφ ανόδου της Β’ Εθνικής τερματίσουν δύο ομάδες σε απόλυτη ισοβαθμία κι έτσι θα χρειαστεί να παίξουν μεταξύ τους μπαράζ, ώστε να αναδειχθεί η νικήτρια που θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Skoda Ξάνθη, σε μονή αναμέτρηση με έπαθλο την παρουσία στη Super League της επόμενης σεζόν.
Η 13η (προτελευταία) αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής θα διεξαχθεί σήμερα, με την ξανθιώτικη ομάδα να ελπίζει να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση.
 
«Μάχη» πέντε ομάδων για τα εισιτήρια ανόδου
 Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα των πλέι οφ, πέντε ομάδες δίνουν σκληρή μάχη για τρία εισιτήρια.
Τα σενάρια είναι πολλά και μπορούν να βγουν αρκετοί συνδυασμοί. Γι’ αυτό το λόγο παραθέτουμε ορισμένα από αυτά και τη βαθμολογία.
Κέρκυρα (25 βαθμοί): Πολύ δύσκολα θα χάσει το τρένο της ανόδου. Πρέπει να γίνουν απίστευτα πράγματα για να μην βγει στη μία από τις δυο πρώτες θέσεις. Στη χειρότερη θα πάει μπαράζ.
Νίκη Βόλου (23 βαθμοί): Με νίκη και ισοπαλία παίρνει το εισιτήριο στην Superleague, καθώς στην ισοβαθμία υπερισχύει του Ολυμπιακού Βόλου.
Ολυμπιακός Βόλου (21 βαθμοί): Το ματς με τον Αιγινιακό, ουσιαστικά, θα κρίνει πολλά. Και την απευθείας άνοδο και το μπαράζ. Αν συνεχίσει να μην σκοράρει, τότε θα πάμε για θρίλερ την τελευταία αγωνιστική στην έδρα των Χανίων. Με νίκη και ισοπαλία εξασφαλίζει σίγουρα τα μπαράζ. Υπάρχει ενδεχόμενο να χρειαστεί μπαράζ με τον ΑΟ Χανίων για την 3η θέση!
ΑΟ Χανίων (18 βαθμοί): Ουσιαστικά κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Έχουν δυο εντός έδρας αναμετρήσεις και με δυο νίκες μπορούν να πάνε στα μπαράζ σίγουρα, ακόμα και να διεκδικήσουν την 2η θέση που οδηγεί στην απευθείας άνοδο αν τους βολέψουν τα αποτελέσματα. Εάν ισοβαθμήσουν με τον Ολυμπιακό Βόλου στην 3η θέση οδηγούνται σε μεταξύ τους μπαράζ για να αναδειχθεί η ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο απέναντι στη Skoda Ξάνθη.
Ηρακλής Ψαχνών (18 βαθμοί): Το δύσκολο είναι απέναντι στην Νίκη. Κερδίζει αυτό το παιχνίδι και τα παίζει όλα για όλα στην έδρα του Φωστήρα. Και πάλι όμως χρειάζεται συνδυασμό πολλών αποτελεσμάτων.
Αναλυτικά οι δυο τελευταίες αγωνιστικές στα πλέι οφ ανόδου της Β’ Εθνικής:
13η αγωνιστική (28/05)
ΑΟ Χανιά – Φωστήρας
Ολυμπιακός Βόλου – Αιγινιακός
Ηρακλής Ψαχνών – Νίκη Βόλου
Κέρκυρα – Ηρακλής
Η 14η αγωνιστική (01/06)
ΑΟ Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου
Φωστήρας – Ηρακλής Ψαχνών
Αιγινιακός – Κέρκυρα
Νίκη Βόλου – Ηρακλής
Η βαθμολογία
1. Κέρκυρα 25
2. Νίκη Βόλου 23
3. Ολυμπιακός Βόλου 21
4. Χανιά 18
5. Ηρακλής Ψαχνών 18
6. Ηρακλής 15
7. Αιγινιακός 13
8. Φωστήρας 9
 
Ετοιμάζεται για το τελευταίο φιλικό η Ξάνθη
Την ίδια στιγμή η Skoda Ξάνθη αν και ακόμη δεν γνωρίζει τον αντίπαλο αλλά ούτε και την ημερομηνία του αγώνα μπαράζ, συνεχίζει την προετοιμασία της για το ματς.
Τη Δευτέρα υπήρξε «οικογενειακό διπλό» με την επαγγελματική ομάδα να αντιμετωπίζει την Ομάδα Νέων. Οι «μεγάλοι» ήταν οι νικητές του φιλικού με σκορ 4-2 και σκόρερς της αναμέτρησης τους Εστράδα (2), Ράνο, Σολτάνι για την επαγγελματική ομάδα και τους Βασίλη Λαζαρίδη, Βασίλη Φασίδη στους «μικρούς».
Ο Νίκος Κεχαγιάς έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα στα πρόσφατα φιλικά κι έτσι σε σύντομη ομιλία προς τους παίκτες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την διάθεση που δείχνουν και στα φιλικά παιχνίδια τονίζοντας παράλληλα, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στην συνέχεια.
Πέμπτο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι για την ξανθιώτικη ομάδα είναι αυτό της ερχόμενης Παρασκευής με την Εθνική Ενόπλων στο γήπεδο της ομάδας στα Πηγάδια στις 6.30 μ.μ..
Ατομικά προγράμματα ακολουθούν οι τραυματίες Κομεσίδης, Παΐτο, Μπαξεβανίδης, ο Σολάρι λείπει στην Αργεντινή για το 2ο στάδιο αποθεραπείας ενώ ο Ντε Γκούζμαν συμμετέχει στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του Καναδά.
 
Και ο ΠΑΟΚ για Γούτα!
 Ο 20χρονος αμυντικός της Ξάνθης απασχολεί μεταγραφικά τους Θεσσαλονικείς. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ξάνθης τη φετινή σεζόν, με την οποία μέτρησε 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μάλιστα και 3 γκολ, τον έφεραν στο… μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ. Ο Δημήτρης Γούτας που καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αποτελούσε μια από τις βασικές επιλογές στην ενδεκάδα της Ξάνθης, κίνησε το ενδιαφέρον των ιθυνόντων του «Δικεφάλου».
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, ήδη έχει γίνει η πρώτη «κρούση» από πλευράς ΠΑΟΚ καθώς γνωστοποιήθηκε το ενδιαφέρον για τον 20χρονο στόπερ στον Χρήστο Πανόπουλο.
Οι Θεσσαλονικείς εξέφρασαν την επιθυμία να προχωρήσουν τις συζητήσεις για την απόκτηση του νεαρού οπισθοφύλακα, με τον μεγαλομέτοχο της ξανθιώτικης ομάδας όμως να τους διαμηνύει πως θα πρέπει να περιμένουν να διεξαχθεί πρώτα το μπαράζ του Ιουνίου και στη συνέχεια να… κάτσουν στο τραπέζι για τον ταλαντούχο στόπερ. Να υπενθυμίσουμε ότι για την απόκτηση του Γούτα ενδιαφέρον έδειξαν το προηγούμενο διάστημα και οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη κίνηση.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …