Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η Ξάνθη αγκαλιάζει τους παππούδες της

Η Ξάνθη αγκαλιάζει τους παππούδες της

0
radiomarathonios psomiades

Η κοινωνία της Ξάνθης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα συγκεντρώνοντας σε πρώτη φάση πάνω από 12.500 ευρώ για το γηροκομείο της πόλης

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι δημοσιογράφοι της πόλης ένωσαν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας το «Ραδιομαραθώνιο αγάπης 2014»

 
 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Γηροκομείο Ξάνθης-Ίδρυμα «Ο Μέγας Βασίλειος» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξάνθης πραγματοποίησε από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης τον Ραδιομαραθώνιο Αγάπης. Στην κοινή ραδιοζεύξη συμμετείχαν όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, με την βοήθεια δημοσιογράφων και ραδιοφωνικών παραγωγών. Την ίδια ώρα, είχαν τοποθετηθεί κουμπαράδες σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ εθελοντές περνούσαν από την αγορά προκειμένου να «καταθέσουν» οι πολίτες την αγάπη τους. Τέλος, στις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Γενική και Eurobank το γηροκομείο διαθέτει λογαριασμούς στους οποίους μπορεί όποιος επιθυμεί να καταθέσει το ποσό που δύναται.
 
Γηροκομείο: Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε την λειτουργία μας
Την αγάπη τους προς τους τροφίμους του Γηροκομείο έδειξαν έμπρακτα οι Ξανθιώτες, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν μόνο από τηλεφωνήματα πάνω από 12.500 ευρώ, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μικρός Αλέξανδρος, ο οποίος προσέφερε 20 ευρώ από τον κουμπαρά του. Ένα ποσό πολύ σημαντικό, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι το Γηροκομείο της πόλης μας στερείται από χρηματοδότηση και οι πλειοψηφία των τροφίμων του είναι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Το ίδρυμα ζητά την αρωγή της κοινωνίας προσφέροντας είτε χρήματα, είτε υλικά, είτε υπηρεσίες, ώστε η μοναδική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων του Νομού μας να συνεχίσει να λειτουργεί και να αντιμετωπίσει με σθένος όλα τα προβλήματα που ανακάμπτουν.
Τρόφιμα, μεταχειρισμένα ρούχα, αλλά και άλλα είδη όπως υδραυλικά –τα οποία έχει ανάγκη το Ίδρυμα αυτόν τον καιρό- είναι κάτι περισσότερο από ευπρόσδεκτα. «Τίποτα δεν πετιέται από αυτά που μας προσφέρει ο κόσμος. Ακόμα και κάτι να περισσέψει τα δίνουμε με την σειρά μας σε άλλους φορείς που μπορεί να τα έχουν ανάγκη» σημειώνει ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Γιάννης Παπαχρόνης και υπογραμμίζει ότι «για όλες τις δωρεές δίνονται παραστατικά, τα οποία δεν εκπίπτουν στην εφορία, για λόγους διαφάνειας».
 
Η πιο σημαντική προσφορά, ο χρόνος σας
Πέρα από τα υλικά αγαθά που έχει ανάγκη το Γηροκομείο, αυτό που λείπει από τους παππούδες που φιλοξενούνται εκεί, είναι η συντροφιά. «Πολλοί από τους φιλοξενούμενους δεν έχουν συγγενείς, ενώ κάποιους άλλους τους έχουν παρατήσει εντός και εκτός εισαγωγικών οι δικοί τους» αναφέρει ο κ. Παπαχρόνης και συμπληρώνει «καλούμε όλους τους πολίτες να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις μας, ότι ώρα επιθυμούν, και να γνωρίσουν από κοντά τους 45 παππούδες και γιαγιάδες που φιλοξενούμε, καθώς αυτό είναι κάτι που τους δίνει μεγάλη χαρά».
Να σημειώσουμε, ότι στα πλαίσια της προσπάθειας του Γηροκομείου να ανοίξει τις πύλες του στην κοινωνία, θα τελεστεί την Κυριακή του Θωμά η Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Γηροκομείου.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…