Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Γ. Αρσένης: «Ελπίζουμε να υπάρξει μία προσοδοφόρα για όλους συνεργασία με τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ»

Γ. Αρσένης: «Ελπίζουμε να υπάρξει μία προσοδοφόρα για όλους συνεργασία με τη νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ»

0
arsenis
 

 «Υπάρχει πτώση του τζίρου έως 40% στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ την τελευταία διετία»

 

Μιλάει στο «Ε» ο Πρόεδρος του Σωματείου Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Νομών Ξάνθης – Ροδόπης

 
 
Με την επανεκλογή του Ξανθιώτη πράκτορα ΠΡΟ-ΠΟ Γιώργου Αρσένη στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. σφραγίστηκαν οι εκλογές του Σωματείου Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Νομών Ξάνθης – Ροδόπης που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (03/02).
Ο κ. Αρσένης εκλέχθηκε για 4η συνεχόμενη (τριετή) θητεία και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναλάβει εκ νέου την προεδρία, μετά το εθιμοτυπικό Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί.
Το Σωματείο Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Ξάνθης – Ροδόπης λειτουργεί ως ενιαίο από το 1991 και στη δύναμή του ανήκουν 35 πρακτορεία από την Ξάνθη και 21 από τη Ροδόπη, ενώ συνολικά υπάρχουν 41 πράκτορες στην Ξάνθη και 21 στο γειτονικό Νομό.
 
Γ. Αρσένης: «Έχουμε πετύχει πολλά ως σωματείο»
 
Ο πρόεδρος των πρακτόρων ΟΠΑΠ Ξάνθης – Ροδόπης μίλησε στο «Ε» για τις πρόσφατες εκλογές του σωματείου τους και άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα που απασχολούν τους… παίκτες τυχερών παιχνιδιών. Σχετικά με την επανεκλογή του ο κ. Αρσένης είπε:
Γ.Α.: «Οι εκλογές πήγαν πολύ καλά, είχαμε συμμετοχή που ξεπέρασε το 90% και όλα κύλησαν ήρεμα και σε οικογενειακό κλίμα. Θεωρώ τιμή για εμένα που εκλέχθηκα για 4η φορά. Θεωρώ ότι οι συνάδελφοί μου με στηρίζουν επειδή δείχνω ενδιαφέρον για όλους, τους επισκέπτομαι τακτικά και προσπαθώ να βοηθήσω στην επίλυση όποιων προβλημάτων παρουσιαστούν. Σίγουρα είναι μία θέση ευθύνης που χρειάζεται πολύ τρέξιμο και να αφιερώνεις πολλές ώρες, όμως πλέον μετά από τόσα χρόνια έχω συνηθίσει(γέλια). Στις εκλογές βγήκε το 7μελές Δ.Σ. αλλά και η 3μελής αντιπροσωπεία μας για την Ομοσπονδία που αποτελείται από εμένα (Γ. Αρσένης), την Ξανθιώτισσα Ανταμπούφη Χαρούλα και τον Παντούλη Σάκη από την Κομοτηνή. Να σημειώσω ότι εμείς ως σωματείο υποστηρίζουμε την κίνηση της επαρχίας στην Ομοσπονδία (σ.σ. υπάρχουν ¨κινήσεις¨ Αττικής, Θεσ/νίκης, Κρήτης κ.α.), ενώ είναι πολύ σημαντική η προσφορά μας και έχουμε πετύχει πολλά πράγματα, συμμετέχουμε μαζικά σε απεργίες κ.α.».
 
«Ε»: Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε;
Γ.Α.: «Σίγουρα αυτό που μας απασχολεί όλους τους επαγγελματίες στον κλάδο μας είναι το ζήτημα με τη νέα Διοίκηση του ΟΠΑΠ – καθώς ως γνωστόν ο οργανισμός έχει ιδιωτικοποιηθεί – και το πώς θα συνεργαστούμε. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί τους και ελπίζουμε να υπάρξει μία συνεργασία προσοδοφόρα για όλους. Εμείς έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις σχετικά με το πώς μπορούν να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν το στοίχημα και τα άλλα παιχνίδια. Π.χ. για το «Πάμε Στοίχημα» προτείναμε να υπάρχει κλιμακωτή προμήθεια, έτσι ώστε όσο πιο λίγα παιχνίδια παίζει ο παίκτης να παίρνουμε εμείς μικρότερη προμήθεια και να ανεβαίνει έτσι το ποσοστό του παίκτη. Σημαντική πρόταση που έχουμε κάνει αφορά να παίζονται όλα τα παιχνίδια ¨live¨, με under/over κλπ. έτσι να υπάρχει πλούσιο live συνέχεια και όχι σε μεμονωμένους αγώνες.
Επίσης περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει με τα «φρουτάκια». Εμείς ως Ομοσπονδία έχουμε στείλει ψήφισμα που λέει να παίζονται μέσα στα πρακτορεία. Ο ΟΠΑΠ προσανατολίζεται στον να βάλει 25 ανά κατάστημα σε μαγαζιά αποκλειστικά με «φρουτάκια», ανάλογα με τον πληθυσμό της πόλης και με άλλα κριτήρια. Αυτές είναι μεταξύ άλλων κάποιες διαπραγματεύσεις που κάνουμε με τη νέα Διοίκηση του ΟΠΑΠ. Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής υπάρχει εμπιστοσύνη και δείχνουν ότι μας θέλουν (τους πράκτορες) ως συνεργάτες».
 
«Άλλα πρακτορεία βγάζουν καλά λεφτά και άλλα… τα προς το ζην»
 
Συνεχίζοντας τη συνέντευξη ο κ. Γιώργος Αρσένης μίλησε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ και τόνισε ότι ανάλογα με την ¨κίνηση¨ που έχει κάθε πρακτορείο βγαίνουν αναλογικά και τα έσοδα/έξοδα. Αναλυτικά:
 
«Ε»: Έχει πέσει ο ¨τζίρος¨ στα πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ; Παίζει ο κόσμος τυχερά παιχνίδια ώστε να είναι αποδοτικό οικονομικά το επάγγελμα;
Γ.Α.: «Ο τζίρος έχει πέσει πολύ χαμηλά. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει γύρω στο 40% πανελλαδικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πλέον αποδοτικό το επάγγελμα για όλους τους πράκτορες. Σίγουρα μερικά πρακτορεία βγάζουν καλά λεφτά, βέβαια αυτό σημαίνει ότι δουλεύουν πολλές ώρες κι έτσι απασχολούν υπαλλήλους και δίνουν δουλειά στον κόσμο. Σε άλλα πρακτορεία με χαμηλότερη κίνηση βγαίνει το μεροκάματο ενώ υπάρχουν και άλλα που ζορίζονται ή που βγάζουν ίσα – ίσα τα έξοδά τους. Χαρακτηριστικό των οικονομικών δυσκολιών στον κλάδο μας είναι το ότι παλιότερα ήμασταν πανελλαδικά 5500 πρακτορεία και τώρα είμαστε 4500. Το 1 στα 3 έχει αλλάξει χέρια με τους κατόχους να μην μπορούν να τα κρατήσουν και να τα πουλάνε. Εδώ να σημειώσω ότι για να πάρει κάποιος άδεια πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ υπάρχει μία διαδικασία όπου οι υποψήφιοι περνούν από συνέντευξη, πρέπει να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο κ.α.».
 
«Ε»: Η μείωση της κίνησης στα πρακτορεία πιστεύετε ότι οφείλεται στη γενικότερη οικονομική κρίση ή οι παίκτες έχουν στραφεί στο διαδικτυακό στοίχημα;
Γ.Α.: «Θεωρώ ότι κατά ένα συντριπτικό ποσοστό οφείλεται στην οικονομική κρίση. Οι παίκτες έρχονται και πάλι όμως ενώ π.χ. παλαιότερα έπαιζαν 30 τώρα παίζουν 3 Ευρώ. Το ιντερνετικό στοίχημα πάντα υπήρχε και κάποιοι έπαιζαν και παίζουν εκεί, κάτι που δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα. Το 70% των εσόδων μας εξάλλου προέρχεται από το ¨Kino¨ που δεν υπάρχει στο διαδίκτυο».
 
«Ε»: Τέλος τι συμβουλή θα θέλατε να δώσετε στους παίκτες τυχερών παιχνιδιών;
Γ.Α.: «Υπάρχει λόγος που το ¨kino¨, ¨joker¨ κλπ. λέγονται «τυχερά παιχνίδια». Οι παίκτες θα πρέπει να τα βλέπουν ως παιχνίδια και να λένε εκ των προτέρων ότι π.χ. ¨θα πάω να κάτσω μία ώρα και αν κερδίσω καλώς¨. Να μην παθιάζονται γιατί σίγουρα υπάρχουν και αυτές οι ανεπιθύμητες καταστάσεις με παίκτες που δεν βάζουν όρια στο παιχνίδι τους. Εμείς προσπαθούμε να συμβουλεύουμε όλους τους πελάτες μας πώς να παίζουν σωστά ώστε να διασκεδάζουν από το παιχνίδι και να μη βγαίνουν ζημιωμένοι, τουλάχιστον ψυχικά!».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…