Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ο κ. Μουσουρούλης στην Ξάνθη για τις Ευροεκλογές

Ο κ. Μουσουρούλης στην Ξάνθη για τις Ευροεκλογές

0
mousouroulis

Είναι εκ νέου υποψήφιος. Παραιτήθηκε από τη βουλευτική του έδρα

 

Κ. Μουσουρούλης: «Η πολιτική είναι η χρυσή τομή ανάμεσα στο όραμα και το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι στην πράξη. Διαφορετικά μένεις μόνο με το όραμα»

 
 
Τα γραφεία της ΝΟΔΕ επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Μουσουρούλης ζητώντας από τους Ξανθιώτες να στηρίξουν την υποψηφιότητα του στις εκλογές της 25ης Μαΐου.
«25 Μαΐου δεν ψηφίζουμε για Κυβέρνηση, ούτε για Πρωθυπουργό. Ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι για το ποιους θα στείλουν στις Βρυξέλες για τα επόμενα πέντε χρόνια. Είναι 21 οι θέσεις των Ελλήνων Ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα εντασσόμενοι σε πολιτικές ομάδες σε μια περίοδο που αναμένεται να γίνουν κοσμοϊστορικές αλλαγές» ήταν το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο κ. Μουσουρούλης κατά την επίσκεψή του.
 
Η σημασία των φετινών εκλογών
Μιλώντας για τις φετινές εκλογές και τη σημασία που έχει οι πολίτες να συμμετέχουν συνετά, παραμερίζοντας την αγανάκτηση τους ο κ. Μουσουρούλης σημείωσε: «Το Ευρωκοινοβούλιο είναι το ένα από τα δυο νομοθετικά πόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο Κοινοβούλιο εκπροσωπούνται οι πολίτες, στο Συμβούλιο οι Κυβερνήσεις. Φέτος, για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτές τις Ευρωεκλογές, όχι με τον ορισμό Ευρωβουλευτών, αλλά με το σύστημα του σταυρού προτίμησης. Δεν θα πρέπει οι Έλληνες ψηφοφόροι να δεσμεύσουν την εκπροσώπηση τους στις Βρυξέλες για πέντε χρόνια προσπαθώντας ο καθένας να στείλει το δικό του μήνυμα. Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα βασίζεται πάνω στις ενέργειες, στη διαπραγμάτευση, στη διαβούλευση, αλλά υπό την προϋπόθεση πως όλοι συμμερίζονται πως αυτή η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Να φύγει από την λιτότητα, να περάσει σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης».
 
Τι θα γίνει με το Λιμάνι του Πόρτο Λάγος
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Λιμάνι του Πόρτο Λάγος και την υποβάθμιση του ο ίδιος σημείωσε: «μιλάτε με τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας, ο οποίος πριν από ένα χρόνο περίπου εκπόνησε για πρώτη φορά εθνική λιμενική στρατηγική με τεχνοκρατικά κριτήρια προσπαθώντας να δώσει τις προτεραιότητες και την αναπτυξιακή ταυτότητα που έχει κάθε λιμάνι. Μια στρατηγική για την οποία είμαι περήφανος και πάνω στην οποία βασιζόμαστε για να πάμε στο επόμενο βήμα, που είναι η αξιοποίηση όλων των λιμανιών με ή χωρίς χρηματοδότηση και τεχνογνωσία».
 
Μουσουρούλης: «Η Ευρώπη δεν είναι όπως θα θέλαμε, αλλά μπορεί να γίνει όπως θέλουμε»
Με αφορμή την δήλωση του ότι «η Ευρώπη πρέπει να φύγει από την λιτότητα, να περάσει σε φάση ανάκαμψης και ανάπτυξης» ο πρώην Υπουργός κλήθηκε να σχολιάσει την πολιτική λιτότητας που ακολούθησε το κόμμα του.
«Η λιτότητα είναι μια πολιτική επιλογή, μιας πολιτικής ηγεσίας που ήταν στα πράγματα την εποχή της κρίσης. Η Ευρώπη είναι ένα αποτέλεσμα πολιτικού βολονταρισμού. Μπροστά στην κρίση η Ευρώπη βρέθηκε κάποια στιγμή, χωρίς να έχει τα απαραίτητα εργαλεία. Απροετοίμαστη. Είχε όμως κάποια μέσα, όπως ο κοινωνικός προϋπολογισμός, όπως οι επενδύσεις από την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων και όπως τα επιτόκια από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δυστυχώς, δεν αντέδρασε έγκαιρα και όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα η λιτότητα να πλήξει κυρίως τις ευάλωτες κοινωνίες του νότου και πάνω από όλα την δική μας οικονομία, η οποία δεν είχε κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε όταν έπρεπε. Εμείς λοιπόν ήμασταν ένα θύμα αυτής της πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες».
 
Τεκμηριώνει την υποψηφιότητα του στην εμπειρία που διαθέτει
Κλείνοντας, ο κ. Μουσουρούλης τεκμηρίωσε την υποψηφιότητα του και ζήτησε την ψήφο των συμπολιτών μας σημειώνοντας: «έχετε απέναντί σας ένα υποψήφιο ευρωβουλευτή ο οποίος παραιτείται από τη θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο για να διεκδικήσει την εκλογή του. Αυτός ο υποψήφιος έχει 17 χρόνια εμπειρίας στην Κομισιόν σε πολλές γενικές διευθύνσεις, τελευταία στη περιφερειακή πολιτική, ήμουν αρμόδιος για την παρακολούθηση των ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ΑΜΘ επί σειρά ετών, όταν ήμουν νέος δηλαδή. Από το 2004 έως το 2007 ήμουν Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης και ο άνθρωπος που άφησε το αποτύπωμά του στον αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 που πραγματικά στήριξε την περιφερειακή ανάπτυξη με τα δεδομένα της εποχής βεβαίως, το κοινοτικό πλαίσιο στήριξης των συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και βεβαίως τη διαπραγμάτευση για τα 20 δις του ΕΣΠΑ. Το 2007-09 υπήρξε γενικός γραμματέας του Υπ. Ανάπτυξης αρμόδιος για την ενέργεια, το αποτύπωμά μου φέρνουν διεθνείς συμφωνίες όπως ο αγωγός Μπουρκάς Αλεξανδρούπολη άσχετα με το γιατί ακυρώθηκε, και σημαντικά προγράμματα όπως το εξοικονόμηση κατ’ οίκον που τρέχουν μέχρι και σήμερα αλλά και τα θεμέλια που θέσαμε τότε στο Υπουργείο για την έρευνα και εξερεύνηση γαιανθράκων στη χώρα μας. Το 2009 εκλέχθηκα βουλευτής Χίου, το 2010 δημοτικός σύμβουλους Χίου και στο διάστημα της εκλογής μου εκπροσωπούσα τη ΝΔ στο δίκτυο Ευρωπαίων βουλευτών του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος. Επειδή στο πρόσωπό μου συγκλίνουν γνώσεις και εμπειρίες τόσο από την Κομισιόν ως στέλεχος της όσο και από το ευρωκοινοβούλιο ως μέλος του δικτύου αυτού αλλά και από το συμβούλιο υπουργών επειδή συμμετείχα με αυτά τα εφόδια διεκδικώ την εκλογή προκειμένου αξιοποιώντας τα να συνεργαστώ με την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση και πάνω απ’ όλα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με το κόμμα μου σε μια περίοδο που θα κριθούν πάρα πολλά στην Ευρώπη».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…