Έκανε πίσω ο Δαλάτσης

0
dalatsis close

Αποχωρεί από τις εκλογές στον Τόπειρο – Βάζει πλώρη για την περιφέρεια ως υπ. περιφερειακός σύμβουλος στο συνδυασμό του Γιαννακίδη

 

Δυσαρέσκεια από τη στάση Χατζηευαγγέλου – Πληροφορίες για …τηλέφωνα υπέρ της Καραλευθέρη

 
 
Την απόφαση να μην συνεχίσουν την προσπάθεια συγκρότησης συνδυασμού και να αποχωρήσουν από τη διεκδίκηση του δήμου Τοπείρου έλαβαν την Κυριακή 23 Μαρτίου αργά το βράδυ σε σύσκεψη που είχαν ο Κώστας Δαλάτσης με τους συν αυτώ υποστηριχτές του, μεταξύ των οποίων οι Χρήστος Φεταχίδης και Φώτης Πυροστιάνης. Έτσι λήγει άδοξα μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό μετά από μια περίοδο παλινωδιών και δυστοκίας στην παράταξη του πρώην Δημάρχου Στέλιου Χατζηευαγγέλου. Το «ναυάγιο» αυτής της προσπάθεια ουσιαστικά σηματοδοτεί το …τέλος εποχής της «Νέας Εποχής» η οποία διαλύθηκε αν και ένα μεγάλο μέρος της …μεταπήδησε στον συνδυασμό της Μαρίας Καραλευθέρη.
 
Δυσαρέσκεια από τη στάση Χατζηευαγγέλου – Πληροφορίες για …τηλέφωνα υπέρ της Καραλευθέρη
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η κατάσταση και τα νέα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία οι πρωτοκλασάτοι του Χατζηευαγγέλου Δελής, Τσιλιγγίρης , Καζάκος έχουν κλείσει «θέση» στον συνδυασμό της Καραλευθέρη. Συνεκτιμήθηκε και βάρυνε δε το γεγονός ότι ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Χατζηεαυγγέλου στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Κώστα Δαλάτση, περιορίστηκε μόνο στο να του δώσει συμβουλές και ευχές (όπως είχε γράψει το «Ε»στο φύλλο της Πέμπτης) χωρίς όμως να δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τον έτσι ως συνεχιστή του. Επιπρόσθετα δε αποκαλύφθηκε κατά τη συζήτηση (από άτομο που του έγινε κρούση) ότι ο κ. Χατζηευαγγέλου όλο αυτό τον καιρό που παρουσιαζόταν ως αποστασιοποιημένος προέτρεπε μέσω τηλεφωνημάτων άτομα της επιρροής να μπουν ως υποψήφιοι στο συνδυασμός της Καραλευθέρη και όχι του Δαλάτση με το σκεπτικό ότι ένας δυνατός συνδυασμό με επικεφαλής την Μαρία Καραλευθέρη μπορεί να ανακόψει την πορεία του Μιχογλου προς τον δήμο. Η πληροφορία έπεσε σαν κεραυνός και προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των Δαλάτση – Φεταχίδη – Πυροστιάνη, οι οποίοι και εξέφρασαν την πικρία τους για την στάση του κ. Χατζηευαγγέλου.
 
Δαλάτσης: «Νιώθω ενοχλημένος …ας μας το’ λεγε απ’ την αρχή!»
Ο Κώστας Δαλάτσης μιλώντας στο «Ε» είπε γι αυτό: «Γιατί δεν μας το’ πε πιο μπροστά ο κ. Χατζηευαγγέλου ότι προτίθεται να στηρίζει την κα Καραλευθέρη; Νιώθω ενοχλημένος από τη στάση του…Θεωρώ ότι αν η παράταξη ήταν ενωμένη θα είχαμε μια νικηφόρο πορεία. Δεν γνωρίζω αν προϋπήρξε συμφωνία Χατζηευαγγέλου – Καραλευθέρη αλλά οι κινήσεις του πρώην δημάρχου αυτό δείχνουν»!
 
Βάζει πλώρη για την περιφέρεια ο Δαλάτσης
Η αποτυχία της προσπάθειας να κατεβεί στο δήμο Τοπείρου δεν φάνηκε να πτοεί τον Κωστα Δαλάτση ο οποίος είναι έτοιμος να μπει στην «μάχη» του σταυρού στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη ως υπ. περιφερειακός σύμβουλο της Π.Ε. Ξάνθης
  
Παρέμβαση της Καραλευθέρη υπέρ των κτηνοτρόφων
Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση της Μαρίας Καραλευθέρη σ’ένα θέμα που αφορά τους κτηνοτρόφους και συγκεκριμένα την ρύθμιση για το γάλα. Σε δήλωσή της αναφέρει: « Ως υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Τοπείρου, ενός Δήμου καθαρά αγροτικού και κτηνοτροφικού, εκφράζω την αντίθεση μου στη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος. Η ρύθμιση αυτή θα πλήξει σε ανεπανόρθωτη έκταση τους κτηνοτρόφους όλης της χώρας και κατ’ επέκταση τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας και θα τους οδηγήσει στο οριστικό αφανισμό. ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΜΑΙ στο δίκαιο αίτημα των κτηνοτρόφων για απόσυρση της ρύθμισης αυτής και ΔΗΛΩΝΩ ότι ως η αυριανή δημοτική αρχή, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού μας, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την στήριξη και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και της γεωργίας, για την πρόοδο και ευημερία των συνδημοτών μου, αλλά και όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
Μαρία Καραλευθέρη Υποψήφια Δήμαρχος Τόπειρου».
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…