Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων στην Ξάνθη

Αντιδράσεις για τη διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων στην Ξάνθη

0
nosokomeio-diamartyria

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στο νοσοκομείο. Τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών, λένε Ε. Παπαδοπούλου και Μ. Ευστρατίου

 

Αγωνία για το μέλλον από την πλευρά των 15 οδηγών του ΚΑΒ του ΓΝΞ. Θα γίνεται διακομιδή μόνο των τετραπληγικών λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων

 
 
Στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης εργαζόμενοι, μέλη κομμάτων και πολίτες με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την διαθεσιμότητα των 15 οδηγών ΚΑΒ μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Οι διαδηλωτές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης, υπογραμμίζοντας πως θα είναι αδύνατο να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες ενός τροχαίου, αν αυτοί ξεπερνούν τα 5 άτομα.
 
Μ. Ευστρατίου: «Το πρόβλημα των οδηγών θα μεταφερθεί στους ίδιους τους πολίτες»
Δίπλα στο σύλλογο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης στάθηκε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
«Οι 15 οδηγοί του ΚΑΒ, που είχαμε στην πόλη μας, ήταν ένα κομμάτι από την κοινωνία. Καθημερινά δίνανε την μάχη τους και ήταν εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής. Μάλιστα, βοηθούσαν τα έκτακτα περιστατικά επικουρικά με το ΕΚΑΒ. Δυστυχώς, με την διαθεσιμότητα που θα βγουν αυτοί οι 15 άνθρωποι, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην υπολειτουργία των διακομιδών των ασθενών. Ένα πρόβλημα που θα μεταφερθεί στους ίδιους τους πολίτες της Ξάνθης» αναφέρει στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης Μπάμπης Ευστρατίου, ο οποίος ζητά από την πολιτεία να αναθεωρήσει αυτή την απόφαση ακόμα και την τελευταία στιγμή.
« Οι οδηγοί θα πρέπει να ενταχθούν κατευθείαν στον νέο φορέα του ΕΚΑΒ, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Ξάνθης. Τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε ως πολίτες είναι σοβαρά. Οι γιατροί έχουν λάβει σαφείς εντολές, για να μην φανεί το κενό που θα αντιμετωπίσουμε, να μην βγάζουν όλα τα περιστατικά προς διακομιδή, αλλά μόνο τους τετραπληγικούς» καταλήγει ο ίδιος.
 
Ερ. Παπαδοπούλου: «Το ΕΚΑΒ δεν έχει τα απαραίτητα πληρώματα για να καλυφθούν οι βάρδιες»
Για άλλο ένα πλήγμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, η οποία έχει ήδη καταρρεύσει, μιλά η Πρόεδρος των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης Εριφύλη Παπαδοπούλου.
«Είναι το πρώτο μεγάλο πλήγμα στα Νοσοκομεία και ειδικά σε Νοσοκομεία, όπως το δικό μας, που αποκλειστικά στηριζόταν στην υπηρεσία των οδηγών των ασθενοφόρων του Νοσοκομείου, καθώς το ΕΚΑΒ δεν είχε τα απαραίτητα πληρώματα, ώστε να καλύψει όλες τις βάρδιες, τις οποίες καλύπταμε εμείς. Από την μια στιγμή στην άλλη, 15 συνάδελφοι βρέθηκαν στον δρόμο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ανασφάλεια τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον πολίτη της Ξάνθης» αναφέρει η κα Παπαδοπούλου και υπογραμμίζει πως «όλοι οι άρχοντες όφειλαν ήδη να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να μην περάσει το άρθρο» καθώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πολλά και σοβαρά προβλήματα που θα έχουν σχέση με την δημόσια υγεία.
Την θέση των οδηγών μετέφερε ο κ. Χαράλαμπος Ταερίδης, ο οποίος δουλεύει 27 χρόνια στο ΚΑΒ, εκφράζοντας μάλιστα την αγωνία τους τόσο για το τι θα απογίνουν οι ίδιοι, όσο και για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην κοινωνία της πόλης. «Η απόφαση είναι άδικη και θα την πληρώσει ο κόσμος της Ξάνθης. Ήμασταν 27 χρόνια οδηγοί και σήμερα μας σταματάνε. Μας είπανε ότι θα μας πάνε στο ΕΚΑΒ, αλλά δεν μας λένε πότε. Μπορεί να είναι σε 20 μέρες, ένα μήνα, δύο μήνες, μπορεί και ποτέ» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…