Σχόλια 4/01/14

0
Adabufis 2-empros
Είπαν κάποιοι κακεντρεχείς : Η Ελλάδα στην προεδρία της Ε.Ε. είναι σα να κάνει ο μαθητής του τελευταίου θρανίου τον επιτηρητή της τάξης…


 
 
Αισιόδοξο μήνυμα
 Να λοιπόν που το 2014 είναι χρονιά αγοριών κι όχι κοριτσιών όπως πέρυσι αλλά και άλλες χρονιές. Δεν είμαστε προληπτικοί αλλά με το κακό που μας βρήκε μια αλλαγή την χρειαζόμασταν για να ελπίζουμε πως το 2014 θα είναι καλύτερο του χρόνου που έφυγε και ταλαιπώρησε εκατομμύρια ανθρώπους.
Στο Νοσοκομείο Ξάνθης έκανε ποδαρικό λοιπόν ένα αγοράκι την πρώτη του έτους, δίνοντας χαρά στους γονείς του και αισιοδοξία στους υπόλοιπους ότι η ζωή συνεχίζεται με όμορφες και άσχημες στιγμές, με χαρά και πόνο, με ελπίδα για το καλύτερο.Οι τρεις γέννες, οι τρεις νέες ψυχές που ήρθαν στον κόσμο, είναι το αισιόδοξο μήνυμα.
-Καλή χρονιά!
«Ε»


 
Λιγότερα τα μαγκάλια
 Παρότι το γνωστό έθιμο τηρήθηκε και φέτος με τις φουφούδες και τα μαγκάλια να ψήνουν κοψίδια, εν τούτοις, φέτος αυτά ήταν αισθητά λιγότερα.
Όχι πως δεν υπήρξαν μαγκάλια που συνοδεύονταν από μουσική και ποτό. Υπήρξα. Ήταν όμως λίγα διάσπαρτα στην πόλη και πολύ λιτά έναντι των περασμένων χρόνων. Όπου όμως στήθηκαν τα μαγκάλια το κέφι ήταν «μετρημένο» και η συμμετοχή μικρότερη.
Χρονιά δύσκολη το 2013, με πολλά προβλήματα, λογ8ικό το κέφι να είναι πεσμένο.
Αισιοδοξούμε το Δεκέμβρη του 2014 τα πράγματα να είναι διαφορετικά πάντα βέβαια προς το καλύτερο.
«Ε»


 
Επιλογή υποψηφίων
 Στις 11 και 12 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πάρει τις αποφάσεις της για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Στη συνεδρίαση αυτή αναμένεται να συζητηθούν και οι προτάσεις των κατά τόπους νομαρχιακών επιτροπών τόσο για τους υποψήφιους δημάρχους, όσο και για τα πρόσωπα που θα εκτεθούν στις περιφέρειες όλης της χώρας.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, με βάση πάντα τις εισηγήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας, υποψήφιος με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ξάνθη θα είναι ο Νίκος Ανταμπούφης. Για τους υπόλοιπους δήμους δεν υπάρχει καμία υποψηφιότητα που θα μπορούσε να συγκεντρώσει αξιόλογο ποσοστό ψήφων.
Προβληματισμός υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου σε στελέχη με πολιτική σκέψη, μήπως το ποσοστό στις δημοτικές εκλογές είναι πολύ μικρό και λειτουργήσει αρνητικά για την εικόνα του κόμματος.
«Ε»


 
Τέλος στα γκισέ της Εφορίας;
 Όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα τα γνωστά γκισέ της Εφορίας και οι μεγάλες ουρές πως σταδιακά θα εκλείψουν.
Η αρχή έγινε από τις φορολογικές δηλώσεις που πλέον κατατίθενται ηλεκτρονικά και έχουμε συνέχεια με την ηλεκτρονική πλέον έκδοση 1800 παραβόλων. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος στα γκισέ της Εφορίας για την έκδοση Παραβόλων πολλών χρήσεων.
Αλλάζουν σιγά-σιγά τα πράγματα στο ελληνικό δημόσιο. Απλά άργησαν πολύ και οι αλλαγές τώρα γίνονται επίσης με αργό ρυθμό.
«Ε»


 
Την Κυριακή καπνός στον Τόπειρο
delisΣύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να εκλεγεί ο νέος δήμαρχος Τοπείρου για τους επόμενους μήνες. Το αν θα βγει άσπρος καπνός την Κυριακή ή θα χρειαστεί να γίνουν κι άλλες εκλογές, δεν είναι γνωστό.
Εκείνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι οι υποψήφιοι θα είναι δύο, οι Δελλής και Καζάκος. Το ποιος θα λάβει την υποστήριξη του Χατζηευαγγέλου είναι άγνωστο. Γιατί από την υποστήριξη αυτή θα κριθούν τα κουκιά της εκλογής που θα γίνει μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας μόνον.
«Ε»


 
Ελληνική προεδρία
 Τη χολή των Βρετανικών – κυρίως – αλλά και των Γερμανικών ΜΜΕ έχει συγκεντρώσει η χώρα μας για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Τα απαξιωτικά σχόλια δίνουν και παίρνουν, επισημαίνοντας το παράδοξο να αναλαμβάνει την προεδρία μία χώρα με τόσα προβλήματα.
Αιχμηρότερη όλων η βρετανική Telegraph που γράφει σε άρθρο της ότι «η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της ΕΕ!», ενώ διερωτάται «γιατί κάποιος να θέλει την χρεοκοπημένη Ελλάδα να πάρει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από πέντε χρόνια στα οποία παραλίγο να γονατίσει ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο;».
Εκτός από τη χολή βέβαια υπάρχουν και θετικά σχόλια, από μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, ότι η χώρα μας ίσως έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει τη φήμη της και να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη μετά την κρίση μέσω της προεδρίας της.


 
Και αλληλεγγύη στο καρναβάλι
 Ξεκινούν στο Κέντρο Πολιτισμού οι προετοιμασίες για το φετινό καρναβάλι, ενώ άμεσα αναμένεται να συζητηθεί και ο προϋπολογισμός στη συνεδρίαση του ΔΣ.
Φέτος, αναμένεται να τεθεί πάντως –μιας και πέρυσι θεωρείται ότι δεν ελήφθη έγκαιρα η απόφαση- το ζήτημα της στήριξης και της αλληλεγγύης από την πλευρά των συλλόγων, οι οποίοι ενδέχεται να κληθούν να δώσουν ένα ευρώ ανά στολή για κάποια δράση ή δομή που θα αφορά τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.
Ο εθελοντισμός άλλωστε, έχει και αυτή την παράμετρο και γι’ αυτό εκτιμάται ότι οι σύλλογοι δε θα έχουν σοβαρούς λόγους να μη το δεχτούν, αν υπάρχει επαρκής εξήγηση… και απόδειξη στη συνέχεια ότι τα χρήματα που συγκέντρωσαν προορίστηκαν γι’ αυτό το σκοπό.
Ε.Δ.


 
Που θα πάει αυτός ο κάδος;
 Την αγανάκτηση των οδηγών προκαλεί ο «διάσημος» κάδος στην οδό Κιουταχείας, ο οποίος βρίσκεται μεσ΄ τη μέση του στενού δρόμου παίζοντας με τα νεύρα και την ασφάλεια τους. Οι οδηγοί των αυτοκινήτων αναγκάζονται πολλές φορές να ανέβουν στο πεζοδρόμιο προκειμένου να τον αποφύγουν, καθώς κατά την δημιουργία του δρόμου δεν είχε προβλεφτεί η σχετική εσοχή στο πεζοδρόμιο. Είναι καιρός το Τμήμα Καθαριότητας να μεριμνήσει για το εν λόγω πρόβλημα, εκτός αν τον έχει τοποθετήσει επίτηδες εκεί, έτσι για να ελέγχει την ικανότητα και την ετοιμότητα των οδηγών…
Γ.Τ.


 
Εργοστάσιο Ξάνθης
 Πάει και το τελευταίο βιομηχανικό προπύργιο του νομού μας. Το Ζαχαράδικο της Ξάνθης που από το 1972 έδωσε δουλειά μόνιμα και εποχιακά σε πολύ κόσμο και επιχειρήσεις του νομού μας. Εδώ που τα λέμε το τέλος εποχής για το εργοστάσιο της Ξάνθης σήμανε πολύ ενωρίτερα από τότε δηλαδή που η ΕΒΖ έκοψε την παραγωγή σε Λάρισα και Ξάνθη και πληρώθηκε κάπου 84 εκ. από την Ε.Ε. για να μειώσει την εθνική ποσόστωση. Τότε μας πούλησαν την καραμέλα της βιοαιθανόλης και μάλιστα διά στόματος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή που το εξήγγειλε στην ομιλία του στη ΔΕΘ αλλά αποδείχθηκε άλλο ένα χρυσωμένο χάπι για να ηρεμήσουν την τοπική κοινωνία. Που στη συνέχεια το’ χει φάει αμάσητο ότι το Ζαχαράδικο το μετέτρεψαν σε παλιοσίδερα…Όπως έχει φάει αμάσητο το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ, της ΣΕΠΕΚ. Ρήμαξε βιομηχανικά ο τόπος μας και μεις μόνο μνημόσυνα μοιρολατρικά κάνουμε…αντί να διεκδικήσουμε από τους πολιτικούς μας να δείξουν πυγμή και να σταματήσουν αυτή την κατρακύλα !
Κάνεις τους δεν το πάλεψε γι’ αυτό και φτάσαμε εδώ!
Μ.Ξ.


 
Για τους 9 εργαζόμενους του εργοστασίου της ΕΒΖ Ξάνθης
 Η ΕΒΖ τους ξεσπιτώνει και τους αναγκάζει να πάνε για δουλειά στο Πλατύ Ημαθίας διαφορετικά θα υποστούν τις κυρώσεις. Και το δικαστήριο απέρριψε τη Προσωρινή διαταγή αναστολής της απόφασης που υπέβαλαν πράγμα που σημαίνει ότι άμεσα πρέπει να παρουσιαστούν στο Πλατύ. Για το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται σ’ αυτούς τους ανθρώπους και στις οικογένειές τους ουδείς νοιάστηκε…Και ουδείς πολιτικός ήταν εκεί να τους συμπαρασταθεί έστω και για τα μάτια…
Και στην Λάρισα 9 απέμειναν όμως δουλεύουν πακετοποίηση .
Γιατί αυτούς δεν τους πάνε στο Πλατύ;
Μήπως γιατί έχουν πολιτικούς με …πυγμή;
Μ.Ξ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…