Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ευλόγησε την Ξάνθη

Ο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής ευλόγησε την Ξάνθη

0
patriarxis 1

Πατριάρχης Θεόδωρος Β’: «Έλληνες, αδέλφια μου κουράγιο!»

 

Την γενέτειρα του επισκέφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με αφορμή τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης

 
 
Σε κλίμα κατάνυξης και με εορταστική διάθεση υποδέχθηκε η εκκλησιαστική κοινότητα, αλλά κάτοικοι της Ξάνθης τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’. Κάτω από έναν φωτεινό ουρανό και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, ο Πατριάρχης εισήλθε στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης, έναν ναό που αγαπά από τα παιδικά του χρόνια. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων καλωσόρισε τον Πατριάρχη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου και πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη συνάντηση με τους ιερείς του νομού μας.
 
Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Πατριάρχης
Δεν έκρυψε την συγκίνηση του ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ο οποίος αναπόλησε τα παιδικά του χρόνια, όταν μικρός ακόμη πήγαινε με την μητέρα του να εκκλησιαστούν στον Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου, περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης.
«Θα ήθελα, μετά από πολλά χρόνια, να εκφράσω την μεγάλη μου συγκίνηση που βρίσκομαι στην αγαπημένη μου Ξάνθη. Αγαπημένη μου γιατί από τον Δαφνώνα, δίπλα από την Σταυρούπολη, είναι το χωριό της μητέρας μου. Από μικρό παιδί περιδιάβηκα όλους αυτούς τους δρόμους και χαίρομαι, γιατί ενώ ήρθα για τα Ελευθέρια της Αλεξανδρούπολης, περνώ από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, θα πάω Καβάλα και μετά Άγιο Όρος και θα επιστρέψω στον τόπο που με έταξε ο Θεός. Στον τόπο που αγάπησε πολύ τον ελληνισμό, την Αλεξάνδρεια. Το Πατριαρχείο μας τηςΑλεξανδρείας και πάσης Αφρικής έχει να δώσει ένα μεγάλο μήνυμα ειρήνης των λαών. Γιατί στις 55 χώρες της ηπείρου του μέλλοντος, όπως την ονομάζω, στο σταυροδρόμι που κρίνεται ο κόσμος της Αφρικής, έχουμε μια δυναμική παρουσία στις 48 σαν Ορθόδοξη, αλλά και Ελληνική Εκκλησία. Θέλω λοιπόν, να δώσω ένα μήνυμα αγάπης στον λαό της Ξάνθης ότι κρατάμε Θερμοπύλες κάτω στις πύλες της Αφρικής, που είναι η Αίγυπτος, και απλώνεται η αχανής ήπειρος του μέλλοντος. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα διότι αγάπησε από τότε που ήμουνα στο Καμερούν τον αγώνα μου στην Αφρική και συνεχίζουν να με βοηθάνε στην προσπάθεια μου για αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι. Θέλω να πω στο λαό, στους Έλληνες, τα αδέλφια μου κουράγιο. Ξέρω ότι όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές, αλλά είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα, έχουμε φιλότιμο, έχουμε αγάπη και γρήγορα θα έρθουνε καλύτερες ημέρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…