Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πίτα με γαλοπούλα που περίσσεψε

Πίτα με γαλοπούλα που περίσσεψε

0
pita galopoula
 
Το γιορτινό τραπέζι αφήνει συνήθως πολλά περισσεύματα και είναι κρίμα να τα πετάξουμε στα σκουπίδια. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας μια νόστιμη και τραγανή πίτα με τη γαλοπούλα που περίσσεψε.
 
Υλικά (για 8 μερίδες)
Ζύμη κουρού
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 κύβους στιγμής κοτόπουλο
1 φλιτζάνι πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι αλμυρή γραβιέρα, κομμένη σε κύβους
2 φλιτζάνια νερό
3 πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
2 φλιτζάνια ψημένη γαλοπούλα, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι γάλα
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
 
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220ο C. Βάλτε τη ζύμη κουρού σε ένα ταψί και πιέστε ώστε να καλύψει τον πάτο και τις άκρες του ταψιού. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ρίξτε το νερό και τους κύβους κοτόπουλου. Όταν αρχίζει να βράζει το νερό, ρίξτε τις πατάτες και αφήστε τις μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη. Ρίξτε τη γαλοπούλα και το αλεύρι. Προσθέστε το γάλα και αφήστε τα να ζεσταθούν. Ρίξτε το μείγμα με τη γαλοπούλα στο μείγμα με τα λαχανικά και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει. Αφήστε το να κρυώσει λίγο, ρίξτε το φλιτζάνι με την γραβιέρα και ρίξτε το μείγμα στο ταψί με τη ζύμη. Από πάνω βάλτε άλλο ένα φύλλο κουρού.
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 15 λεπτά. Ελαττώστε τη θερμοκρασία στους 175ο C και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η τάρτα.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…