Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Με τα βλέμματα στραμμένα στην ετυμηγορία της κάλπης

Με τα βλέμματα στραμμένα στην ετυμηγορία της κάλπης

0
dimarxopoulos eklogiko

Καταγραφή του κλίματος σ’ όλα τα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων στο δήμο Ξάνθης και στην περιφέρεια

 

Ψυχολογία νικητή στου Δημαρχόπουλου – Αποφασισμένοι να το «παλέψουν» δυνατά την δεύτερη Κυριακή στην «Κοινωνία Δημοτών»

    poulios eklogiko
 
Κυριακή 18 Μαΐου 2014, πρώτη εκλογική αναμέτρηση των υποψηφίων στους δήμους και στις περιφέρειες. Λίγο μετά τις 10 το βράδυ και με τα αποτελέσματα από τα site του υπουργείου, της περιφέρειας και της Π.Ε. Ξάνθης να μεταδίδουν τα αποτελέσματα σε ρυθμούς …χελώνας το «Ε» επιχειρεί μια καταγραφή του κλίματος που επικρατεί στα εκλογικά κέντρα των υποψηφίων στο δήμο Ξάνθης και της περιφέρειας. Ώρα λίγο μετά τις 10 το βράδυ και με καταγεγραμμένο το 15% περίπου των αποτελεσμάτων -ποσοστό που σίγουρα δεν προδικάζει το αποτέλεσμα ωστόσο δείχνει την τάση του εκλογικού σώματος σε δήμο και περιφέρεια – το εκλογικό τοπίο διαμορφώνεται ως ακολούθως:
 
Ψυχολογία νικητή στου Δημαρχόπουλου
Κόσμο, χαμόγελα, αισιοδοξία, αναλύσεις στα πηγαδάκια και όλοι με ψυχολογία νικητή συναντήσαμε στο εκλογικό κέντρο του Μπάμπη Δημαρχόπουλου απόντος του ιδίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα που έχει «παγώσει» ώρα τώρα στην οθόνη του υπολογιστή έστω και σ’ αυτό το μικρό ποσοστό δείχνει πως προηγείται ο συνδυασμός με πάνω από 30% με δεύτερο το συνδυασμό του Χρίστου Πούλιου που βρίσκεται στο 24,5% τρίτο το συνδυασμό του Δημήτρη Μπένη και ακολουθούν οι συνδυασμοί του Σωτήρη Τσιακίρογλου και του Ιπποκράτη Καμαρίδη με διαφορά λίγων ψήφων. Λίγο παραπέρα ο Μανώλης Τσέπελη συνομιλεί με τον Κώστα Γιαντζόγλου και συμφωνούν στην εκτίμηση πως θα είναι στη δεύτερη Κυριακή με τον Χρίστο Πούλιο.
Λίγο μετά τις 12 ο κ. Δημαρχόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήταν μία δύσκολη περίοδος, αλλά βγήκαμε δυνατοί, παρόλα τα μικροπροβλήματα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν. Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις είναι δύσκολες όταν πρόκειται να πείσεις τους συμπολίτες σου ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις τα θέλω και τα πρέπει που σκέφτονται. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά. Έχουμε μπροστά μας την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Πονάμε και αγαπάμε αυτή τη πόλη μαζί και τους ανθρώπους της, τους οποίους ευχαριστώ και τους καλώ να αγωνιστούν μαζί μας μέχρι και τη δεύτερη Κυριακή προκειμένου να κάνουμε την πόλη μας έτσι όπως την οραματιζόμαστε».
 
Αποφασισμένοι να το «παλέψουν» δυνατά την δεύτερη Κυριακή στην «Κοινωνία Δημοτών»
Κόσμος πολύς και στο εκλογικό του Χρίστου Πούλιου όμως διαφορετική η ψυχολογία. Είναι εμφανές ότι προσπαθούν να συνέλθουν από την ψυχρολουσία. Ωστόσο ο Χρίστος Πούλιος παρά το άγχος διατηρεί την αισιοδοξία του ότι θα το «παλέψουν» δυνατά την δεύτερη Κυριακή ενώ ο Θανάσης Ξυνίδης με το χιούμοορ του αποφορτίζει την βαριά ατμόσφαιρα. Παρών και ο Μανώλης Φανουράκης ενώ όλο το επιτελείο βρίσκεται σε μια αγωνιώδη αναμονή για νέο αποτέλεσμα.
 
«Μούδιασμα» στου Μπένη
Μουδιασμένοι στο εκλογικό του Δημήτρη Μπένη καθώς οι προσδοκίες ήταν να είναι αυτοί στην δεύτερη Κυριακή, ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα τους διέψευσε και τους κατέταξε σταθερά τρίτους, γεγονός του τους βγάζει εκτός δεύτερου γύρου.
 
Τσιακίρολγου: «Δεν χάσαμε τίποτε αντίθετα κερδίσαμε πολλά…»
Με την ικανοποίηση ότι ως πρωτοεμφανιζόμενος συνδυασμός έχουν μια αξιοπρεπή παρουσία αλλά και με την στυφή γεύση της απογοήτευσης ότι ο κόσμος της Ξάνθης τελικά επέλεξε τα ίδια πρόσωπα και δεν τόλμησε την ανατροπή, υποδέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα που τον κατέτασσε τρίτο τον Σωτήρη Τσιακίρογλου: «Αποδεχόμαστε την απόφαση των συνδημοτών μας. Η παραμονή μας όμως για ακόμη 5 χρόνια στην «κατάψυξη» θα επιβεβαιώσει αυτά που λέγαμε, πριν τις εκλογές. Συγχαίρουμε τους νικητές. Για μας δεν χάθηκε τίποτε. Αντίθετα κερδίσαμε πολλά» δήλωσε ο κ. Τσιακίρογλου
 
Πικρία από τον Ιπποκράτη Καμαρίδη
Θετικό και χαλαρό το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του Ιπποκράτη Καμαρίδη. Ο ίδιος όμως δεν έκρυψε την πικρία του για την λαϊκή ετυμηγορία: « Σεβόμενοι την απόφαση του Ξανθιώτικου λαού είδαμε ότι είναι ικανοποιημένοι από τα τόσα χρόνια διαχείρισης των δύο συγκεκριμένων παρατάξεων και αφού είναι απόλυτα ικανοποιημένους τους ξαναψήφισε και τους έβγαλε πρώτους εμείς λοιπόν όσοι και αν είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο θα βοηθήσουμε αυτόν που θα βγει δήμαρχος ώστε να κάνει ακόμη χειρότερα απ’ όσα έκανε τόσα χρόνια»!
 
Προηγείται ο Γιώργος Παυλίδης και διαμαρτύρεται…
Παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα έδειχναν ένα σαφές προβάδισμα του Γιώργου Παυλίδη στην περιφέρεια ωστόσο υποτονικό ήταν το κλίμα στο εκλογικό του κέντρο. Ο ίδιος λίγο αργότερα σε δηλώσεις του διαμαρτυρήθηκε για τον αργό ρυθμό μετάδοσης των αποτελεσμάτων.
 
Ερημιά στου Καραλίδη
Σχεδόν έρημο το εκλογικό κέντρο του Φώτη Καραλίδη και μόνο ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Αμανατίδης αποτύπωνε την αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα που κατέτασσε στην δεύτερη θέση το συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Ο κ Καραλίδης όλο αυτό το διάστημα ήταν στην Περιφερειακή Ενότητα και συντόνιζε το έργο της μετάδοσης αποτελεσμάτων.
 
Τι συναντήσαμε στα εκλογικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ
Με στωικότητα αλλά και με περισσή αγωνία περίμεναν τα αποτελέσματα στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ με τον υποψήφιό τους Γιώργο Κολλάρο καθώς ήταν αμφίβολο αν θα μπορέσουν να κρατήσουν την έδρα τους στο δημοτικό συμβούλιο της. Λίγα άτομα και στο εκλογικό του Νίκου Ανταμπούφη με τον ίδιο να φωτογραφίζεται χαμογελαστός με τους υποψήφιους και το επιτελείο του παρότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκά.. Αντίθετα στο εκλογικό του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια επικρατούσε κατήφεια και μάλιστα αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν παρότι ο Κώστας Μορφίδης κατέγραφε ένα σεβαστό ποσοστό (περίπου 10 – 11%) στην περιφέρεια. Στην αναμονή ήταν και στο εκλογικό της ΔΗΜΑΡ με τον υποψήφιο της Ξάνθης Χρήστο Γκαρμπούνη να κάνει εκτιμήσεις από τα πρώτα αποτελέσματα και καθώς για την ΔΗΜΑΡ δεν ήταν θετικά τα πρώτα δείγματα το κλίμα ήταν «μουδιασμένο».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…