Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πονοκέφαλος τα καφέ-μπαρ για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Πονοκέφαλος τα καφέ-μπαρ για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

0
poiothta apr

Για άλλη μια φορά κλήθηκαν να αποφασίσουν για οριστική αφαίρεση άδειας λειτουργίας «Καφέ-Μπαρ» μετά από 18 βεβαιωμένες παραβάσεις

 

Συνεδρίασαν τα μέλη το μεσημέρι της Τρίτης

 
 
Την τακτική συνεδρίαση του μήνα πραγματοποίησε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής χθες το μεσημέρι, αποφασίζοντας για 5 θέματα ημερήσιας διάταξης και 4 εκτός. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε για άλλη μια φορά στο θέμα που αφορούσε την οριστική ή μη αφαίρεση της άδειας λειτουργίας καταστήματος «Καφέ-Μπαρ».
 
Παράταση ζωής για το Πικαντίλι
Ιδιαίτερα προβληματισμένοι φάνηκαν τα μέλη της Επιτροπής όταν κλήθηκαν να αποφασίσουν για το εάν θα προχωρήσουν στην οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας του «Καφέ-Μπαρ» Πικαντίλι, το οποίο έχει 18 βεβαιωμένες παραβάσεις, καθώς δεν διαθέτει άδεια μουσικής.
Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κ. Ηλίας Βασιλούδης ψήφισαν υπέρ της οριστικής ανάκλησης, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη τάχθηκαν υπέρ της αναβολής της υπόθεσης, έως την επόμενη συνεδρίαση, δίνοντας χρόνο στον νεαρό επιχειρηματία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της επιχείρησης του.
Ο Δήμαρχος ήταν κάθετος στην απόφαση του, καθώς όπως σημείωσε ο ίδιος, το εν λόγω κατάστημα έχει αναστατώσει την περιοχή από την μέρα που άνοιξε. Ένα ακόμη στοιχείο που οδήγησε τον κ. Στυλιανίδη στην απόφαση του ήταν και το γεγονός ότι το εν λόγω κατάστημα εξέδωσε την άδεια λειτουργίας του 2 μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του καθώς και ότι σήμερα 6 μήνες μετά δεν έχει εκδώσει ακόμη άδεια μουσικής. Από την πλευρά του ο κ. Βασιλούδης δήλωσε πως έχει αποφασίσει να τηρήσει τον νόμο και να ψηφίζει υπέρ της οριστικής ανάκλησης αν για μια επιχείρηση έχουν βεβαιωθεί πάνω από 3 παραβάσεις.
Τα υπόλοιπα μέλη αν και αποφάσισαν να δώσουν παράταση χρόνου στον επιχειρηματία, ο οποίος παρουσιάστηκε μαζί με τον δικηγόρο του, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους, για το εάν η απόφασή τους ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με τους υπόλοιπους να βρίσκουν πάτημα σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Παραχωρήθηκε χώρος για τους «Χωρίς Μεσάζοντες»
Την δική τους γωνία βρήκαν για άλλη μια φορά οι «Χωρίς Μεσάζοντες», οι οποίοι θα διαθέσουν τα προϊόντα τους στους πολίτες της Ξάνθης την Κυριακή 13 Απριλίου. Έπειτα από απόφαση της Επιτροπής θα παραχωρηθεί στο κίνημα μέρος του χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, τον οποίο θα μοιραστούν με την ομάδα «Mountain Active», που θα πραγματοποιήσει αγώνες ορεινής ποδηλασίας. Μάλιστα, με αφορμή το αίτημα του κινήματος για παραχώρηση χώρου, συζητήθηκε η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί η επόμενη διάθεση εντός του χώρου του παζαριού.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …