Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Ξανθιώτικο Καρναβάλι παντός καιρού!

Ξανθιώτικο Καρναβάλι παντός καιρού!

0
karnavali 20143
 

 Ατέλειωτο κέφι στην κυριακάτικη παρέλαση παρά την καταρρακτώδη βροχή

 

Χορός και ξεφάντωμα στη μεγάλη γιορτή με χιλιάδες καρναβαλιστές και νεανικό παλμό! Με γρήγορη ροή και χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή παρέλαση

 
 
Η καταρρακτώδης βροχή, που υποχώρησε μόνο για λίγες στιγμές και επανήλθε… δριμύτερη την ημέρα της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην Ξάνθη δε στάθηκε ικανή να σταματήσει τους χιλιάδες καρναβαλιστές, που απογείωσαν το κέφι στην 49η διοργάνωση των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών και «έπαιξαν εξαιρετική μπάλα» για το θέμα της φετινής Αποκριάς που ήταν το Μουντιάλ.
Παρά την κακοκαιρία, οι καρναβαλιστές των 28 συλλόγων χόρεψαν ξέφρενα στον κεντρικό δρόμο της πόλης και την κεντρική πλατεία, χωρίς να τους λυγίσει η κακοκαιρία, δίνοντας στην κορυφαία διοργάνωση της Ξάνθης ζωντάνια και ξεφάντωμα άνευ προηγουμένου, αποδεικνύοντας ότι ο παλμός του ξανθιώτικου καρναβαλιού είναι ζωηρός, είναι ξέφρενος και παντός καιρού!
Για πρώτη φορά ήταν τόσο έντονη η παρουσία της νεολαίας στα πληρώματα, που αποτελούνταν από ξανθιώτες κατά κύριο λόγο, φίλους, φοιτητές και επισκέπτες της πόλης.
Ξανθιώτες και επισκέπτες έδωσαν το παρών στη μεγάλη καρναβαλική γιορτή με ομπρέλες και αδιάβροχα, συνοδεύοντας το χορό των καρναβαλιστών στις μουσικές που επέλεξαν η Ράνια Κωστάκη και ο Μπάμπης Δαργανάκης. Για πρώτη φορά μάλιστα στην Ξάνθη βρέθηκε τόσο μεγάλος όγκος επισκεπτών από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Την παρέλαση «καλωσόρισε» πρώτος ως είθισται, ο δήμαρχος της πόλης και στη συνέχεια ακολούθησε το άρμα με τη βασίλισσα που φέτος ήταν η Ευαγγελία Αραβανή. Τα δυνατά του έβαλε για μια ακόμη χρονιά και ο φίλος του ξανθιώτικου καρναβαλιού Χρήστος Νέζος, που ανέλαβε την παρουσίαση για τη ΝΕΡΙΤ. Για πρώτη φορά, εξαιτίας και της βροχής, η παρέλαση είχε πολύ ικανοποιητική και γρήγορη ροή, πράγμα που εξασφάλισε εναλλαγή πληρωμάτων και αποκριάτικων κοστουμιών χωρίς να κουράσει όσους παρακολουθούσαν τη μεγάλη γιορτή, που διήρκησε 2,5 ώρες.
Οι καρναβαλιστές βρέθηκαν στο τέλος της παρέλασης στο χώρο μπροστά από το γήπεδο του ΑΟΞ, όπου βρίσκονται τα στέκια των συλλόγων για σουβλάκια και «ανασύνταξη δυνάμεων» και το κέφι συνεχίστηκε στα μπαράκια της Παλιάς Πόλης, της «παραλίας» και της οδού Ύδρας, με αμείωτη διάθεση για χορό και ξεφάντωμα.
Η Ξάνθη, που έχει ζήσει καρναβάλι με ήλιο, με χιόνι, με βροχή και φέτος με πρωτοφανή νεροποντή, συνεχίζει να γράφει την ιστορία μία μεγάλης γιορτής που αγκαλιάζει ξανθιώτες και επισκέπτες, μικρούς, νέους και μεγαλύτερους και δημιουργεί κάθε χρόνο μια μοναδική ευκαιρία για ξεφάντωμα και… ανταλλαγή θετικής ενέργειας!
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ονείρων Μουσικών Σχολείων» είναι εδώ!

Ολόκληρο το πρόγραμμα από τις 22 έως τις 27 Απριλίου Το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλη Ον…