Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 1 θέση ΥΕ διαμεσολαβητή για το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δροσερού

1 θέση ΥΕ διαμεσολαβητή για το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Δροσερού

0
ergasiako 2dec

 

 
 
Πήρε έγκριση από το ΑΣΕΠ τις δύο προηγούμενες ημέρες το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την πρόσληψη 1 διαμεσολαβητού (διερμηνέα) κατηγορίας ΥΕ από την περιοχή του Δροσερού για να εξυπηρετεί τους κατοίκους του οικισμού που προσέρχονται για εμβολιασμούς ή για εξετάσεις στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο του Δροσερού. Η προκήρυξη αναμένεται να βγει εντός των ημερών. Σύμφωνα με πληροφορείς μας από ΚΚΠΑ η σύμβαση θα έχει διάρκεια ενός έτους καθώς είναι χρηματοδοτούμενη απο ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Πληροφορίες: 2541072888
 
 

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 2.000 ανέργους νέους

 
Για ενίσχυση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών
 
Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης Προγράμματος προώθησης στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, με το διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία». Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος θα ανέλθει σε 20.000.000,00 €.
 
Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα
Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 & 8: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013. Σκοπός του Προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.
 
Προτεραιότητα θα δοθεί:
• Στους άνεργους νέους, που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας, που ενσωματώνουν την καινοτομία.
 
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται έντεκα (11) Περιφέρειες της χώρας.
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
• Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
• Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
 
Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες.
Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία, που υπάγεται στο Πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000,00 και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις.
Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος, οι ενταγμένοι ΝΕΕ θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring), όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας – Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων. Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στον ειδικό διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr.
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από 30/12/2013.

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 4.000 ανέργων μέσω ΟΑΕΔ

 
Για το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών»
 
 Ξεκίνησε από τη Δευτέρα, η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού». Στόχος είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι περιφέρειες της χώρας που συμπεριλαμβάνονται στους Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8.
 
Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
– Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
– Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία,
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ την ημέρα και για τους ωφελούμενους άνω των 25 ετών στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.
 
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους έξι μήνες
Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά το χρονικό διάστημα της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο εν λόγω πρόγραμμα σε μείωση προσωπικού.
Οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΕΔ.
 
 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ στην διεύθυνση www.oaed.gr όπου επίσης περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και λοιποί όροι του προγράμματος.
 

Το Ιανουάριο ο διαγωνισμός του Λιμενικού

 
Αλλάζει η προκήρυξη για την πρόσληψη 60 Δοκίμων Υπαξιωματικών και 890 Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
 
 Οι προσλήψεις των νέων υπαξιωματικών δεν θα γίνουν μόνο βάσει μορίων, αλλά και μέσω γραπτού διαγωνισμού
 
Με πέντε σημαντικές αλλαγές μετατίθεται χρονικά για τον Ιανουάριο η έκδοση της νέας προκήρυξης πρόσληψης 60 Δόκιμων Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός κατάταξης 90 Δόκιμων Λιμενοφυλάκων.
Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» γίνεται εκτενής αναφορά στους δύο επικείμενους διαγωνισμούς του Λιμενικού, με νέους. Πιο συγκεκριμένα:
1.Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού και γίνεται γραπτός. Αρχικά είχε συμφωνηθεί οι νέοι υπαξιωματικοί να προσληφθούν βάσει μορίων. Ωστόσο στο άρθρο 36 «Ζητήματα Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής» αναφέρεται πως. «η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων γίνεται με εφαρμογή μεικτού συστήματος μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων». Ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο θα πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα κάθε μια από τις δύο διαδικασίες, σε ό,τι αφορά τη μοριοδότηση θα είναι σε κάθε περίπτωση μεγαλύτερος του αντίστοιχου συντελεστή της διαδικασίας γραπτών εξετάσεων και σε ποσοστό τουλάχιστον 70% επί του συνολικού ποσοστού.
2.Για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στον διαγωνισμό και σε κάθε διαγωνισμό κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απαιτείται η καταβολή παραβόλου 10 ευρώ που εκδίδεται από το Δημόσιο Ταμείο. Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις των υποψηφίων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή των φορέων γίνονταν δωρεάν. Μόνο η υποβολή ένσταση στο ΑΣΕΠ συνοδευόταν με παράβολο. Σύμφωνα με το ν/σ, «τα εισπραχθέντα ποσά που θα προκύπτουν από την καταβολή του παραβόλου, θα μεταφέρονται στον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Nαυτιλίας & Αιγαίου για την κάλυψη εξόδων διενέργειας διαγωνισμών Κατάταξης στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και για την
κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.».
3.Αποκλείονται οι υποψήφιοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον διαγωνισμό των Υπαξιωματικών. Συγκεκριμένα ορίζεται ότι «οι κενές οργανικές θέσεις Υπαξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καταλαμβάνονται από υποψήφιους προερχομένους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων εν ενεργεία Λιμενοφυλάκων φερόντων τον βαθμό του Λιμενοφύλακα, κατόχους πτυχίου Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.), Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου της αλλοδαπής, καθώς και από κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.), Πλοίαρχους ή Μηχανικούς, σε ποσοστά ανά προέλευση και κατηγορία που θα καθορίζονται με απόφαση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου».
4. Τα όρια ηλικίας για τους υποψηφίους διαμορφώνονται πλέον στα 28 έτη (για τους πτυχιούχους ιδιώτες) και στα 32 έτη (για τους εν ενεργεία λιμενοφύλακες). Το 26ο έτος που ίσχυε για τους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταργείται.
5 Κενές θέσεις που ενδέχεται να προκύψουν στον επόμενο χρόνο, μπορούν να καλυφθούν με επιλαχόντες του διαγωνισμού του 2014.
Στο ν/σ επισημαίνεται ότι «αν μετά τη διενέργεια διαγωνισμού κατάταξα υποψηφίων στις παραγωγικές Σχολές Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εξακολουθούν να υφίστανται κενές οργανικές θέσεις και εγκριθεί σε χρόνο μεταγενέστερο της Προκήρυξης του διαγωνισμού, με σχετική πράξη του αρμοδίου οργάνου, η πλήρωση αριθμού εξ αυτών των θέσεων λόγω υφιστάμενων επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών, τότε με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου επιτρέπεται να καταταγούν, εντός ενός έτους από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ως νέα εκπαιδευτική σειρά, επιλαχόντες από τους υπάρχοντες πίνακες επιλαχόντων του διενεργηθέντα διαγωνισμού».
 
 

20.727 αιτήσεις για τις 4.413 θέσεις του ΟΑΕΔ

 
Μεγάλο το ενδιαφέρον για την κατηγορία ΔΕ ψηφιοποίησης εγγράφων
 
Ξεπέρασαν τους 20.000 οι άνεργοι που κατέθεσαν την ηλεκτρονική τους αίτηση για να διεκδικήσουν μια από τις 4.413 θέσεις της τρίτης κατά σειράς προκήρυξης θέσεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων με έγκυρες αιτήσεις έφθασε τους 20.727, γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε μια θέση υποβλήθηκαν περίπου 5 αιτήσεις (1/4,69).
Ο μεγαλύτερος όγκος αιτήσεων αφορούσε στην κατηγορία εκπαίδευσης ΔΕ, και συγκεκριμένα την ειδικότητα της ψηφιοποίησης εγγράφων, όπου ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων έφθασε τις 18.052, ενώ για τις θέσεις της ειδικότητας πληροφορικής των πτυχιούχων ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ (ΠΕ ή ΤΕ) ο αριθμός ήταν αρκετά μικρότερος, καθώς για τη συγκεκριμένη ειδικότητα έδειξαν ενδιαφέρον 2.675 υποψήφιοι.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι υποψήφιοι για την κατηγορία ΔΕ αποδίδεται τόσο στο γεγονός ότι προσφέρθηκαν 3.338 θέσεις, όσο και στο ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση όλοι οι απόφοιτοι λυκείου με γνώσεις Η/Υ. Οι πιθανότητες για την κατηγορία ΔΕ διαμορφώθηκαν στο 1/5,4, ενώ στην κατηγορία ΠΕ-ΤΕ, όπου προσφέρθηκαν 1.075 θέσεις, οι πιθανότητες είναι σαφώς καλύτερες, καθώς διαμορφώνονται στο 1/2,48.
 
Ενστάσεις
Όσον αφορά στις ενστάσεις επί των προσωρινών πινάκων που αναρτήθηκαν στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, η προθεσμία θα ξεκινήσει την 31η Δεκεμβρίου, αφού, όπως αναφέρεται στη δημόσια πρόσκληση, η προθεσμία αρχίζει από την επόμενη της καταχώρισης των αποτελεσμάτων και θα έχει διάρκεια 3 εργάσιμες μέρες. Οι ενστάσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, ενώ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τις συνοδεύουν θα κατατεθούν στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ την προθεσμία των ενστάσεων.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…