Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προσπαθεί να μεγαλώσει το…ΠΕΔΥ

Προσπαθεί να μεγαλώσει το…ΠΕΔΥ

0
giatros 01-empros

 Λειτουργεί το ελεγκτήριο, το οδοντιατρικό και το ακτινολογικό. Αύριο θα καλωσορίσει και τον πρώτο παθολόγο

 

Μειώνεται το πλαφόν των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ στις 200 επισκέψεις

 
 
Με 3 τμήματα να λειτουργούν προσπαθεί να σταθεί το ΠΕΔΥ Ξάνθης, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει τους χώρους του για να μπορεί να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες. Οι ασφαλισμένοι μέχρι στιγμής έχουν την δυνατότητα να απευθύνονται στις υπηρεσίες του ακτινολογικού, του οδοντιατρικού, καθώς και του ελεγκτηρίου, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να στελεχώσει το υποκατάστημα και ένας παθολόγος.
 
Ανασυγκροτείται το ΠΕΔΥ
«Δεν γνωρίζουμε αν έχει εκδηλώσει κάποιος γιατρός ενδιαφέρον να ενταχθεί στο ΠΕΔΥ, καθώς οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στην 4η ΥΠΕ» αναφέρει στο «Ε» ο Προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Ξάνθης, Πέτρος Βαρδής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συμπληρώνει «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι την Πέμπτη θα στελεχώσει το υποκατάστημα ένας παθολόγος, ο οποίος θα καλύπτει τα επείγοντα περιστατικά». Όσον αφορά την λειτουργία του ΠΕΔΥ ο κ. Βαρδής σημειώνει ότι αυτή την στιγμή λειτουργούν τα τμήματα του οδοντιατρικού, του ακτινολογικού καθώς και το ελεγκτήριο, στο οποίο οι ασφαλισμένοι απευθύνονται για την παράταση της ασφαλιστικής τους κάλυψης.
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ο ίδιος διαμορφώνεται ο χώρος του υποκαταστήματος για μονάδες επειγόντων περιστατικών κλπ με σκοπό να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες με τα υπάρχοντα δεδομένα.
 
Φ. Φωτίου: «Οι ώρες μειώθηκαν και θα μειωθούν και άλλο»
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ μειώθηκε το πλαφόν των επισκέψεων των συμβεβλημένων γιατρών του οργανισμού, των οποίων οι συμβάσεις παρατείνονται μέχρι το τέλος Ιουνίου στις 200 ανά μήνα αντί των 400 που είχε γίνει εξαιτίας της πολύμηνης απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του κλεισίματος των πολυιατρείων του.
Την ίδια ώρα και κατόπιν σχετικής απόφασης του ΔΣ του οργανισμού προωθείται κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ των ιατρών που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).
«Οι ώρες μειώθηκαν και θα μειωθούν και άλλο. Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις να κατέβει το πλαφόν στις 100-150 επισκέψεις» αναφέρει στο «Ε» ο Πρόεδρος Γιατρών ΕΟΠΥΥ Ξάνθης Φώτης Φωτίου εξηγώντας πως το πλαφόν εξυπηρετούσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς.
Μάλιστα, ο ίδιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση συμπληρώνει «γιατί να ενδιαφέρονται οι γιατροί να πληρώνονται 1200 ευρώ τον μήνα και να πρέπει να κλείσει το Ιατρείο του. Αυτές είναι μνημονιακές δεσμεύσεις του Υπουργείου. Έτσι, θα φέρουν ανειδίκευτους γιατρούς ή Γενικής Ιατρικής από Αγροτικά Ιατρεία ή Κέντρα Υγείας και η κατάσταση θα χειροτερέψει. Δυστυχώς, το ΠΕΔΥ θα κάνει χρόνια να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν».
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…