Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Αποζημιώνει τα… θύματα των περιστεριών ο δήμος Ξάνθης

Αποζημιώνει τα… θύματα των περιστεριών ο δήμος Ξάνθης

0
roloi peristeria

  Το δημοτικό συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα πλήθους πολιτών που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα ατίθασα πτηνά

 

Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων στο δημαρχείο

 
 
Διαρκή και επιτακτικά ήταν τα παράπονα συμπολιτών το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας του διογκωμένου προβλήματος της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας περιστεριών στην πόλη, που προκαλούν φθορές και καταστροφές σε περβάζια, αυλές, εισόδους σπιτιών και καταστημάτων.
Πολίτες διαμαρτύρονται καθώς τα περιττώματά τους αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους σε μαρμάρινες επιφάνειες, ενώ υπάρχει ο φόβος μετάδοσης ασθενειών από νεκρά ζώα που μπορεί να συναντά κανείς όλο και συχνότερα στους δρόμους της πόλης, αλλά και των γύρω οικισμών. Το πρόβλημα άλλωστε δεν αφορά μόνο την πόλη μας, αφού ο πληθυσμός των κατά τ’ άλλα συμπαθών πτηνών έχει αυξηθεί υπέρογκα τα τελευταία χρόνια, αφού, όπως αναφέρουν ειδικοί, δεν έχουν φυσικούς εχθρούς κι έτσι πολλαπλασιάζονται ανεμπόδιστα.
 
Ομόφωνη παρέμβαση από το δημοτικό συμβούλιο
Ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής να εγκρίνει κονδύλι που θα αφορά στις αποζημιώσεις πολιτών που αποδεικνύουν ότι υπέστησαν σοβαρές φθορές στην περιουσία τους από τα… απρόσεκτα πτηνά. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Τάσος Θεοδωρίδης τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για να μην «κυριεύσουν την πόλη μας τα περιστέρια», ενώ και ο Χρίστος Πούλιος παρομοίασε την εικόνα της πόλης το τελευταίο διάστημα με το γνωστό θρίλερ με τα τρομακτικά «πουλιά» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, εξηγώντας ότι οι πολίτες δεν πρέπει να μείνουν απροστάτευτοι. Από την πλευρά του δημάρχου έγινε γνωστό ότι ο δήμος εξετάζει πρόταση στείρωσης περιστεριών με ειδικό σιτάρι, όπως έχει γίνει αλλού με επιτυχία. Σε αυτό το ενδεχόμενο αντέδρασαν έντονα Ανταμπούφης και Κολλάρος επικαλούμενοι οικολογικές συνέπειες, ωστόσο η συζήτηση δεν επεκτάθηκε περισσότερο, καθότι δεν αφορούσε την ημερήσια διάταξη.
 
Αιτήσεις έως την Παρασκευή
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης, η αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας θα δέχεται αιτήσεις για αποζημιώσεις από σήμερα στις 10 πμ έως τις 2 μμ και κάθε μέρα έως την Παρασκευή 4 Απριλίου. Οι πολίτες θα πρέπει να αποδεικνύουν τις φθορές προσκομίζοντας αποδεικτικό υλικό.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…