Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σε «τεντωμένο σχοινί» μέχρι το τέλος η Skoda Ξάνθη

Σε «τεντωμένο σχοινί» μέχρι το τέλος η Skoda Ξάνθη

0
ita platanias

Παρέμεινε στις επικίνδυνες θέσεις της βαθμολογίας μετά την ήττα (2-3) από τον Πλατανιά

 

Πιο αποτελεσματικοί οι φιλοξενούμενοι πήραν το «διπλό» στη χθεσινή αναμέτρηση

 
 
 Μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παλέψει για την παραμονή της η Skoda Ξάνθη, καθώς μετά τη χθεσινή ήττα (2-3) από τον Πλατανιά, παρέμεινε στις τελευταίες – και επικίνδυνες – θέσεις της βαθμολογίας.
Η χθεσινή αναμέτρηση στο γήπεδο των Πηγαδίων ήταν ματς για γερά νεύρα καθώς αμφότερες οι ομάδες ήθελαν τους βαθμούς της νίκης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τελικά αυτοί που έφυγαν με το «τρίποντο». Με τα γκολ των Τόρες (5’) και Βλαχοδήμου (35’) πήραν το προβάδισμα στο Α’ ημίχρονο, με τους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να απαντήσουν. Με το ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου, η ξανθιώτικη ομάδα μείωσε προσωρινά σε 1-2 (47’ Σολτάνι), όμως ο Πλατανιάς με γκολ του Κάταϊ (77’) πήρε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Σολάρι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (79’) διαμόρφωσε το 2-3, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.
 
Φάσεις – Γκολ
5’: Ο Τόρες από κοντά με πλασέ πέτυχε το 0-1.
7’: Ο Σολτάνι μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα.
32’: Το καλό σουτ του Κατάι πέρασε λίγο έξω.
35’: Σέντρα από δεξιά, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βλαχοδήμου και 0-2.
47’: Ο Τριάδης έκανε την σέντρα και ο Σολτάνι με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-2
63’: Όμορφη ενέργεια του Μάνταλου κατέληξε σε άστοχο σουτ.
76’: Μετά από λάθος γύρισμα του Χοσέμι, ο Κατάι με πλασέ έκανε το 1-3.
77’: Ο Σολάρι με πέναλτι που έκανε ο Θέρα σημείωσε το 2-3.
Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (ΕΠΣ Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας) – Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)
Κίτρινες: 28’ Δημήτρης, 43’ Κατάι, 56’ Μενδρινός, 57’ Χοσέμι, 65’ Αγκιλέρα, 71’ Ντε Γκούζμαν, 86’ Γουνδουλάκης, 90′ Γιωργαλλίδης. Κόκκινες: 90′ Αγκιλέρα (ήταν στον πάγκο)
Συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο (61’ Ράνος), Μπέρτος, Γούτας, Χοσέμι, Ντε Γκούζμαν, Μπαξεβανίδης (38’ Τριάδης), Μάνταλος, Κάλβο, Σολτάνι (85’ Νάκας), Σολάρι.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Αγκιλέρα (62’ Γουνδουλάκης), Ίνκουμ, Γιάχια, Ζαραδούκας (46’ Θέρα), Δημήτρης, Κατάι (89’ Σιαλμάς), Βλαχοδήμος, Μενδρινός, Τέτε, Τόρες.
* Αρκετοί Ξανθιώτες φίλαθλοι (περίπου 4500) έδωσαν δυναμικό «παρών» στις κερκίδες του «Skoda Ξάνθη Arena» για να στηρίξουν την προσπάθεια της ξανθιώτικης ομάδας, όμως στο τέλος αποχώρησαν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα και προβληματισμένοι για τη συνέχεια.
** Παρά την ήττα η Skoda Ξάνθη κρατάει στα χέρια της την υπόθεση «παραμονή» στην κατηγορία καθώς εξακολουθεί να έχει κάτω από αυτήν τέσσερις ομάδες. Να υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος της σεζόν υποβιβάζονται απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (17η – 18η), ενώ αυτή που θα τερματίσει 16η θα παίξει μπαράζ με τον 3ο της Β’ Εθνικής για το εισιτήριο που θα οδηγήσει στην παρουσία στη Super League την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …