Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο Δήμος Ξάνθης ανέλαβε τον ΣΔΑΝ

Ο Δήμος Ξάνθης ανέλαβε τον ΣΔΑΝ

0
aporimatoforo
 

 Νέος πρόεδρος εκλέχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γιαντζόγλου. Μέχρι τον Αύγουστο η θητεία του νέου Δ.Σ.

 
 Περιμένουν «πράσινο φως από την ΔΙΑΜΑΘ για την λειτουργία του ΚΔΑΥ Ξάνθης

 

Ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ξάνθης Κώστας Γιαντζόγλου είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ν. Ξάνθης (ΣΔΑΝΞ). Ο κ. Γιαντζόγλου αναδείχθηκε πρόεδρος ομόφωνα από τους εκπροσώπους των δήμων που συμμετέχουν στο διοικητικό του Συνδέσμου κατόπιν εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθη χθες στα γραφεία του Συνδέσμου. Υπενδθυμίζεται ότι στο προηγούμενο διοικητικό ο κ. Γιαντζόγλου ήταν αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον δήμαρχο Τοπείρου κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου και από τότε που ο κ. Χατζηευαγγέλου τέθηκε σε αργία ο κ. Γιαντζόγλου τον αντικαθιστούσε. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι εκλογές διεξήχθησαν τώρα επειδή έληξε η θητεία του Δ.Σ . και η θητεία του θα ισχύει μέχρι τον Αύγουστο οπότε θα αναλάβουν και οι δημοτικές αρχές που θα αναδειχθούν στις εκλογές του Μαΐου.
 
Το νέο Δ.Σ. του ΣΔΑΝ Ξάνθης
Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Ναβροζίδης, εκπρόσωπος του Δήμου Αβδήρων, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν ο δήμαρχος Μύκης κ. Μουσταφά Τζουκάλ και ο δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου κ. Χρήστος Φεταχίδης. Να σημειώσουμε ότι στο Δ.Σ. του ΣΔΑΝ είναι 9μελές και αποτελείται από 5 εκπροσώπους από την Ξάνθη (Μ. Στυλιανίδης, Δημήτρης Μπένης, Κώστας Γιαντζόγλου, Τάσος Θεοδωρίδης και Θανάσης Ξυνίδης), 2 από τον δήμο Αβδήρων (Γιώργος Ναβροζίδης και Μουρατίδης και από ένα εκπρόσωπο έχουν οι δήμοι Τοπείρου και Μύκης. (Χρήστος Φεταχίδης και Μουσταφά Τζουκάλ) Αυτοί είναι και οι εκλέκτορες του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου
Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος έχει τη διαχείριση των απορριμμάτων όλων των δήμων καθώς και του ΧΥΤΑ Ξάνθης που βρίσκεται σε περιοχή του Δ. Τοπείρου.
 
Περιμένουν «πράσινο φως από την ΔΙΑΜΑΘ για την λειτουργία του ΚΔΑΥ Ξάνθης
Έτοιμο είναι το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ξάνθης (ΚΔΑΥ) το οποίο βρίσκεται μέσα στον ΧΥΤΑ. Όμως από τον δήμο Ξάνθης περιμένουν το «πράσινο φως» από την ΔΙΑΜΑΘ ώστε να γίνει η δημοπράτηση και να ξεκινήσει να λειτουργεί – όπως μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δ. Ξάνθης κ. Τάσος Θεοδωρίδης. Επίσης από την ΔΙΑΜΑΘ ο δήμος αναμένει και τη σύμβαση με την οποία θα δοθεί το «πράσινο φως» για την ανακύκλωση. Ο δήμος Ξάνθης θα παραλάβει 600 μπλε κάδους (1 ανά 75 κατοίκους και θα διανείμει σ’ όλους τους δημότες τις ειδικές σακούλες ανακύκλωσης. ¨Ήδη από την υπηρεσία Καθαριότητας ετοιμάζεται μελέτη για την κατανομή των κάδων στις περιοχές του δήμου Ξάνθης.
 
Ένα βήμα μπροστά στην Ανακύκλωση ο δήμος Αβδήρων
Κι αν ο δήμος Ξάνθης περιμένει τη ΔΙΑΜΑΘ για να βάλει μπρος την ανακύκλωση ο δήμος Αβδήρων είναι ένα βήμα μπροστά καθώς έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία η οποία έχει τοποθετήσει μπλε κάδους σ’ όλα τα σχολεία του δήμου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Αβδήρων κ. Βασίλη Τσολακίδη υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή των παιδιών και ο ίδιος προτίθεται να επενδύσει και να προχωρήσει την Ανακύκλωση στο δήμο του αφού προηγουμένως οργανώσει μια καμπάνια ενημέρωσης των δημοτών για τα οφέλη και τη διαδικασία της Ανακύκλωσης.  
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…