Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Η ήττα φέρνει εξελίξεις στην «Κοινωνία των Δημοτών»

Η ήττα φέρνει εξελίξεις στην «Κοινωνία των Δημοτών»

0
poulios 1

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του συνδυασμού εξέφρασε ο Χρίστος Πούλιος. Απετράπη προς το παρόν

 

Δρομολογούνται εξελίξεις αποχώρησης και άλλων μελών με ομαλό τρόπο. Στο Λευκό αποδίδουν την ήττα

 
 
 
«Τρίτωσε το κακό» για την «Κοινωνία Δημοτών» και τον Χρίστο Πούλιο με την βαριά ήττα που δέχτηκε την περασμένη Κυριακή για τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση. «Βαρύ» το κλίμα και στην πρώτη μετεκλογική συνάντηση του συνδυασμού το απόγευμα της Δευτέρας με την απογοήτευση, την πικρία και την θλίψη να είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα όλων των υποψηφίων που έδωσαν όλο αυτό τον καιρό τον αγώνα τους για τη νίκη του συνδυασμού και την εκλογή τους.
΄
Ενδοσκόπηση στην Κοινωνία των Δημοτών για τα αίτια της ήττας
Κατά την σύσκεψη έγινε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και εντοπίστηκαν τα αίτια της ήττας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Χρίστου Πούλιου τα αίτια της ήττας χρεώνονται στην επιλογή μιας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων άλλων συνδυασμών να ψηφίσουν Λευκό, όπως επίσης και στο σημαντικό ποσοστό της αποχής που ανήλθε στο 49%του εκλογικού σώματος. Επίσης – όπως ειπώθηκε – η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές είναι ότι ενώ τότε ο συνδυασμός «Πολίτες για την Αλλαγή» έχασε από την Σταυρούπολη τώρα κέρδισε την Σταυρούπολη αλλά έχασε από τον αστικό πληθυσμό της Ξάνθης αλλά και στα Κιμμέρια και στο Εύμοιρο που διεύρυναν τη διαφορά. Με την εκτίμηση αυτή που βασίζεται στην καταγραφή ψήφων στα αστικά εκλογικά τμήματα «απενοχοποιούνται» οι «ευπαθείς ομάδες που συνήθως ενοχοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.
 
Δρομολογούνται εξελίξεις με ομαλό τρόπο – Απετράπη προς το παρόν η αποχώρηση Πούλιου
Ο Χρίστος Πούλιος – σύμφωνα με πληροφορίες μας – έβαλε τον δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα και κατέστησε σαφές ότι προτίθεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του συνδυασμού αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο. Το θέμα συζητήθηκε ανοιχτά με τον Θανάση Ξυνίδη να εκφράζει μια πιο νηφάλια άποψη παρότι δεν έκρυψε την απογοήτευσή του. Αυτό που είπε είναι ότι «ο κόσμος μας ψήφισε για να ασκούμε αντιπολίτευση και πρέπει να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Πρέπει να σεβαστούμε την επιθυμία του και δεν μπορούμε να προδώσουμε αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο του». Έτσι συμφωνήθηκε οι όποιες εξελίξεις αποχώρησης και αντικατάστασης του κ. Πούλιου αλλά και άλλων εκλεγμένων που δήλωσαν τέτοια πρόθεση όπως ο Θανάσης Ξυνίδης, ο Κρίτων Καλογερής και ο Τοπ Ισμέτ – όλη η παλιά φρουρά του συνδυασμού «Πολίτες για την Αλλαγή» – να γίνει μακροπρόθεσμα και με ομαλό τρόπο και αφού «εκπαιδευτούν» οι νέοι στον τρόπο άσκησης αντιπολίτευσης, ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο διάσπασης της παράταξης. Να σημειώσουμε ότι σε περίπτωση αποχώρησης του κ. Πούλιου τον αντικαθιστά στο δημοτικό συμβούλιο ο επόμενος πλειοψηφών που είναι ο Μανώλης Φανουράκης ενώ αν συνεχιστούν οι αποχωρήσεις θα μπει στο δημοτικό συμβούλιο και ο Ηλίας Βασιλούδης που δεν εκλέχθηκε. Σ’ ότι αφορά την ηγεσία του συνδυασμού αυτό θα αποφασιστεί μετά από εσωτερική διαβούλευση.
 
Τι έγραψαν στο facebook τα μέλη του συνδυασμού «Κοινωνία Δημοτών»
 
Ηλίας Βασιλουδης
Προς το εωτερικον:
Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η ήττα είναι ορφανή!!!(Τσωρτσιλ)
 
Θανάσης Ξυνίδης
Έχασα τις εκλογές το 1994, το 1998, το 2002, το 2006, το 2010 και το 2014. Προσπάθησα να συγκρίνω τα δεδομένα των 6 αυτών εκλογικών αναμετρήσεων και να καταλήξω σε συμπέρασμα γιατί συμμετέχω κάθε φορά σε συνδυασμό που χάνει. Η μόνη κοινή παράμετρος που βρήκα ήμουν εγώ. Άρα;;;;; Το σκέφτομαι.
 
Δημήτρης Βορίδης
Σας ευχαριστώ όλους όσους, ψηφοφόρους και αγωνιστές, στηρίξατε, την Κοινωνία Δημοτών (Πολίτες για την Αλλαγή) !! Είμαι περήφανος για τον ΑΓΩΝΑ όλων μας. Προσωπικά, από το 2006 αγωνίζομαι για την αλλαγή στο Δήμο που είναι απαλλαγή απο το “σύστημα” που εξουσιάζει τον τόπο μας και τον κρατάει επί 10ετίες δέσμιο με το να ασχολείται με τα ίδια καθημερινά άλυτα προβλήματα της πόλης αντί να ασχολείται με την ανάπτυξη και την έξοδο από την μιζέρια. Ο αγώνας μου δέν ήταν μέχρι σήμερα μόνο λόγος αντιπολιτευτικός αλλά και προτάσεις για το καλό του τόπου. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε επιθυμώ να κάνω καριέρα, ούτε αποκόμισα κανένα όφελος μέχρι τώρα. Για την αποτυχία της Αλλαγής οι αιτίες είναι πολλές αλλά ας όψονται και όσοι που ενώ την πρώτη Κυριακή επιθυμούσαν την Αλλαγή, την δεύτερη ώθησαν τους υποστηρικτές τους να ψηφίζουν ΛΕΥΚΟ. Αυτοί ουσιαστικά συνέπραξαν με το σύστημα. Θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν στα επόμενα 5 χρόνια όσα ευαγγελίζονταν προεκλογικά…. Οι δυνατότητες του συνδυασμού μας εξαντλούνται εδώ. Τυχόν “μετάλλαξη” δεν θα αφορά στον ίδιο συνδυασμό.
 
Μαριάννα Ξανθοπουλου
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…