Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Νίκος Αναταμπούφης: Εκ νέου ο επικεφαλής «Πολίτης για την Ξάνθη»

Νίκος Αναταμπούφης: Εκ νέου ο επικεφαλής «Πολίτης για την Ξάνθη»

0
syriza panel
 

Ορίστηκε με απόφαση της ανοιχτής συνέλευσης που διοργάνωσε η δημοτική κίνηση «Πολίτες για την Ξάνθη»

 

Συμμετείχαν βουλευτής και κομματικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Παρουσία των π. δημοτικών συμβούλων του μειονοτικού συνδυασμού. Απουσία των στελεχών της ΔΗΜΑΡ

   syriza kosmos
 
Τη συμμετοχικότητα και τον ανοιχτό διάλογο ως διαδικασία συγκρότησης του προγραμματικού πλαισίου και των προσώπων που θα το εκφράζουν, επέλεξε η δημοτική κίνηση «Πολίτες για την Ξάνθη», διοργανώνοντας ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Ελισσώ» το πρωί της Κυριακής 26 Ιανουαρίου.
 
Παρόντες ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι , απούσα η ΔΗΜΑΡ
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν αρκετοί πολίτες του αριστερού κυρίως χώρου όπως και κομματικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον γραμματέα της Ν. Ε. κ. Γιώργο Χατζηθεοδώρου και τον π. γραμματέα κ. Νίκο Καλιαμπάκας. Ηχηρή ήταν η απουσία στελεχών της ΔΗΜΑΡ που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της δημοτικής κίνησης «Πολίτες για την Ξάνθη», όπως ηχηρή ήταν και η παρουσία των μελών του μειονοτικού συνδυασμού κυρίων Μαλκότς και Μπαντάκ! Εξηγώντας τη διαδικασία ο κ. Νίκος Ανταμπούφης ανέφερε: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε προτείνει ως προτεραιότητα και τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων του δήμου τη συμμετοχικότητα. Αυτό υλοποιούμε. Είναι ένα ρίσκο πολιτικό και μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το δήμο μας. Στηριζόμαστε στη άποψη των πολιτών, θέλουμε την πλατιά συμμετοχή των πολιτών και περιμένουμε ν’ ακούσουμε τις θέσεις τους, τις προτάσεις τους για το ποιες προτεραιότητες θέτουν για ένα εκλογικό σχήμα στο δήμο της Ξάνθης. Θα καταγραφούν στα πρακτικά όλα όσα ειπωθούν ώστε να αποτελέσουν υλικό που θα στηριχθεί η προσπάθεια του εκλογικού σχήματος που θα προκύψει».
 
Ανταμπούφης: «Δεν είναι κομματική διαδικασία…» (Ναι μεν αλλά….)
adaboufis newΟ κ. Ανταμπούφης σημείωσε επίσης ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι από τους «Πολίτες για την Ξάνθη» και δεν εκπορεύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε είναι μια κομματική διαδικασία. Ωστόσο δεν μπορεί να μην επισημανθεί το γεγονός ότι τόσο ο Δημήτρης Αδαμίδης που παρουσίασε ένα σύντομο πλαίσιο αρχών και ιδεών για την πόλη της Ξάνθης όσο και κα η Βασιλική Αγοραστού που ανέπτυξε το ζήτημα της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Αλληλεγγύης είναι εκλεγμένα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
 
Η συνέλευση μίλησε: Ανταμπούφης ο επικεφαλής στους «Πολίτες για την Ξάνθη»
Κληθείς από το «Ε» ν’ απαντήσει για το πώς δικαιολογεί τις διαδικασίες ενώ δημοσιεύματα τον αναφέρουν ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Ξάνθης επέμενε ότι η συνέλευση θ’ αποφασίσει για την δημοτική κίνηση και ποιος θα ηγηθεί και κανείς άλλος: «Προφανώς αυτοί που έδωσαν αυτά τα ονόματα δεν ρώτησαν κανέναν. Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι η απόφαση η δική μας, η απόφαση της γενικής συνέλευσης. Εμείς αποφασίζουμε εδώ εμείς που συγκροτούμε την δημοτική κίνηση και οι άνθρωποι που βλέπουν με ενδιαφέρον αυτή την προσπάθεια και κανένας άλλος». Τελικά όμως δεν φάνηκε να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των ανακοινωθέντων ονομάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ και των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης καθώς το …χρίσμα του επικεφαλής δόθηκε εκ νέου στον Νίκο Ανταμπούφη!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…