Σχόλια 26-03-14

0
Ενισχύονται οι ένστολοι: Οι … γυμνοί απέξω!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Άφθαρτα πρόσωπα
 Είναι πλέον γεγονός. Η κοινή γνώμη ζητά τόσο στις δημοτικές εκλογές όσο και στις Περιφερειακές, άφθαρτα πρόσωπα. Είναι αίτημα των καιρών, ισχυρό και απαιτητικό.
Μάλιστα φάνηκε περίτρανα το αίτημα αυτό από την αποδοχή που έχει η κίνηση για τις Ευρωεκλογές του Σταύρου Θεοδωράκη με το «Ποτάμι». Ο κόσμος κουράστηκε από τα παλιά και δοκιμασμένα πρόσωπα. Κούρασαν πλέον, ζητούν νέα, φρέσκα και κυρίως άφθαρτα πρόσωπα κι ας μην έχουν μεγάλη εμπειρία.
Εξάλλου οι καιροί μας πλέον απαιτούν άλλα δεδομένα, πέρα από τα συνηθισμένα και γνωστά που ήδη έχουν απαξιωθεί στην κοινωνία.
Νέα πρόσωπα λοιπόν, άφθαρτα κι ας μην είναι γνωστά. Εξάλλου γνωστός γίνεται κάποιος για το έργο του μέσα από τη δράση του, όταν έχει γνώσεις και όρεξη για προσφορά.
«Ε»


 
Τα ένθετα του «ΕΜΠΡΟΣ»
Δύο ένθετα κυκλοφόρησαν μέχρι στιγμής με την εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», ενώ στο σχεδιασμό είναι να κυκλοφορήσουν κα άλλα με διαφορετικό κάθε φορά θεματικό περιεχόμενο.
Πρόκειται για μια έκδοση η οποία κυκλοφορεί από Σέρρες μέχρι Αλεξανδρούπολη. Δηλαδή σε δεκάδες χιλιάδες χέρια που θα διαβάσουν και διαβάζουν τις εφημερίδες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝ 5. Γίνονται έτσι γνωστά σημεία, μέρη, περιοχές της Περιφέρειας σε χιλιάδες νέους ανθρώπους που δεν τα γνώριζαν πριν. Και δημιουργούν μέσω της γνωριμίας αυτής τις προϋποθέσεις για επίσκεψη, διαμονή και αγορά προϊόντων, με δυο λόγια για γνωριμία με τόπους και τουριστικά σημεία άγνωστα στον πολύ κόσμο.
Με τον τρόπο αυτό προβάλλονται και οι επιχειρήσεις του νομού μας, κάθε φορά διαφορετικές και διευρύνουν τον κύκλο των υποψηφίων πελατών τους.
-Συνεχίζουμε κι ευχαριστούμε για την πολύ μεγάλη αποδοχή που βρήκε στους επιχειρηματίες η πρωτοβουλία της εφημερίδας μας.
«Ε»


 
 Πέφτει η τουρκική λίρα
 Σε καθοδική πορεία βρίσκεται η τουρκική λίρα εδώ και λίγο καιρό και είναι άγνωστο πού θα σταματήσει τελικά.
Τα τελευταία γεγονότα στην γειτονική μας χώρα έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα που επηρεάζει και την πορεία της οικονομίας. Οι εξελίξεις αυτές έχουν αντίκτυπο και στο εξωτερικό δημιουργώντας μια άσχημη γενική εικόνα που βέβαια επιδρά πρωτίστως στην οικονομία.
Έτσι, μειώνεται η αξία της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου και του ευρώ, διευκολύνονται οι εξαγωγές όμως ακριβαίνουν οι εισαγωγές πρώτων υλών και βιομηχανικών ειδών κ.α. Η αναταραχή επιδρά και στον τουρισμό τόσο εξωτερικό που μειώνεται, όσο και μεταβάσεις στο εσωτερικό που γίνονται πιο ακριβές.
Η όλη ανώμαλη αυτή περίοδος επηρεάζει αρνητικά και τη χώρα μας διότι εκτός των άλλων, μειώνει και τους τουρίστες από την Τουρκία.
«Ε»


 
 Τρελή απαίτηση
 Οι εμπλεκόμενοι στη φούσκα των φωτοβολταϊκών, ζητούν οι αθεόφοβοι από την κυβέρνηση το κόστος για το έλλειμμα να το πληρώσουν οι καταναλωτές της ΔΕΗ! Δηλαδή, αυτοί να συνεχίζουν να εισπράττουν τις υψηλές τιμές πώλησης και να κερδίζουν πολλά χρήματα κι αυτά να τα πληρώνει ο καταναλωτής.
Είναι ή δεν είναι τρελό κι απίθανο αυτό. Σα να έκαναν τη συμφωνία μαζί μας κι όχι με τη ΔΕΗ. Ας κόψει το λαιμό της η ΔΕΗ και να πληρώσει ό,τι συμφώνησε. Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ας μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων της για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους ανθρώπους αυτούς που τους παραμύθιασε στην αρχή με υψηλές αποδόσεις. Και τώρα, τους μειώνει τις τιμές.
Όχι να πληρώσει και πάλι ο καταναλωτής που δε φταίει σε τίποτε.
«Ε»


 
 Παιγνίδια υποψηφίων
 Κάποιοι υποψήφιοι στην πρεμούρα τους να εμφανίσουν δύναμη σε επίπεδο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αναφέρουν ονόματα ως δήθεν συμμετέχοντα στο συνδυασμό τους ενώ αυτό δεν συμβαίνει.
Πρόκειται για μια τελείως λανθασμένη και καταδικασμένη τακτική, η οποία είναι αρνητική και απαράδεκτη, διότι αναφέρονται ονόματα τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Μάλιστα δημιουργούνται παρεξηγήσεις μεταξύ των φερομένων ως υποψηφίων και του επικεφαλής ο οποίος χαρακτηρίζεται έτσι ως μη σοβαρός και υπεύθυνος.
«Ε»


 
Αξιολόγηση από μαθητές και γονείς
 Το ενδεχόμενο να συνυπολογίζονται και οι γνώμες των γονέων και μαθητών στην επερχόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έστω σε μικρό βαθμό, μελετά τώρα το υπουργείο Παιδείας. Το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εισέρχεται στο τελικό στάδιο και πρόκειται να αρχίσει σε λίγους μήνες, αν και η ΟΛΜΕ προσπαθεί να την ματαιώσει.
Σύμφωνα με τα Νέα, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει και τους γονείς στη διαδικασία της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μέσω ερωτηματολογίων που θα διανεμηθούν. Η γνώμη των γονιών πάντως θα μετρά λίγο ή θα είναι συμβολική, για να μην γίνεται μέσο πίεσης προς τους εκπαιδευτικούς.
Η γνώμη των παιδιών όμως σίγουρα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Γιατί τα παιδιά είναι ο καλύτερος και δικαιότερος κριτής. Και όπως λέει και ο αγαπημένος Σαββόπουλος «πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…»


 
Βανδαλισμός
 Είναι πεσμένο κάτω εδώ και καιρό. Σε κομμάτια, δείγμα ότι δέχτηκε «επίθεση». Κι επειδή είναι σε χώρο μη προσβάσιμο από αυτοκίνητα, η μόνη εξήγηση που υπάρχει είναι ότι άνθρωποι το έσπασαν. Πρόκειται για ένα δημοτικό φανοστάτη, στο χώρο του μικρού πάρκου, αμέσως μετά τη γέφυρα του Κόσυνθου στην οδό Β. Σοφίας, δεξιά πεσμένο στο γκαζόν καιρό τώρα.
Το πρόβλημα πλέον μ’ αυτούς τους βανδαλισμούς δεν είναι η αντικατάσταση των φθορών, αλλά γιατί γίνονται, από ποιους και ότι θα πρέπει – επιτέλους – να τιμωρούνται οι δράστες όχι με δικαστήρια, αλλά με την πληρωμή του κόστους της ζημιάς και του κόστους αποκατάστασης.
Μόνον έτσι θα υπάρξει μείωση των ζημιών και βανδαλισμών.
«Ε»


 
Δεν πάει…
 Αρνήθηκε, σύμφωνα με τον αθηναϊκό Τύπο, ο Γιώργος Πεταλωτής την πρόταση να συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αν και πρέπει να μη του άρεσε και πολύ που απέρριψε την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Οι πληροφορίες τον θέλουν μάλιστα να δέχθηκε αρχικά την πρόταση, αλλά στη συνέχεια να αναδιπλώθηκε, καθώς η είδηση δυσαρέστησε τον Παπανδρέου και το μπλοκ του. Κι ως «καλός» κηπουρός…
Ε.Δ.


 
Τα ‘χει πάρει με τον Πάρι
 Εξοργίστηκε ο Σωκράτης Ξυνίδης με την απόφαση της Βουλής να απορρίψει το αίτημα για άρση της ασυλίας του Πάρι Κουκουλόπουλου, τον οποίο ο ίδιος είχε μηνύσει την άνοιξη του 2013 όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απλήρωτους εργαζόμενους» τις περιόδους που γραμματείς του κόμματος ήταν ο ίδιος ο Ξυνίδης και ο Γιάννης Ραγκούσης.
Τότε ο Σωκράτης Ξυνίδης είχε ζητήσει από τον Πάρι Κουκουλόπουλο να ανακαλέσει, απειλώντας τον για λύση «στις αίθουσες των δικαστηρίων», όπως και έκανε, ωστόσο η απόφαση της Βουλής να μην άρει την ασυλία του προκάλεσε νέο κύμα οργής στον ξανθιώτη πρώην υπουργό ο οποίος στην ιστοσελίδα του και με εξαιρετικά σκληρό τόνο έγραψε: «Οχυρώσου πίσω από την ασυλία σου Πάρι Κουκουλόπουλε. Πάντως ψεύτης και συκοφάντης είσαι!»
Ε.Δ.


 
Η Ζωή είναι…μικρή!
Αντιδράσεις ξέσπασαν μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews για την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ, Λίνα Αλεξίου, η οποία μέχρι το 2013 έπαιρνε το επίδομα ανήλικων τέκνων για τις κόρες της Ζωή και Βασιλική-Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, οι οποίες είναι σήμερα 38 και 31 ετών αντίστοιχα. Η εφημερίδα αποκάλυψε έγγραφο της προϊσταμένης της Α’ Διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο, στις 20 Νοεμβρίου του 2013, με απόφαση διευθυντή διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση των επιδομάτων για τις δύο της κόρες.
Από την μεριά της η κ. Αλεξίου κατηγορεί τον συντάκτη για άγνοια και επιλεκτική αξιοποίηση των πληροφοριών, χωρίς ωστόσο να απαντά ουσιαστικά στο δημοσίευμα.
Γ.Τ.


 
Malaysia Airlines: “Η πτήση χάθηκε”
 Απλά, λιτά και απέριττα, περίπου δυο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του μοιραίου Boeing, η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι πρέπει να υποθέσουμε πως η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανένας από τους επιβάτες δεν έχει επιβιώσει.
«H Malaysia Airlines ανακοινώνει με λύπη ότι πρέπει να υποθέσουμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι δεν υπάρχουν επιζώντες μεταξύ των επιβαινόντων. Όπως θα ακούσετε από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, πρέπει να αποδεχθούμε τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Malaysia Airlines, προς τους συγγενείς των επιβατών.
Όπως φαίνεται θα αργήσουμε πολύ να μάθουμε τι έγινε με το μοιραίο Boeing, αν μάθουμε ποτέ…
Γ.Τ.


 
 Κάθε πικραμένος και κόμμα…
 Είπαμε ότι η πολυφωνία είναι δείγμα δημοκρατίας αλλά αυτό που συμβαίνει σ’ αυτές τις εκλογές με τα νέα κόμματα είναι πρωτοφανές. Κάθε πικραμένος, κάθε δυσαρεστημένος κάνει και ένα κόμμα …Και το κακό δεν είναι αυτό αλλά ότι νομίζει ότι λέει κάτι διαφορετικό από τους άλλους ενώ τις περισσότερες φορές λέει τα ίδια με άλλα λόγια και βάζει απλά μια ταμπέλα ή ένα πιασάρικο όνομα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, ο οποίος και μέσα στην απογοήτευση που νιώθει και στην απαξίωση για όλο το πολιτικό σύστημα – δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις το συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι – είναι περισσότερο δεκτικός από ποτέ να πεισθεί.
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…