Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μπρος ολοταχώς για τον τουρισμό

Μπρος ολοταχώς για τον τουρισμό

0
epitroph tourismou-web
 

Μέσω ενημερωτικών πινακίδων και έξυπνων τηλεφώνων η ξενάγηση στον Δήμο. Στα σκαριά και τα ενημερωτικά φυλλάδια

 

Για την ανάδειξη της πολιτιστικής του κληρονομιάς παλεύει ο Δήμος Ξάνθης

 
 
Την τοποθέτηση δύο ενημερωτικών πινακίδων πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και στην πλατεία της Σταυρούπολης αποφάσισε η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι εν λόγω πινακίδες, οι οποίες εξασφαλίστηκαν μέσω διακρατικού προγράμματος, θα κατευθύνουν τους επισκέπτες του Δήμου προς σημεία που αναδεικνύουν την ομορφιά του τόπου αποτελώντας τουριστικά σημεία αναφοράς.
 
Εννιά προτάσεις για τους επισκέπτες του Δήμου Ξάνθης
Οι δύο πινακίδες θα προβάλλουν 9 τουριστικούς προορισμούς στους οποίους θα πρέπει να βρεθούν οι επισκέπτες της Ξάνθης και της Σταυρούπολης. Μάλιστα, θα φέρουν και ένα μικρό κειμενάκι για καθένα από αυτούς σε δύο γλώσσες. Επιπλέον, θα υπάρχει ειδικό σύμβολο τόσο στις πινακίδες, όσο και σε ταμπέλες στους τουριστικούς προορισμούς, το οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να σκανάρει μέσω έξυπνου τηλεφώνου (smart phone) για να αποκτήσει πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες. Τέλος, για διευκόλυνση του επισκέπτη θα υπάρξουν 3 πινακίδες, οι οποίες θα κατευθύνουν τους τουρίστες προς αυτά τα ενημερωτικά κιόσκια.
Συγκεκριμένα, η πινακίδα που θα υπάρχει στην Κεντρική Πλατεία θα κατευθύνει τους επισκέπτες προς το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, την Δημοτική Πινακοθήκη, το παζάρι και τις Καπναποθήκες, ενώ αυτή που θα βρίσκεται στην Σταυρούπολη προς τον καταρράκτη του Λειβαδίτη, τον Μακεδονικό τάφο των Κομνηνών, το φρούριο στην Καλύβα, το Λαογραφικό Μουσείο Σταυρούπολης και την Ιερά Γυναικεία Μονή Κομνηνών.
 
Έχει πολλή δουλειά μπροστά της η επιτροπή
Η επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη τις ελλείψεις στις τουριστικές υποδομές, αποφάσισε να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την ψήφιση προμήθειας πινακίδων που να οδηγούν τους επισκέπτες στην Σταυρούπολη, καθώς και την έγκριση ποσού για την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία θα προβάλλουν τις ομορφιές του Δήμου και τα αξιοθέατα και θα διανέμονται σε διάφορα τουριστικά σημεία καθώς και σε ξενοδοχεία και καταστήματα.
Γεωργία Ταραξοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…