Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πλουτίζει η πολυφωνία στην ξανθιώτικη ενημέρωση

Πλουτίζει η πολυφωνία στην ξανθιώτικη ενημέρωση

0
karabuyiukoglou bakalis1-web
 

 Νέο ειδησεογραφικό πόρταλ από το Θοδωρή Μπακάλη και τον Σαμή Καραμπουγιούκογλου

 

Το προφίλ και οι αρχές της διαχείρισης του μέσου παρουσιάστηκαν την Παρασκευή

 
Το νέο δημοσιογραφικό τους εγχείρημα παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής οι δημοσιογράφοι της Ξάνθης Θοδωρής Μπακάλης και Σαμή Καραμπουγιούκογλου. Το νέο ειδησεογραφικό πόρταλ indexanthi.ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες, προβάλλοντας ειδήσεις από την Ξάνθης και ενδιαφέρουσες εξελίξεις στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας.
Ο Θοδωρής Μπακάλης που είναι και ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, εξήγησε τους λόγους που ώθησαν στη δημιουργία της τονίζοντας ότι η «ενοχλητική ομοιομορφία του τοπικού τύπου» είχε ανάγκη από μια νέα «φωνή», τόσο λόγω της διαμόρφωσης ενός τοπίου αδιαφάνειας στο χώρο των τοπικών ΜΜΕ όσο και διότι ο νέος ιστότοπος φιλοδοξεί να αποδώσει στο νέο εγχείρημα ένα σαφές πολιτικό στίγμα, υπηρετώντας σταθερά τον προοδευτικό χώρο.
Από την πλευρά ο Σαμή Καραμπουγιούκογλου, αναφερόμενος στη νέα συνεργασία που ξεκίνησε, σημείωσε ότι η κρίση έχει χτυπήσει και τον κλάδο των δημοσιογράφων, ο ίδιος άλλωστε συγκαταλέγεται στους απολυμένους της ΕΡΑ Κομοτηνής, συνεχίζοντας ωστόσο το ελεύθερο πρόγραμμά της, αλλά επεσήμανε ότι αυτή ακριβώς η συγκυρία επιβάλλει συνεργασίες και νέες λογικές, οι οποίες ήδη έχουν οδηγήσει σε άλλες αξιόλογες προσπάθειες αλλού και πανελλαδικά.
Το «Ε», με την πεποίθηση ότι η πολυφωνία στο χώρο της τοπικής ενημέρωσης δίνει προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια κοινωνικής και πολιτικής αφύπνισης των πολιτών, διαμορφώνοντας το πλαίσιο των διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας με συνέπεια όσον αφορά την εγκυρότητα και την υπευθυνότητα, χαιρετίζει το νέο εγχείρημα.
 
Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…