Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Ανεπάρκεια των υπαλλήλων ή εκδίκηση του εργοδότη;

Ανεπάρκεια των υπαλλήλων ή εκδίκηση του εργοδότη;

0
sekap dikastirio
 

Για άδικη απόλυση μιλούν οι τέσσερις εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές. Για ανικανότητα να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της εταιρείας μιλά η διοίκηση

 
Εκδικάστηκαν το πρωί της Τετάρτης τα ασφαλιστικά μέτρα των τεσσάρων εργαζομένων που απολύθηκαν από την ΣΕΚΑΠ
 
 
Εκδικάστηκαν το πρωί της Τετάρτης από την Πρόεδρο των Πρωτοδικών Ξάνθης τα ασφαλιστικά μέτρα των τεσσάρων εργαζομένων που απολύθηκαν από την ΣΕΚΑΠ. Στο δικαστήριο ως συνήγοροι υπεράσπισης από την πλευρά των εργαζομένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης και ο κ. Χρήστος Κούτρας και από την πλευρά της εταιρείας ο κ. Στέλιος Γιαλάογλου και ο δικηγόρος από την Αθήνα κ. Νίκος Κουλοχέρης. Η πλευρά των εργαζομένων κάλεσε ως μάρτυρα τον επί 11 χρόνια εργαζόμενο και συνδικαλιστή κ. Παλτόγλου, ενώ οι συνήγοροι της εταιρείας τον Ρώσο τεχνολόγο κ. Κουρκουνάβα, ο οποίος έκανε και την αξιολόγηση του προσωπικού.
 
Το χρονικό της υπόθεσης
Πρώτος κλήθηκε να καταθέσει ο κ. Παλτόγλου, ο οποίος ενημέρωσε την Πρόεδρο ότι τον Οκτώβριο του 2013 οι τέσσερις υπάλληλοι δέχτηκαν προειδοποιητικό σημείωμα κατά το οποίο θα συνέχιζαν να εργάζονται στην εταιρεία μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου του 2014. Οι υπάλληλοι εργάζονταν κανονικά στην εταιρεία μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και στις 13 όταν πήγαν να χτυπήσουν κάρτα οι security τους ενημέρωσαν ότι είχαν απολυθεί και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με τον κ. Παλτόγλου οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε ασφαλιστικά μέτρα καθώς η αποζημίωση τους δεν επαρκεί να καλύψει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (στεγαστικά δάνεια, ανατροφή παιδιών) μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τον Μάιο.
 
Παλτόγλου: «Ο λόγος είναι εκδικητικός και αποσκοπεί στον παραδειγματισμό»
Οι υπάλληλοι σύμφωνα με την αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε χαρακτηρίστηκαν ως αξιόλογοι και παραγωγικοί, χωρίς να τίθεται θέμα ικανοτήτων, ανέφερε ο κ. Παλτόγλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο αν και έχουν γίνει κάποιες προσλήψεις (δύο προϊστάμενοι, μια γραμματέας και μια μεταφράστρια) για τις τέσσερις αυτές θέσεις έχουν υπάρξει μόνο εξαγγελίες, αλλά δεν καλύφθηκαν.
Ερωτώμενος γιατί η εταιρεία να θέλει να εκδικηθεί τους 4 αυτούς εργαζομένους και να τους επιλέξει για τον παραδειγματισμό, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ο κ. Παλτόγλου ενημέρωσε την Πρόεδρο ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι μετείχαν σε όλες τις συνδικαλιστικές δράσεις, ζητούσαν τον λόγο στις συνελεύσεις και ήταν κάθετα αντίθετοι στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
Ο κ. Παλτόγλου εξέφρασε την επιθυμία των εργαζομένων για επιχειρησιακή σύμβαση και όχι ατομική κάτι για το οποίο ήταν κάθετη η εργοδοσία, καθώς και τον φόβο της απόλυσης που οδήγησε 140 από τους 200 εργαζομένους στην υπογραφή συμβάσεων, μετά την «οικειοθελή» αποχώρηση των 50 συναδέλφων τους.
 
Κουρκουνάβα: «Ο λόγος είναι η ανεπάρκεια των τεσσάρων απολυμένων»
Ο κ. Κουρκουνάβα, επί μακρόν συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η απόλυση τους ότι έγινε για εκδικητικούς λόγους και τόνισε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι ήταν ανεπαρκείς και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της εταιρείας. «Θέλαμε να συγκροτήσουμε μια ομάδα με την απαραίτητη εξειδίκευση που να λειτουργεί συγκροτημένα σαν σύνολο για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο» υπογράμμισε ο ίδιος.
Μάλιστα, όπως σημείωσε οι δύο από τους τέσσερις εργαζόμενους λόγω προβλημάτων υγείας απασχολούνταν ως βοηθητικό προσωπικό στην πύλη, θέσεις που πλέον δεν χρειάζονται, καθώς η επιχείρηση έχει προσλάβει εταιρεία security. Τέλος, ο κ. Γιαλάογλου τόνισε πως στην τετράμηνη διορία που τους δόθηκε, οι εργαζόμενοι αντί να προσπαθήσουν να αποδείξουν την αξία τους παίρνανε συνέχεια άδειες με αποτέλεσμα να δουλεύουν 10 μέρες τον μήνα.
Την Παρασκευή θα καταθέσουν συμπληρωματικές σημειώσεις οι συνήγοροι και η απόφαση αναμένεται σύντομα.
 
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…