Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Κοινωνική Συμμαχία» με πρόταγμα την εμπειρία και τη γνώση

«Κοινωνική Συμμαχία» με πρόταγμα την εμπειρία και τη γνώση

0
giannakidis parousiasi1

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ξάνθης παρουσίασαν ο Άρης Γιαννακίδης και ο Φώτης Καραλίδης

 
Προτεραιότητα στις προοπτικές της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και στις πρωτοβουλίες για τον τουρισμό και τον πολιτισμό
 
giannakidis parousiasi2
 
Με σύνθημα για ακόμη μια φορά την ενιαία περιφερειακή συνείδηση και με πυρήνα του προγραμματικού σχεδιασμού για τη νέα, δεύτερη «θητεία» του «Καλλικράτη» τα θεμέλια που μπήκαν στην αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης, που είναι εκ νέου υποψήφιοι, παρουσίασαν τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με την «Κοινωνική Συμμαχία», σε εκδήλωση το απόγευμα της Τετάρτης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.
Παρόντες ήταν βέβαια οι ίδιοι οι υποψήφιοι, των οποίων τα βιογραφικά αναγνώστηκαν, αλλά και μέλη του συνδυασμού. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Κώστας Κατσιμίγας, ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο π. γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Χαϊτίδης.
 
Αξιοποίηση κονδυλίων, συνεργασίες, περιφερειακή συνείδηση
«Περάσαμε δύσκολα, αλλά μείναμε όρθιοι» σημείωσε εισαγωγικά ο Άρης Γιαννακίδης, που αναφέρθηκε εν συντομία στην πρώτη θητεία της περιφερειακής αρχής, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο ασφυκτικό κλίμα που δημιούργησαν η οικονομική στενότητα, οι εσφαλμένες, όπως τις χαρακτήρισε, επιλογές του αθηνοκεντρικού κράτους και η βαθιά κοινωνική και αξιακή κρίση. Ο ίδιος τόνισε την παρουσία της ΑΜΘ σε κάθε επίπεδο συνεργασιών, διαλόγου και δράσεων και ανέδειξε σε ουσιαστικότερες ιδιότητες και στόχους της παράταξης την αποτελεσματικότητα, τη σύνεση και τη διαφάνεια, ενώ υπογράμμισε την προσπάθεια που έγινε για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, μέσα από μία «πρωτόγνωρη συνεργασία με τη γηγενή θεσμική κοινωνία, επιτυγχάνοντας την μέγιστη απορροφητικότητα», όπως δήλωσε.
Ο κ. Γιαννακίδης, αναφερόμενος εν συντομία στις στοχεύσεις που χαρακτήρισαν και συνεχίζουν να διέπουν τη φιλοσοφία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» τόνισε: «Αντιπαλέψαμε την εσωστρέφεια και τον τοπικισμό που προέκυπτε μέσα από τις παλαιές Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, στοχεύοντας τόσο στην άρση τυχόν ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων αλλά κυρίως στην ανάδειξη της υπερτοπικής σημασίας πλεονεκτημάτων και πλουτοπαραγωγικών πόρων της Περιφέρειάς μας με απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη προστασία του περιβάλλοντος» και συμπλήρωσε: «παλέψαμε και παλεύουμε για την απόκτηση από όλους τους πολίτες ενιαίας περιφερειακής συνείδησης γιατί πιστεύουμε ότι έτσι θα γίνουμε πιο ισχυροί και πιο ανταγωνιστικοί».
Ο περιφερειάρχης ζήτησε για ακόμη μία φορά τη λαϊκή εντολή για την «Κοινωνική Συμμαχία» δίνοντας έμφαση στην εμπειρία που διακατέχει την παράταξη και στη γνώση των δυνατοτήτων που δίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. «Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού», πρόσθεσε ο ίδιος. Τέλος, αναφορικά με τη σύνθεση του ψηφοδελτίου ανέφερε: «ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη ενεργών πολιτών.
 
Βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα
Ευχαριστώντας τον ίδιο τον Άρη Γιαννακίδη, που ξεπέρασε προσωπικές δυσκολίες για να ηγηθεί της παράταξης στη νέα θητεία, καθώς και όσους συνεργάστηκε, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης σημείωσε ότι « η «Κοινωνική Συμμαχία» έβαλε το θεμέλιο λίθο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε στην επόμενη προγραμματική περίοδο», ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε ότι «καταφέραμε λίγα αλλά είναι η αρχή». Ειδικότερα, επέστησε την προσοχή στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τα έργα 60 εκ. ευρώ που υλοποιούνται σήμερα μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ εξήγησε ότι η ξεκάθαρη στόχευση της παράταξης είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και ο πολιτισμός. «Είμαστε από αυτούς που δεν πιστεύουμε ότι η περιοχή μας θα γίνει ξανά βιομηχανικό κέντρο, όμως υπάρχουν προοπτικές σε άλλους τομείς, και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την αναπτυξιακή πρόοδο», σημείωσε ο κ. Καραλίδης, ο οποίος αναφορικά με την Ξάνθη και τις δυνατότητες που δόθηκαν στο πρωτογενή τομέα αναφέρθηκε επιγραμματικά, στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου, τις πρώτες προσλήψεις, τους αναδασμούς και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τέλος, εξήρε τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα του ψηφοδελτίου και κατέληξε «θεωρώ ότι δώσαμε έναν όρκο τιμής, όρκο αφοσίωσης σε αυτή την προσπάθεια».
 
Οι υποψήφιοι της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στην Ξάνθη
1.ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, 2.ΒΛΑΣΑΚΟΥΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, 3. ΓΚΙΡΕΤΛΗ ΙΛΧΑΝ, 4. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΙΜΙΛΙΟΣ, 5. ΔΑΛΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 6. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ – ΧΑΒΑΤΖΑΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, 7. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, 8. ΜΕΧΜΕΤ ΟΥΣΤΑ ΧΟΥΣΕΪΝ, 9. ΝΙΑΖΗΦ ΟΓΛΟΥ ΝΙΑΖΗΦ, 10. ΠΕΤΣΙΝΙΚ ΤΖΕΝΚΗΖ, 11. ΣΕΡΕΦΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ (ΤΑΝΙΑ), 12. ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, 13. ΧΟΤΣΚΑ ΝΕΔΗΜ, 14. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.
 
Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…