Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Champions League: Η μεγάλη ώρα των δύο «μονομάχων» έφτασε

Champions League: Η μεγάλη ώρα των δύο «μονομάχων» έφτασε

0
championsleague

Σήμερα (21:45 – ΝΕΡΙΤ) ο τελικός ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης

 

Οι προβλέψεις των Ισπανών της Skoda Ξάνθη για τον μαδριλένικο «εμφύλιο»


 
Η αντίστροφη μέτρηση… τελείωσε και η μεγάλη στιγμή έφτασε για τη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς σήμερα το βράδυ στις 21:45 (απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ) διεξάγεται στο γήπεδο «Ντα Λουζ» της Λισσαβόνας ο μεγάλος τελικός του φετινού Champions League, ανάμεσα στην έκπληξη της διοργάνωσης, Ατλέτικο Μαδρίτης και στη «βασίλισσα» του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης.
Η σημερινή μεγάλη αναμέτρηση είναι ιστορική, καθώς για πρώτη φορά σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα «διασταυρώσουν» τα ξίφη του δύο ομάδες από την ίδια πόλη, ενώ θα είναι η 5η φορά που σε τελικό λαμβάνουν μέρος Σύλλογοι από την ίδια χώρα. Η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετάσχει στον 12ο συνολικά της τελικό στη διοργάνωση, όπου μετράει 9 κατακτήσεις και είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στη διοργάνωση. Από την άλλη, για την Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή θα είναι η δεύτερη παρουσία της σε τελικό του θεσμού, καθώς το 1974 είχε ηττηθεί στους διπλούς τελικούς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την… υπερδύναμη της τότε εποχής Μπάγερν Μονάχου.
Στο… απουσιολόγιο του τελικού, από πλευράς Ρεάλ θα είναι ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος στον 2ο ημιτελικό με τη Μπάγερν Μονάχου συμπλήρωσε κάρτες και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη μεγάλη αναμέτρηση. Καρίμ Μπενζεμά και Πέπε, σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ, θα δώσουν κανονικά το «παρών», ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο δηλώνει σίγουρος πως θα είναι έτοιμος για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού, παρά το μικροπρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό. Από πλευράς Ατλέτικο η συμμετοχή του φετινού αρχισκόρερ της Ντιέγκο Κόστα στον τελικό θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ η παρουσία του επίσης τραυματία Αρντά Τουράν στο ματς θα εξαρτηθεί την τελευταία στιγμή.
 
Οι εκτιμήσεις των Ισπανών της Skoda Ξάνθη
Οι τέσσερις Ισπανοί ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη (Τσέμα, Κάλβο, Σουάρεζ, Χοσέμι) μίλησαν στην ιστοσελίδα thrakisports.gr με την οποία συνεργάζεται το «Ε» για τον αποψινό τελικό του Champions League που αποτελεί και μαδριλένικο «εμφύλιο». Αναλυτικά οι τέσσερις Ισπανοί είπαν:
Ρούμπεν Εστράδα Σουάρεζ: «Προτιμώ την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι αλήθεια ότι προτιμώ να κερδίσει, γιατί έχω μεγαλώσει ως οπαδός της Μπαρτσελόνα. Εκτιμώ ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ρεάλ έπαιξε καλά με την Μπορούσια εκτός αλλά δυσκολεύθηκε στην έδρα της. Ο τελικός είναι πάντα τελικός. Εκτιμώ όμως ότι η Ατλέτικο έχει δείξει καλύτερα στοιχεία και θα κερδίσει τελικά τον αγώνα. Όσο για το σκορ; Ίσως το 1-0 ή 2-0 είναι το φυσιολογικό, αν και θα ήθελα όπως και όλοι οι φίλαθλοι ένα χορταστικό παιχνίδι με πολλά τέρματα. Για το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι σημαντικό που μετέχουν δύο ομάδες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ κατέκτησε και η Σεβίλλη το Γιουρόπα. Αυτό δείχνει ότι το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι ίσως λίγο πιο μπροστά και ενδεχομένως να πάει σαν φαβορί στο Μουντιάλ».
Τσέμα (Χοσέ Μαρία Χιμένες Πέρες): «Εμείς είμαστε μαδριλίστας και θέλουμε την Ρεάλ. Ο πατέρας μου είναι από την Μαδρίτη, εγώ μεγάλωσα από μικρό παιδί ως οπαδός της Ρεάλ και κατά συνέπεια είμαι δεμένος συναισθηματικά με αυτήν την ομάδα. Μπορεί και η Ατλέτικο να είναι σπουδαία ομάδα στην Μαδρίτη, αλλά σε επίπεδο διεθνούς ιστορίας υπάρχει μόνο η Ρεάλ. θα είναι πολύ δυνατό παιχνίδι. Βέβαια, η Ατλέτικο κατέκτησε το πρωτάθλημα, είναι φέτος πολύ δυνατή και ανταγωνιστική αλλά σε έναν τελικό δεν υπάρχει φαβορί. Η Ρεάλ έχει πιο μεγάλο όνομα, παίζει με αντεπιθέσεις και έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά με εντυπωσιακούς παίκτες με Ρονάλντο, Μπέιλ και Μπενζεμά, αλλά η Ατλέτικο φέτος έδειξε μεγαλύτερη ουσία. Θέλω στο τέλος η Ρεάλ να πανηγυρίσει. Έχουν από 50% πιθανότητες οι δύο ομάδες και ελπίζω να δούμε ωραίο αγώνα και ιδίως οι ισπανοί φίλαθλοι, γιατί αυτό το ματς έχει εξαιρετική σημασία για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι θα έχουμε χαμηλό σκορ, οι δύο ομάδες θα παίξουν προσεκτικά και ίσως ο τελικός κριθεί στο γκολ αλλά δεν αποκλείω ως πιθανότητα και το 0-0. Αν όμως ο αγώνας πάει στα πέναλτι, δεν θα ήθελα να κάνω την παραμικρή πρόβλεψη. Είναι πολλοί οι παράγοντες εκεί και ψυχοφθόρος η διαδικασία, οπότε δεν θα στοιχημάτιζα για κανέναν…»
Κάρλος Κάλβο: «Δύσκολο παιχνίδι αλλά ελπίζω να κερδίσει η Ατλέτικο, μια και υποστηρίζω την… Μπαρτσελόνα. Πάντως θα είναι πολύ δύσκολος αγώνας που σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες από δύο ομάδες που λογικά δεν θα ρισκάρουν. Για αυτό και δεν περιμένω πολλά γκολ και μεγάλα σκορ. Όσο για πρόβλεψη τελικού αποτελέσματος; Αν θα έπρεπε να ποντάρω κάπου, θα έλεγα ότι πιο πιθανό το 0-1 για την Ατλέτικο»
Χοσέμι (Χουάν Μιγκέλ Γκονζάλες Ρέι ): «Ο τελικός θα είναι 50-50, αν και η Ατλέτικο είναι σε καλύτερη κατάσταση και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχει αποκτήσει πολύ καλή ψυχολογία. Αντιθέτως, η Ρεάλ στα τελευταία της ματς δεν ήταν πολύ καλή και ίσως να παίξει και αυτό τον ρόλο του. Πάντως, για εμένα η Ρεάλ και λόγω φανέλας είναι το πρώτο φαβορί. Εγώ όποτε παίζει Μπαρτσελόνα – Ρεάλ είμαι πάντα με την Ρεάλ αλλά σε αυτό το ματς δεν θα υποστηρίζω κάποιον. Πάντως θα ήθελα να δω την Ατλέτικο να κερδίζει. Όσο για το σκορ; Προβλέπω 1-2 για την Ατλέτικο».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …