Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα ΑΔΕΔΥ: Κοινά αιτήματα, κοινός αγώνας

ΑΔΕΔΥ: Κοινά αιτήματα, κοινός αγώνας

0
adedy ekdilosi
 

Κιοσσές: «Αν αγωνιστούμε ή θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε. Αν καθόμαστε στον καναπέ μας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χάσουμε»

 

48ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Ζητά στο πλευρό της υπαλλήλους και πολίτες. Ναι στην αξιολόγηση υπό όρους

 
 
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 48ωρη απεργία για την επόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στην Βουλή, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ δηλώνουν υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και των δομών του δημοσίου γενικότερα, αρκεί αυτές να γίνονται υπό προϋποθέσεις και με κοινά αποδεκτά κριτήρια, σχέδιο και στοχοποίηση. Την ίδια ώρα δηλώνουν αντίθετοι στην αντιστοίχηση μισθού και παραγωγικότητας στο δημόσιο. «Η παραγωγικότητα δεν είναι μετρήσιμη» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ερμής Κιοσσές και φέρνει ως παράδειγμα την σύγκριση του Νοσοκομείου της Ξάνθης με ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο στις Φιλιάτες, όπου το προσωπικό είναι εκεί, αλλά υπάρχουν λιγότερες εισαγωγές.
 
Η ΑΔΕΔΥ ζητά στο πλευρό της τους πολίτες
Ο κ. Κιοσσές σημείωσε ότι το μείζον ζήτημα που τους απασχολεί είναι οι καθαρές απολύσεις. «Προβλέπονται διαθεσιμότητες 12.500 και 12.500 μέχρι το τέλος του 2014 και 15.000 απολύσεις. Το πρώτο κύμα λήγει στις 22 Μαρτίου» σημειώνει ο ίδιος και συμπληρώνει «αποφασίσαμε 48ωρη απεργία για τις 13 και 14 Μαρτίου. Αν πείσουμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα μέχρι τις 22 σαν απεργία διαρκείας».
«Ως δημοσιοϋπαλληλικό πλέον συνδικαλιστικό κίνημα παραμερίζουμε τα συντεχνιακά μας συμφέροντα και θέλουμε να έχουμε κοινωνικές συμμαχίες με τους πολίτες. Έχουμε διοριστεί και ορκιστεί να υπηρετούμε τους πολίτες» τονίζει ο ίδιος και συμπληρώνει «αυτή την στιγμή οι πολίτες ζουν σε χειρότερες συνθήκες από εμάς και αποσκοπούμε μέσα από ανοιχτές συζητήσεις στον επαναπροσδιορισμό εκ νέου των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και αγαθών. Όλοι θα πρέπει να συμφωνήσουμε για τα αιτήματα μας και να κατεβαίνουμε σε μαζικές συγκεντρώσεις και να πηγαίνουμε με τα ίδια αιτήματα για ζητήματα που μας αφορούν όλους (δημόσια υγεία, παιδεία κλπ)».
 
Κιοσσές: «Είναι λάθος η λογική του χαμένου μεροκάματου και της αποτυχίας της απεργίας»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο ίδιος αναφέρει πως ο λόγος που δεν ενδιαφέρονται οι εργαζόμενοι για τις κινητοποιήσεις είναι γιατί έχουν υιοθετήσει τη λογική του χαμένου μεροκάματου και της αποτυχίας της απεργίας. «Έχουμε δώσει κατευθύνσεις και στα πρωτοβάθμια και στις ομοσπονδίες πως μπορούν να διαχειριστούν τις δράσεις. Υπάρχουν και ανέξοδες κινητοποιήσεις όπως είναι οι ανοιχτές γενικές συνελεύσεις καθημερινές στον προαύλιο χώρο της υπηρεσίας τους με σκοπό να προβάλουν τα αιτήματα τους ή τα απογευματινά συλλαλητήρια. Δυστυχώς όμως πολλοί προτιμούν να καθίσουν στον καναπέ τους. Όποιος δεν αντιδρά είναι υπεύθυνος και μοιρολάτρης» υπογραμμίζει ο ίδιος και τονίζει ότι καθώς οι καταλήψεις θεωρούνται πλέον ποινικό αδίκημα, δεν μπορούν να ωθήσουν σε καμία περίπτωση τους υπαλλήλους σε κάτι που μπορεί να τους στερήσει τις θέσεις τους.
 
Οι απαντήσεις της ΑΔΕΔΥ στις κατηγορίες εις βάρος της
Στις κατηγορίες που βαραίνουν τους δημόσιους υπαλλήλους απαντά μέσα από τις δηλώσεις του ο κ. Κιοσσές ο οποίος σημειώνει και αιτιολογεί ότι ούτε πολλοί είναι, ούτε κοστίζουν πολλά και ούτε είναι διεφθαρμένοι.
«Οι αμιγώς δημόσιοι υπάλληλοι είναι 370.000. αριθμός που είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορεί ο κ. Στουρνάρας να λέει ότι κοστίζουμε στον κρατικό προϋπολογισμό 20 και 21 δισεκατομμύρια. Εμείς ισχυριζόμαστε ότι κοστίζουμε 8 δισ. ευρώ και προκαλούμε να δοθούν στην δημοσιότητα λίστες με όλους όσους πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάτω. Επιπλέον, προτείνουμε για ανώτερο μισθό τις 3.000 ευρώ και κατώτερο τα 1.000 ευρώ. Τέλος, ζητάμε όσοι αποδεδειγμένα είναι διεφθαρμένοι και αναμειγμένοι σε πράξης διαφθοράς να φύγουν εδώ και τώρα. Χρέος δικό μας είναι να υπερασπιστούμε τις 370.000 έντιμους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε το στίγμα και την στάμπα του διεφθαρμένου. Δεν το δεχόμαστε» δήλωσε ο κ. Κιοσσές υπογραμμίζοντας τις θέσεις τις ΑΔΕΔΥ απέναντι στις κατηγορίες που βαραίνουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους.
Γεωργία Ταραξοπούλου
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …