Σχόλια 15/3/2014

0
Στο ΠΑΣΟΚ δεν ψάχνουν υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο της «Ελιάς». Ψάχνουν εθελοντές για αυτοθυσία…


 
 
Περιμένουμε
Αλήθεια, περιμένουμε χρόνια τώρα, να διαβάσουμε μια ανακοίνωση της ΕΛΜΕ, του Διδασκαλικού Συλλόγου, των Δημοσίων Υπαλλήλων εν γένει, να λένε «ΝΑΙ» κα να συμφωνούν με κάποια απόφαση του Υπουργείου. Μονίμως λένε ΟΧΙ, μονίμως έχουν αντίθετη άποψη και δεν συμφωνούν και μονίμως εμφανίζονται αυτοί ως θεματοφύλακες του δημόσιου συμφέροντος.
-Αλήθεια δεν κουράστηκαν όλο με τα ίδια; Η ζωή αλλάζει φίλοι…
«Ε»


 
Προεκλογικός χαβαλές
 Συνηθίζεται λοιπόν, σε τοπικά και Πανελλήνια Μέσα Ενημέρωσης, την περίοδο πριν τις όποιες εκλογές, ένας προεκλογικός χαβαλές. Έτσι νομίζουν κάποιοι, όχι όλοι. Υπάρχει ένα διακριτό όριο ανάμεσα στην είδηση, έστω με επιφύλαξη και στον χαβαλέ για τον χαβαλέ.
Όπου γράφονται διάφορα πρόσωπα και «ειδήσεις» γι’ αυτά, τα οποία όμως δεν είναι διασταυρωμένα. Κι επειδή η δημοσιότητα αρέσει, ελάχιστοι διαμαρτύρονται για το χαβαλέ. Κι έτσι πορεύεται η κατάσταση κυρίως στα ηλεκτρονικά Μέσα όπου υπάρχει και η σχετική ανωνυμία.
Ο χαβαλές όμως δεν είναι δημοσιογραφία, δεν είναι σχολιασμός παραπολιτικός. Είναι μια ανεύθυνη μπουρδολογία του στυλ, λέμε ή γράφουμε κάτι έτσι για να περνάει η ώρα, χαλαρά, όπως στο καφενείο με τους φίλους μας.
Δημοσιογραφία δηλαδή του τίποτα, της ανευθυνότητας και του χαβαλέ. Σε μια κοινωνία που έχει χάσει πολλά και είναι ζαλισμένη και μπερδεμένη.
«Ε»


 
Η λίμνη Κωπαΐδα
Ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν ότι υπήρξε λίμνη Κωπαΐδα. Ότι αυτή εδώ και πολλά χρόνια είχε αποξηρανθεί. Και ότι είχε «δημιουργηθεί» ένας Οργανισμός με αρκετούς «εργαζόμενους» για τη φροντίδα, λειτουργία, έλεγχο και ό,τι άλλο βάζει ο νους των πολιτικών.
Αυτός λοιπόν ο Οργανισμός, χρόνια τώρα υφίστατο χωρίς αντικείμενο. Το δημόσιο πλήρωνε εκατομμύρια κάθε χρόνο σε δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν αντικείμενο και δεν έκαναν τίποτε!
Κάτι τέτοιοι Οργανισμοί υπάρχουν δεκάδες. Κι όλους αυτούς τους πλήρωνε ο φορολογούμενος Έλληνας, το γνωστό κορόιδο. Και τώρα που ήρθε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να καταργήσει 23 τέτοιους φορείς, ξεσηκώθηκε όλη η αντιπολίτευση, κυρίως η αξιωματική, και ζητάει να μη γίνει η κατάργηση! Αντί να στηρίξουν τέτοιες σοβαρές ενέργειες, αντιδρούν για λόγους μικροκομματικούς.
Έτσι όμως τα προβλήματα δεν λύνονται, πολιτική δεν γίνεται.
«Ε»


 
Σωστή απόφαση
 Απόλυτα σωστή η απόφαση που πρόσφατα ελήφθη να δημεύονται από την Πολιτεία, να δεσμεύονται και να κατάσχονται τα κλεμμένα χρήματα του δημοσίου ή από άλλες πηγές και μορφές παρανομίας αποκτηθέντα.
Κι αυτό θα γίνεται από την αρχή. Με τη σύλληψη. Όχι να περιμένουν να οριστικοποιηθεί η δικαστική απόφαση. Τα κλεμμένα στο δημόσιο. αν αθωωθεί ο δράστης, θα του επιστραφούν.
Καιρός ήταν λοιπόν να γίνει κι αυτό. Και ήταν αίτημα εκατομμυρίων Ελλήνων που άκουγαν για κομπίνα εκατομμυρίων, για συλλήψεις αλλά το ζουμί της υπόθεσης, τα χρήματα να μην επιστρέφονται. Τώρα, έκανες λαμογιά και πιάστηκες, κατάσχονται τα χρήματα και πας και φυλακή. Όχι μόνο φυλακή. Διότι ο παράνομος το χρήμα θέλει, γι’ αυτό έκανε τη λαμογιά. Αν του τα πάρεις θα πονέσει διπλά.
Σωστή λοιπόν απόφαση. Το κλεμμένο χρήμα από το κράτος, στο κράτος μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.
«Ε»


 
 Θέλει τρόπο
 Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, προχώρησε πρόσφατα σε μια σειρά μέτρων που βάζουν τέλος στη λιτότητα στην Ιταλία, αψηφώντας την αντίδραση των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Έτσι, με αποφασιστικότητα αλλά και τόλμη, έλαβε η κυβέρνησή του μια σειρά μέτρων που θα οδηγήσουν την Ιταλία στην έξοδο από τη λιτότητα και θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Και ιδού τι αποφάσισε: Μείωση φόρων για τα χαμηλά εισοδήματα και τις επιχειρήσεις για να γίνουν επενδύσεις (όχι όπως στην Ελλάδα βέβαια), δεύτερο, μείωσε τα τιμολόγια ρεύματος για όλους (ιδιώτες-επιχειρήσεις) και θα πληρώσει το Δημόσιο τα χρέη προς τους ιδιώτες (όχι όπως στην Ελλάδα που το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν στη φυλακή επιχειρηματίες που χρωστούν στο δημόσιο ενώ το δημόσιο τους χρωστά τα διπλάσια!) και τέλος έδωσε τη δέσμευση ότι θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις με το ΔΝΤ.
Έτσι, μετά από τρία χρόνια λιτότητας, η Ιταλία μ’ έναν νέο πρωθυπουργό που έχει τρόπους για να παίρνει αποφάσεις ρεαλιστικές, προχωράει προς τα μπρος.
Κι εμείς; Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης, βράζουν στο ζουμί της μιζέριας και της πολιτικής αμνησίας. Ζουν στο παρελθόν, ασχολούνται με το γάλα και το ψωμί, με μικρά και ασήμαντα, προστατεύουν το δημόσιο να μην χάσει κανένα υπάλληλο λέγοντας μπούρδες ως δικαιολογίες που γελά η Κοινή Γνώμη ακούγοντάς τες.
Όλα τα κόμματα βλέπουν το μαγαζάκι τους, τους πελάτες τους, την επιβίωσή τους και κανείς τη χώρα, τους πολλούς που βαρυγκομούν από τους φόρους και τον κρατισμό που δεν λένε να μειώσουν, να διορθώσουν, να τον κάνουν να δουλέψει.
Τι κρίμα αλήθεια για μας τους Έλληνες να’ χουμε αυτό το πολιτικό προσωπικό. Και τι τυχεροί οι Ιταλοί…
«Ε»


 
Πρεμιέρα Τσίπρα
 Από τη Θράκη ξεκίνησε και άνοιξε τις προεκλογικές περιοδείες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εκλογών για την αυτοδιοίκηση αλλά και τις Ευρωεκλογές.
Λίγη Αλεξανδρούπολη, λίγη Ξάνθη (μετά γεύματος στην Παλιά Πόλη) και ομιλία στην Κομοτηνή. Βέβαια η παραμονή στην Ξάνθη είχε Εχίνο, όπως παλιά με το ΠΑΣΟΚ τότε που είχε αγάπες μαζί του η μειονότητα. Στα ίδια βήματα βαδίζει τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε την ανταπόκριση των μειονοτικών ψηφοφόρων, διότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση είναι τελείως διαφορετικές και η ψήφος είναι χαλαρή όπως και για την Ευρωβουλή!
«Ε»


 
Απάτη ολκής
 Οφείλουμε ένα μπράβο στο θέμα της νέας απάτης που αποκαλύφθηκε στο ΕΣΥ. Και μάλιστα, για να είναι το μπράβο μας πιο σωστό, θα έπρεπε να μας πουν και το όνομα αυτής της ατσίδας που αγόραζε 2,5 ευρώ και πουλούσε στα νοσοκομεία της χώρας 500 ευρώ!!
Του αξίζουν έπαινοι γιατί βρήκε τόσα κορόιδα, χρόνια τώρα και τους πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Χωρίς μάλιστα κάποιος υποψιασμένος εκεί στα νοσοκομεία να πάρει χαμπάρι την κομπίνα. Εκτός βέβαια αν όλοι έπαιρναν τα φακελάκια τους και η δουλειά πήγαινε ρολόι. Ελλάδα είμαστε βρε αδελφέ.
Το δεύτερο μπράβο (με ανοιχτές τις παλάμες μας) στους ελεγκτές του υπουργείου χρόνια τώρα. Τι σόι έλεγχο έκαμναν; Ή μήπως υπέγραφαν απλώς ότι έκαμναν και τ’ άρπαζαν κι αυτοί;
Ξεφτίλα για όλους. Για τα νοσοκομεία, για τα υπουργεία, για τους ανεύθυνους – υπεύθυνους, για ΟΛΟΥΣ! Που έκαμναν όλοι αυτοί γερό πάρτι με τα χρήματα που «κέρδιζαν». Χρήματα του ελληνικού λαού. Που τα δανείζονταν για να τα παίρνουν κάποιοι παράνομα. Ευτυχώς που μια Εισαγγελέας με το όνομα Ελένη Ράικου, αποκάλυψε την απάτη. Και κάτι τελευταίο: Τα «προσωπικά δεδομένα» γιατί καλύπτουν το όνομα του απατεώνα; Και γιατί η μεταχείριση αυτή;
«Ε»


 
Τα βρήκαν Μάντατζη – Σγουρίδης…
 Ανάκληση της δίκης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη και του πρώην επίσης βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σγουρίδη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Οι δυο βουλευτές συμφώνησαν να σταματήσει εκεί και να μην προχωρήσουν σε αντιδικία. Υπενθυμίζεται ότι η δίκη αφορούσε αγωγή του κ, Μάντατζη εναντίον του κ. Σγουρίδη για δηλώσεις του που θεώρησε ότι τον θίγουν!
Ο κ. Μάντατζη ερωτηθείς από το «Ε» είπε μόνο ότι όλα εξελίχθηκαν ομαλά.
Τέλος καλό όλα καλά μ’ αυτή την υπόθεση!
Μ.Ξ.


 
«Έσβησε» η φωνή των τρέιλερ του Χόλιγουντ
 Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από την ζωή ο Χαλ Ντάγκλας την περασμένη εβδομάδα στο σπίτι του στο Λόβετσβιλ της Βιρτζίνια, μετά τη μάχη που έδινε από το 2010 με τον καρκίνο του παγκρέατος.
Γεννημένος στο Κονέκτικατ, ο Ντάγκλας ήταν πιλότος, έγραφε μυθιστορήματα και σπούδασε υποκριτική πριν αναδειχθεί ως μία από τις διασημότερες αμερικανικές φωνές που έχει συνοδεύσει τα περισσότερα διαφημιστικά σποτ των αμερικανικών ταινιών όπως το «Φιλαδέλφεια», «Φόρεστ Γκαμπ» και «Φονικό Όπλο».
Γ.Τ.


 
Ξεμύτισαν τα μηχανάκια!
 Και μια που έφτιαξε ο καιρός, οι ιδιοκτήτες δίκυκλων μοτοποδηλάτων αφήσανε τα αυτοκίνητα τους στο γκαράζ και ξεμύτισαν με τα μηχανάκια και τις μοτοσικλέτες τους προκειμένου να γλυτώσουν χρήματα και τον εκνευρισμό της κυκλοφορίας. Το κακό της υπόθεσης όμως είναι ότι για άλλη μια φορά η Κεντρική Πλατεία γέμισε μηχανάκια, πρόβλημα που δεν φαίνεται να απασχόλησε την Τροχαία.
Γ.Τ.


 
Πολύ πέραση οι «πολίτες δεύτερης κατηγορίας»
 Τόσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής την ίδια μέρα σε κοντινά χωριά, τον Εχίνο και τη Σμίνθη αντίστοιχα, μίλησαν για την ανάγκη να συνδράμουν για να μη θεωρούνται οι μουσουλμάνοι της μειονότητας της Θράκης «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».
Ωστόσο, τα ζητήματα της μειονότητας παγίως αντιμετωπίζονται ευκαιριακά, σκοπιμότητες υπήρξαν σχεδόν σε όλες τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν για την ορεινή περιοχή και τη ζωή των μειονοτικών, διστακτικά, αλλά φιλόδοξα εγχειρήματα ναυάγησαν πριν φτάσουν στη Βουλή και από την άλλη η ηγεσία της μειονότητας συνεχίζει σχεδόν εμμονικά να επιμένει σε τρεις άξονες διεκδικήσεων, χωρίς να κοιτά τίποτα πέρα από αυτά.
Ε.Δ.


 
Μειονοτικός υποψήφιος ευρωβουλευτής
 Τιμή και αναγνώριση αναμφίβολα, η προσθήκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενός υποψηφίου από τη μειονότητα της Θράκης. Το ένα ζήτημα είναι η προσωπικότητα του ατόμου που θα επιλεχθεί για να εκπροσωπήσει το κόμμα πανελλαδικά, αλλά και κατά πόσο θα προωθηθεί η υποψηφιότητά του πανελλαδικώς, μιας και διαφορετικά θα κινδυνεύει να χαρακτηριστεί μία επιλογή εντυπώσεων.
Ε.Δ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…