Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μικραίνει» η πίτα των Μηχανικών

«Μικραίνει» η πίτα των Μηχανικών

0
tee pita
 

 Τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου και του φορέα τους στο επίκεντρο της εκδήλωσης κοπής πίτας του ΤΕΕ – Θράκης

 
 Το ΤΕΕ επιβραβεύει τους πρώτους των πρώτων από την Θράκη στο ΕΜΠ Σπύρο Βενέτη και στο ΔΠΘ Κωνσταντίνο Ηλιάδη
 
   tee pitakosmos
 
«Το 2013 υπήρξε χρονιά ορόσημο στην ιστορία του ΤΕΕ – Θράκης στην οποία διακυβεύτηκε και η ίδια του η ύπαρξη τουλάχιστον στην μορφή που η Πολιτεία σχεδίασε και ενέκρινε τον θεσμικό του ρόλο», ανέφερε με εμφατικό τόνο ο πρόεδρος του ΤΕΕ – Θράκης κ. Νίκος Παπαθανασίου, περιγράφοντας τα οικονομικά προβλήματα του φορέα κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «Ελισσώ» το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ. Παρόντες στη εκδήλωση ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης , ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρίστος Πούλιος, τα μέλη της Διοικούσας και πολλοί μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ ενώ στο θρησκευτικό τελετουργικό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.
 
Το ΤΕΕ εκπέμπει S.O.S.
Γιορτινή ατμόσφαιρα, χαμόγελα, πλούσιος μπουφές και ευκαιρία για κουβέντα είχαν τα μέλη του ΤΕΕ που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση κοπής της πίτας, ωστόσο ήταν εμφανής η …γκρίζα σκιά της οικονομικής δυσπραγίας που πλήττει τον κλάδο και η αβεβαιότητα εξαιτίας την παρατεινόμενης ύφεσης της οικοδομικής δραστηριότητας, παραμέτρους στις οποίες αναφέρθηκε επισταμένως κατά την ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου. Επιπρόσθετα καταλόγισε ευθύνες στην πολιτεία για «τον οικονομικό στραγγαλισμό του ΤΕΕ» όπως τον χαρακτήρισε, μετά την περικοπή των βασικών του εσόδων τον Νοέμβριο του 2012 και την μη έγκριση του προϋπολογισμού του (Αύγουστο 2013) που οδήγησε στην διακοπή της τακτικής επιχορήγησης των Περιφερειακών τμημάτων του ΤΕΕ και που έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το ΤΕΕ – Θράκης που αντιμετώπισε έως και προβλήμα θέρμανσης των κεντρικών γραφείων στην Κομοτηνή! Επίσης ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκλογές του ΤΕΕ και στην ανάδειξη της νέας διοικούσας προαναγγέλλονται: «Τα αποτελέσματα των εκλογών ειδικότερα για το Περιφερειακό Τμήμα της Θράκης, επιβάλλουν και αριθμητικά την αναγκαιότητα επίτευξης συνεργασίας των παρατάξεων που συμμετείχαν για την ανάδειξη των νέων Οργάνων του Τμήματος» και όπως διευκρίνισε: «είναι δυνατή για πρώτη φορά και πρέπει να επιδιωχθεί μια πολυπαραταξιακή συνεργασία πολύ ισχυρότερη από την ελάχιστα απαιτούμενη πλειοψηφία», καταλήγοντας ότι «οι δυσκολίες που διέρχεται η περιοχή μας και οι μηχανικοί απαιτούν να είμαστε ενωμένοι».
 
Καλά λόγια και …ιερές συμβουλές
Για « πρωτόγνωρη θεσμική συνεργασία του φορέα με την περιφέρεια» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ομοίως δε και ο δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης αποδίδοντας τα εύσημα για το έργο του και την συμβουλευτική συνδρομή του σε θέματα του δήμου. Τέλος ο μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή να έρθουν καλύτερες μέρες και επέστησε την προσοχή των φορέων να εκμεταλλευτούν το ΕΣΠΑ υποβάλλοντας έγκαιρα τις μελέτες τους καθώς όπως είπε είναι η μόνη πηγή εσόδων.
 
Το ΤΕΕ επιβραβεύει τους πρώτους στο ΕΜΠ και ΔΠΘ
Μετά τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς ακολούθησε η βράβευση 2 αριστούχων από την Θράκη. Φέτος βραβεύτηκε ο πρώτος των πρώτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σπύρος Βενέτης που κατάγεται από την Αλεξανδρούπολης και ο πρώτος στην Πολυτεχνική του ΔΠΘ Κωνσταντίνος Ηλιάδης, λαμβάνοντας και το χρηματικό έπαθλο των 300 και 200 ευρώ αντίστοιχα.
 
Τυχερός της πίτας του ΤΕΕ ο Χρίστος Πούλιος
Ακολούθησε η κοπή της πίτας του ΤΕΕ με έπαθλο μια χρυσή λίρα. Τυχερός αναδείχθηκε ο Χρίστος Πούλιος που δέχθηκε τα συγχαρητήρια του δημάρχου κ. Στυλιανίδη, ενώ κάποιοι έσπευσαν κάνουν …συνειρμούς ερμηνεύοντας την εύνοια της τύχης ως καλό οιωνό για μια νικηφόρο πορεία του συνδυασμού του στις επικείμενες εκλογές!
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ανοίγει από ώρα σε ώρα το taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2024

Προσυμπληρωμένες δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν τροπ…